keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Servicii prestate in anul 2007. Decontul de TVA.

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 05 Iul. 2010
Tags: prestari servicii, tva

Servicii prestate in anul 2007. Decontul de TVA. Irina Dumitrescu, valabil la 05-Iul-2010 Intrebare: In anul 2007 per iunie -dec. 2007 la ce rand se treceau in decontul de tva 300 livrarile ...


Servicii prestate in anul 2007. Decontul de TVA.
Irina Dumitrescu, valabil la 05-Iul-2010

Intrebare: In anul 2007 per iunie -dec. 2007 la ce rand se treceau in decontul de tva 300 livrarile intracomunitare de servicii (serviciul se desfasoara pe teritoriul clientului respectiv in Italia)? Dar in jurnalul de vanzari?

Acest articol este preluat din Portal Contabilitate.ro
Singurul loc unde toate intrebarile isi gasesc raspuns.
Convinge-te CLICK AICI

Raspuns: Intrucat domeniul de activitate al societatii il constituie serviciile de proiectare consider ca serviciile la care faceti referire in intrebarea adresata sunt servicii de proiectare prestate pe teritoriul Italiei.

Potrivit art. 126 alin. (1) din Legea nr. 571/2003 privind Codul fiscal, in vigoare in anul 2007, din punct de vedere al taxei pe valoare adaugata, erau operatiuni impozabile in Romania cele care indeplineau cumulativ urmatoarele conditii:

a) operatiunile care, in sensul art. 128-130, constituie sau sunt asimilate cu o livrare de bunuri sau o prestare de servicii, in sfera taxei, efectuate cu plata;
b) locul de livrare a bunurilor sau de prestare a serviciilor este considerat a fi in Romania, in conformitate cu prevederile art. 132 si 133;


c) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor este realizata de o persoana impozabila, astfel cum este definita la art. 127 alin. (1), actionand ca atare;
d) livrarea bunurilor sau prestarea serviciilor sa rezulte din una dintre activitatile economice prevazute la art. 127 alin. (2);

Art. 133 alin. (2) lit. a) prevedea ca locul prestarii de servicii este considerat a fi locul unde sunt situate bunurile imobile, pentru prestarile de servicii efectuate in legatura cu bunurile imobile.

In acest sens, punctul 13 alin. (4) din Titlul VI al Normelor metodologice de aplicare a Legii nr. 571/2003 privind Codul fiscal, in vigoare la acea data, stabilea ca, in sensul art. 133 alin. (2) lit. a) din Codul fiscal, serviciile legate de bunurile imobile cuprind operatiuni precum:

„a) lucrarile de constructii-montaj, transformare, finisare, instalare, reparatii, intretinere, curatare si demolare, efectuate asupra unui bun imobil prin natura sa, precum si orice operatiune ce se efectueaza in legatura cu livrarea de bunuri mobile si incorporarea acestora intr-un bun imobil astfel incat bunurile mobile devin bunuri imobile prin destinatia lor;
b) studiile si activitatile de supervizare, care fac parte in mod obisnuit din ocupatia arhitectilor, supervizorilor sau inginerilor si care au ca obiectiv pregatirea si coordonarea unei activitati prevazute la lit. a);
c) activitatile de evaluare a unui bun imobil;
(.....)”

Asadar, in anul 2007 pentru serviciile efectuate in legatura cu bunuri imobile locul prestarii, din punct de vedere al TVA, era considerat a fi locul unde se situau aceste bunuri. In cazul prezentat, bunurile fiind situate pe teritoriul Italiei, serviciile nu erau impozabile in Romania, nefiind indeplinite cele patru conditii prevazute la art. 126 alin. (1) din Codul fiscal.

Ca atare, in jurnalul pentru vanzari al carui model orientativ in anul 2007 era reglementat prin OMFP 2217/2006 aceste servicii se inscriau in coloana „Livrari de bunuri si prestari servicii pentru care locul livrarii/prestarii este in afara Romaniei”.

In perioada 25 ianuarie 2007 – 10 iunie 2007, aceste servicii, care nu erau impozabile in Romania pentru ca nu aveau locul livrarii/prestarii stabilit conform 133 din Codul fiscal, in Romania, se raportau prin Formularul (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata" aprobat prin OMFP 35/2007 la Randul 2 – „Livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru care locul livrarii/locul prestarii este in afara Romaniei (in UE sau in afara UE), precum si livrari intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) si c) din Codul fiscal”.

Incepand cu data de 11 iunie 2007 a intrat in vigoare OMFP 273/2007 pentru aprobarea modelului si continutului formularului (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata".

Prin urmare, in perioada 11 iunie 2007 – 31 decembrie 2007 aceste servicii se raportau prin Formularul (300) "Decont de taxa pe valoarea adaugata" aprobat prin ordinul mentionat la Randul 3 – „Livrari de bunuri sau prestari de servicii pentru care locul livrarii/locul prestarii este in afara Romaniei (in UE sau in afara UE), precum si livrari intracomunitare de bunuri, scutite conform art. 143 alin. (2) lit. b) si c) din Codul fiscal”.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016