Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Romania, tara din UE cu cel mai mic numar de angajati cu contracte temporare

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 14 Aug. 2018
Tags: angajati temporar, eurostat, sondaj

Romania avea in 2017 cel mai scazut numar de angajati din UE cu contracte de lucru temporare (putin peste 1%), arata un raport publicat luni de Eurostat, Biroul de statistica al Uniunii Europene. Clasamentul continua cu Lituania (2%), Estonia si Letonia (ambele cu cate 3%).

La nivelul Uniunii Europene, ponderea totala a angajatilor temporari a variat, cele mai multe contracte de angajare temporare fiind inregistrate in Polonia si Spania (cu cate 26% fiecare), Portugalia (22%) si Croatia (20%).

Potrivit sursei citate, in Romania, ponderea angajarilor cu contracte temporare, cu varste cuprinse intre 20 si 64 de ani, este de 1,2%,  iar media europeana era de 13,4%, in 2017.

Raportul mai arata si ca in Romania numarul femeilor angajate a fost de 60,2%, iar cel al barbatilor de 77,3%, tinerii cu varsta cuprinsa intre 20 si 24 de ani fiind angajati in proportie de 40,8%.

Din 2002 si pana anul trecut, posibilitatea de a gasi un loc de munca permanent a inregistrat o usoara scadere, deoarece ponderea angajatilor temporari in UE a crescut de la 11% in 2002 la 13% in 2017. Proportia femeilor angajate temporar in UE (14% ), a fost aproape la fel ca proportia barbatilor (13%) n 2017.

„Cresterea locurilor de munca part-time, reprezinta o alta schimbare semnificativa a conditiilor de munca, ponderea persoanelor care lucreaza cu jumatate de norma in UE a crescut de la 15% in 2002 la 19% in 2017”, arata sursa citata. 
In UE, in 2017, rogramul part-time pare sa se fi pliat mai degraba pe joburile femeilor (31%), decat pe munca barbatilor (8%).

Ponderea totala a angajatilor cu program part-time, a variat si intre statele membre ale Uniunii Europene, cele mai mari proportii fiind inregistrate in tarile de Jos (47%), Austria (28%), Germania (27%), Belgia si Marea Britanie (ambele 24%), iar cele mai scazute in Bulgaria (2%), Ungaria (4%) si Croatia (5%).
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Romania, tara din UE cu cel mai mic numar de angajati cu contracte temporare":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016