Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ministrul Finantelor, Tanczos Barna, a anuntat ca nu doreste sa impovareze si mai mult mediul de afaceri si astfel va face tot posibilul pentru ca in 2025 cota de TVA sau a impozitului pe venit sa nu creasca, conform celor de la Agerpres.
Ministrul Finantelor: Voi face tot posibilul ca in 2025 cota de TVA sa NU creasca
Ministerul Finantelor incearca, pentru anul 2025, sa construiasca un buget fara majorarea TVA sau a impozitului pe venit.
"Voi face tot posibilul sa construim bugetul anului 2025 fara majorare de cota la TVA si la impozitul pe venit. Vom vedea in luna ianuarie care este situatia finala anuala cu deficitul, vom avea toate prognozele de cheltuieli pe fiecare ordonator principal de credite, vom incerca sa ne incadram in aceasta limita de 7% (deficit, n.r.), desi este extrem de restrictiva. Nu imi doresc sa impovarez si mai mult mediul de afaceri, nu ne dorim sa impovaram si mai mult consumul", a explicat luni, ministrul Finantelor, la finalul sedintei de Guvern anunta Agerpes.
Bugetul pentru anul viitor ar putea fi aprobat pana la finalul lunii ianuarie
"Spatiul bugetar este cel care ne va conduce pe tot parcursul anului 2025, stabilitatea este primordiala, mesajul nostru catre pietele financiare trebuie sa fie ferm, daca ne asumam un deficit bugetar trebuie sa ni-l respectam in conditiile in care avem in fata provocari semnificative si pe plan national si pe plan international, deci lucrurile trebuie tinute sub control, iar ceea ce se va propune si se va promite in bugetul anului 2025 trebuie respectat ca atare. Nu ne mai putem permite derapaje, nici in sus nici in jos.
Daca bugetam niste cheltuieli care incap in anvelopa bugetara, ele trebuie facute, daca nu pot fi facute trebuie spus la inceput de ianuarie ca anul acesta nu avem posibilitatea platilor respective si trebuie asumate aceste lucruri", a subliniat Ministrul in functie.
Reamintim ca in sedinta de luni, au fost adoptate mai multe masuri fiscale cuprinse in Ordonanta trenulet.
Amintim, printre acestea, urmatoarele:
- inghetarea salariilor si pensiilor,
- majorarea de la 8% la 10% a impozitului pe dividende si
- reducerea pragului pentru microintreprinderi de la 500.000 euro la 250.000 euro (inclusiv pe parcursul anului fiscal).
- a fost introdusa o taxa de 1% pentru constructii speciale.
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Cartea Verde a Contabilitatii
Sursa: Agerpres
Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Diferenta COTA TVA la facturare. Ce cota alegem cand intocmim factura de discount?Organizare spectacole. COTA TVA. Inregistrari contabileSupliment alimentar pentru export. In ce fel stabilim corect COTA TVA pentru achizitie materii prime?Studiu de caz: Stornare in anul 2012 (COTA TVA 24%) a unui avans facturat si incasat de catre furnizorul de energie electricaCOTA TVA aplicabila in 2024 in cazul vanzarii de imobileUltimele articole
Comert online. Regimul fiscal TVA in cazul vanzarii catre persoane din UEMicrointreprindere in 2024. Cum poate iesi prin optiune de la plata TVALegea 254/2024. Modificari asupra cotei de TVA de 9% aplicate din anul 2025Cotele TVA pentru 2024, aplicabile in RomaniaTVA locuinte 2024: Studii de caz utileArticole similare
Obligatii asociatie de proprietari privind retinerea la sursa a impozitului pe venit si a contributiilor socialeRegim TVA pentru achizitii bunuri din UE. Ce reguli se impun unei microintreprinderi neinregistrate in ROI?Regimul fiscal care se aplica persoanelor implicate in procesul de vaccinare impotriva COVID-19Impozitul pe gospodarie va crea o problema socialaNu aveti voie sa desfasurati alte activitati impozitate daca primiti indemnizatie crestere copilUltimele articole
Cum se face trecerea de la TVA trimestrial la TVA lunar in 2025Venituri din chirii in scop turistic. Precizari importante ale ANAF pentru persoanele fiziceNoutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025In ce conditii poti trece de la impozit pe profit la impozit micro in 2025Din 2025 este ELIMINATA o facilitate fiscala importanta. Care sunt domeniile vizateAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"