Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Legea nr. 52/3003 privind transparenta decizionala in administratia publica ar putea fi modificata in cazul in care noul proiect emis va fi aprobat.
In expunerea de motive se arata ca schimbarile amintite vizeaza introducerea posibilitatii ca la initierea unui act normativ de catre autoritatile administratiei publice locale cetatenii sa-si poata da acordul pentru aprobarea respectivei initiative legislative.
Astfel, daca mai mult de 50% din cetatenii din comuna, orasul, municipiul, subdiviziunea administrativ-teritoriala a municipiului sau judetul in care acestia isi au domiciliul, isi exprima dezacordul in conditiile alin. (4), in vederea aprobarii unui act normativ supus dezbaterii, acesta va fi retras.
Aceasta modificare are ca scop sporirea gradului de transparenta la nivelul administratiei publice locale si stimularea participarii active a cetatenilor in procesul de luare a deciziilor administrative si in procesul de elaborare a actelor normative.
In prezent, Legea nr. 52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica, prevede pentru cetateni doar posibilitatea de a transmite puncte de vedere, sugestii, propuneri sau opinii, exprimate verbal sau in scris, fara insa sa reglementeze situatiile in care in numar mare, cetatenii nu doresc aprobarea unui anume act normativ.

Examen Consultant Fiscal 2025

SAF-T Ghid de raportare corecta

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
Consulta aici propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr.52/2003 privind transparenta decizionala in administratia publica.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ce impozit ar putea fi redus la jumatate din iulieVicepremier: Prin parteneriat public - privat si Fondul Suveran se poate ajunge la investitii de 8-10% din PIBOG pentru modificarea Codului fiscal: regimul special de scutire TVA pentru intreprinderi miciMFP propune modificarea normelor de aplicare a Legii 227/2015 privind Codul Fiscal. Este vizat regimul TVAMinisterul Economiei: NOI reguli pentru tranzactiile online!Ultimele articole
Achizitii intracomunitare. Declararea transportului in D300 si D390Noutati legislative. 5 noutati fiscale privind TVA in 2025ANAF a publicat lista contribuabililor bun-platnici pentru trim. IV 20245 trucuri pentru a prezenta cu succes un raport financiarSAF-T: Noi categorii de contribuabili vor fi EXCEPTATE de la depunerea D406Articole similare
Klaus Iohannis: Avem nevoie de o guvernare care sa intervina din ce in ce mai putin in activitatea economicaOrdinul care modifica normele de conduita ale functionarilor publici. Ce s-a schimbatLista cu cele mai mari datorii a fost publicata. Cum arata listele ANAFMinistri muritori de foameGuvernul lucreaza cu doua scenarii pentru reducerea cotei pe venit in 2011 - 10 sau 12 procenteUltimele articole
Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?e-Factura: Ghid Complet pentru 2024Adeverinta de venit, cazierul fiscal si certificatul de atestare fiscala pot fi obtinute fara deplasare la ANAFSeminar ANAF: Inrolarea in Patrimven a autoritatilor/institutiilor publice sau de interes publicFacturarea electronica, obligatorie de la 1 ianuarie 2024 pentru TOATE tranzactiile intre firme
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"