Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O reducere semnificativa se remarca in aceasta perioada a numarului de firme intrate in insolventa. Astfel, 15.124 de societati au intrat in insolventa in primele sapte luni, cu 13,37% mai putine fata de 2013.
Cu toate acestea, nu poate fi negat faptul ca numarul firmelor care intra in insolventa ramane in continuare la un nivel crescut.
Potrivit Agerpres, numarul societatilor intrate in insolventa a scazut, in primele sapte luni din 2014, cu 13,37%, comparativ cu cel din perioada similara a anului trecut, pana la 15.124, conform datelor centralizate de Oficiul National al Registrului Comertului.
De asemenea, cel mai mare numar de firme intrate in insolventa a fost inregistrat in municipiul Bucuresti - 2.421 (in crestere cu 6,51% fata de primele 7 luni din 2013) si in judetele Bihor - 1.029 (plus 10,05%), Brasov - 630 (minus 22,22%) si Prahova - 630 (39,38%).
La polul opus, cu cele mai putine societati intrate in insolventa se afla judetele Calarasi - 60 (in scadere cu 43,40% fata de perioada ianuarie-august 2013), Neamt - 93 (minus 51,05%), Vaslui - 103 (minus 66,77%) si Teleorman - 109 (minus 22,14%).
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Bugete cash flow rentabilitate risc - ghid practic
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Bonusul de fidelitate iti aduce o reducere de 100 leiCare este procedura corecta pentru gestionarea returului de marfa si restituirea banilorEditorial - Banii nu dorm dar spectatorii pot atipiSfatul Expertului Robert Gearba: Bugetarea cash-flow-ului FIRMEiMFP anunta scaderea birocratiei pentru comerciantii de produse energeticeUltimele articole
Cheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalRadiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasSistemul e-TVA: Principalele 5 provocari pentru contabiliE-TVA: FIRME care inregistreaza diferente justificate intre D300 si decontul precompletat. Cum trebuie sa procedezeControale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatArticole similare
Split TVA. Cum se face rambursarea TVA?Societate aflata in INSOLVENTA. Cum tratam impozitul pe venit microintreprinderi si impozitul pe profit?Noile termene din 2017 pentru achizitia de case de marcat cu jurnal electronicTotul despre certificatul de amanare de la plata in vama a TVA!Factura de la furnizor aflat in INSOLVENTA. Influenteaza deducerea TVA?Ultimele articole
SAF-T in 2025. Pentru o casa de ajutor reciproc (CAR) se depune D406 din ianuarie 2025?ATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?SAF-T in 2024. ONG-urile nonprofit sunt obligate sa depuna D406?OUG 107/2024, modificat prin OUG 112/2024. Ce schimbari sunt aduse amnistiei fiscaleAmnistia Fiscala 2024: Ce trebuie sa stiiArticole similare
In primul trimestru, numarul insolventelor a scazut cu 20%Cu cat a scazut numarul firmelor intrate in insolventaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"