Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Conform HG 900/2023, salariul minim brut pe tara a crescut cu 10%, de la 3.000 lei la 3.300 lei, insa nu se aplica n toate domeniile de munca.
Din luna octombrie, salariul de baza minim brut pe tara s-a stabilit la suma de 3.300 lei lunar.
Administatia Judeteana a Finantelor Publice Braila informeaza contribuabilii ca, incepand cu data de 1 octombrie 2023, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata, a fost stabilit in bani, fara a include indemnizatii, sporuri si alte adaosuri, la suma de 3.300 lei lunar, pentru un program normal de lucru in medie de 165,333 ore lunar, ceea ce reprezinta 19,960 lei/ora.
Aceasta prevedere nu se aplica in sectorul agricol si industria alimentara. Pentru aceste sectoare sunt aplicabile prevederile art. III din Legea nr. 135/2022 pentru modificarea si completarea unor acte normative, respectiv:”...pentru sectorul agricol si in industria alimentara, salariul de baza minim brut pe tara garantat in plata va fi de minimum 3.000 lei lunar, fara a include indemnizatiile, sporurile si alte adaosuri, pentru un program normal de lucru in medie de 167,333 ore pe luna, reprezentand in medie 17,928 lei/ora”.
Baza legala:
HG nr. 900/2023 pentru stabilirea salariului de baza minim brut pe tara garantat in plata

Cartea Verde a Contabilitatii

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Sursa: ANAF

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Studiu de caz: Contributia de sanatate pentru dividende asociat unic sau pentru doi asociatiSuma netaxabila din salariul minim. Ce trebuie sa faca firmele pentru ca angajatilor sa nu le scada salariul netFacilitatea privind neimpozitarea sumei de 300 lei in 2025. Exemplu util contribuabililorSALARIU MINIM pentru muncitor necalificat in constructii. Contributii socialeEste obligatorie acordarea unui salariu de 2750 lei de la 1 iunie daca firmele nu vor sa beneficieze de OUG 67/2022?Ultimele articole
SALARIU MINIM pe economie. Conditii pentru a beneficia de cei 300 lei netaxabiliSALARIU MINIM pe economie. Cum influenteaza impozitarea tichetelor de masa salariul netMajorare SALARIU MINIM in 2025. Noutati importante pentru angajatoriSALARIU MINIM brut de la 1 ianuarie 2025. Va fi diferentiat pentru angajatii din agricultura si industria alimentara?Care este salariul minim in agricultura si un model de calcul salariu de la 1 ianuarie 2025Articole similare
Facilitati fiscale in domeniul constructiilor pentru anii 2023 si 2024Salariu minim in domeniul industrei alimentare si agricultura din 1 iulie 2024CASS majorat din octombrie 2023 pentru persoanele care vor sa se asigure optional la sanatateMajorare salariu minim la 3.300 lei. Facilitatea care prevede 200 lei netaxabili mai ramane in vigoare?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"