Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

O reducere semnificativa se remarca in aceasta perioada a numarului de firme intrate in insolventa. Astfel, 15.124 de societati au intrat in insolventa in primele sapte luni, cu 13,37% mai putine fata de 2013.
Cu toate acestea, nu poate fi negat faptul ca numarul firmelor care intra in insolventa ramane in continuare la un nivel crescut.
Potrivit Agerpres, numarul societatilor intrate in insolventa a scazut, in primele sapte luni din 2014, cu 13,37%, comparativ cu cel din perioada similara a anului trecut, pana la 15.124, conform datelor centralizate de Oficiul National al Registrului Comertului.
De asemenea, cel mai mare numar de firme intrate in insolventa a fost inregistrat in municipiul Bucuresti - 2.421 (in crestere cu 6,51% fata de primele 7 luni din 2013) si in judetele Bihor - 1.029 (plus 10,05%), Brasov - 630 (minus 22,22%) si Prahova - 630 (39,38%).
La polul opus, cu cele mai putine societati intrate in insolventa se afla judetele Calarasi - 60 (in scadere cu 43,40% fata de perioada ianuarie-august 2013), Neamt - 93 (minus 51,05%), Vaslui - 103 (minus 66,77%) si Teleorman - 109 (minus 22,14%).

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Ghidul Practic al Monografiilor Contabile

Examen Consultant Fiscal 2025

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Editorial - Banii nu dorm dar spectatorii pot atipiTop 10 aberatii legislative in Romania ultimilor 20 de aniAcordarea unor premii. Deductibilitatea fiscala si regimulInfiintare PFA/II/IF in 2021. Actiuni prealabile, formalitati si acte necesare (Informare ONRC)Comisarul UE pentru comert, Cecilia Malmstrom, in vizita oficiala in RomaniaUltimele articole
FIRME neplatitoare de TVA cu activitate suspendata. Autovehiculele pe firma mai pot fi utilizate?Guvernul a aprobat sistemul REGES-ONLINE! Cat timp au la dispozitie FIRMEle pentru a face tranzitiaDeductibilitate cheltuieli si regim fiscal TVA pentru produsele EXPIRATEDeductibilitate cheltuieli. Impozitul auto si alte aspecte fiscale relevante pentru FIRMEPiata muncii si impactul TVA asupra salariilor si beneficiilorArticole similare
Split TVA. Facilitati pentru firmele care aplica optional sistemulNoutati Legislatie Fiscala 27 - 31 iulie 2009 - Monitorul OficialDocumente justificative pentru ajustarea bazei de impozitare a TVA colectate la deschiderea procedurii de falimentRomania prezinta vulnerabilitati pe doua paliere economiceDatorii si creante ale societatii catre o societate radiata. Cum procedam la scoaterea din evidenta?Ultimele articole
Controale ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?OUG 107/2024, modificat prin OUG 112/2024. Ce schimbari sunt aduse amnistiei fiscaleArticole similare
Cu cat a scazut numarul firmelor intrate in insolventaIn primul trimestru, numarul insolventelor a scazut cu 20%
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"