Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Romania avea in 2017 cel mai scazut numar de angajati din UE cu contracte de lucru temporare (putin peste 1%), arata un raport publicat luni de Eurostat, Biroul de statistica al Uniunii Europene. Clasamentul continua cu Lituania (2%), Estonia si Letonia (ambele cu cate 3%).
Potrivit sursei citate, in Romania, ponderea angajarilor cu contracte temporare, cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani, este de 1,2%, iar media europeana era de 13,4%, in 2017.
Raportul mai arata si ca in Romania numarul femeilor angajate a fost de 60,2%, iar cel al barbatilor de 77,3%, tinerii cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani fiind angajati in proportie de 40,8%.
Din 2002 si pana anul trecut, posibilitatea de a gasi un loc de munca permanent a inregistrat o usoara scadere, deoarece ponderea angajatilor temporari in UE a crescut de la 11% in 2002 la 13% in 2017. Proportia femeilor angajate temporar in UE (14% ), a fost aproape la fel ca proportia barbatilor (13%) n 2017.
„Cresterea locurilor de munca part-time, reprezinta o alta schimbare semnificativa a conditiilor de munca, ponderea persoanelor care lucreaza cu jumatate de norma in UE a crescut de la 15% in 2002 la 19% in 2017”, arata sursa citata.
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Ponderea totala a angajatilor cu program part-time, a variat si intre statele membre ale Uniunii Europene, cele mai mari proportii fiind inregistrate in tarile de Jos (47%), Austria (28%), Germania (27%), Belgia si Marea Britanie (ambele 24%), iar cele mai scazute in Bulgaria (2%), Ungaria (4%) si Croatia (5%).
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Propunere de masuri fiscale: CAS progresiv in functie de varsta, reducere taxe si TVA pentru IMM-uri si reforma ANAFArticole similare
Comertul cu amanuntul a crescut. Suntem pe primele locuri in UE36 la suta din factura de energie pentru o locuinta inseamna taxe la statCea mai ridicata inflatie din UE: In Romania, in luna decembrieAnuntul BNR: Inflatia ramane in teritoriu negativ pana in iulie 2016Cota redusa la TVA pentru anumite serviciiUltimele articole
Firmele care NU platesc salariile la timp vor fi amendate cu pana la 10.000 de leiMinistrul Muncii anunta ca de la 1 ianuarie 2022 salariul minim va ajunge la 1.524 lei netS-a triplat numarul controalelor aplicate de Inspectia Muncii firmelor din domeniul constructiilor, fata de 2019Guvernul mentine somajul tehnic, decontarea a 41,5% din salariu si programul Kurzarbeit pana la 30 iunie 2021Standard &Poor’s reconfirma ratingul de tara. Ministrul Finantelor: Acest lucru trebuie sa dea incredere investitorilorArticole similare
Care este parerea angajatilor romani despre sefii directi?Circa 70 dintre polonezi nu vor moneda euroPrime pentru angajatii din Romania: Doar o treime dintre angajatori ofera recompense in bani de SarbatoriBanca Nationala: Ajustarile de ordin fiscal au limitat activitatea companiilorSinteza: Noutati din domeniul TVA: plata defalcata, intrebari si raspunsuriUltimele articole
Top 3 moduri de a-ti spori veniturlieExport de bunuri. Care sunt documentele justificative pentru aplicarea regimului de scutireAjutoarele sociale acordate de firme. Cum pot companiile sa stabileasca aceste categorii de cheltuieli socialeSolutii de FINANTARE pentru stabilitatea financiara si profitabilitatea firmei in 2021Platforma de administrare a training-urilor - Un instrument de imputernicire a angajatilor si Training ManagerilorAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"