Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Contribuabilii care au case de marcat neutilizate sunt obligati sa transmita catre fisc formularul F4109

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Stancu Alina la 16 Iun. 2022
Contribuabilii care au case de marcat neutilizate sunt obligati sa transmita catre fisc formularul F4109
Tags: f4109, case de marcat electronice fiscale

Conform legislatiei in vigoare, contribuabilii care au case de marcat neutilizate sunt obligati sa transmita catre fisc formularul F4109.

ANAF reaminteste operatorilor economici, utilizatori de aparate de marcat electronice fiscale, ca scopul asigurarii conectarii la distanta a aparatelor de marcat electronice fiscale este acela de a transmite date fiscale catre Sistemul informatic al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.

La nivelul judetului Vrancea ca urmare a verificarilor efectuate s-a constatat ca pentru un numar de 487 aparate de marcat electronice fiscale conectate la Sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare al ANAF nu se inregistreaza transmiteri de date si nici nu exista depus formularul F4109 „Declaratie privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate”.

Institutia precizeaza ca in situatia in care exista aparate de marcat electronice fiscale neutilizate, utilizatorii au obligatia de a informa organul fiscal prin completarea si transmiterea „Declaratiei privind aparatele de marcat electronice fiscale neutilizate“ formular F4109.

Prin aparate de marcat electronice fiscale neutilizate se intelege aparatele de marcat electronice fiscale care nu au fost utilizate, in nicio zi din perioada de raportare.

Formularul F4109 se transmite prin mijloace electronice de transmitere la distanta, pana cel tarziu in data de 20 a lunii urmatoare perioadei de raportare in care aparatele de marcat electronice fiscale nu au fost utilizate.

Utilizatorii de aparate de marcat electronice fiscale aflati in situatia prezentata trebuie sa procedeze dupa caz, fie la transmiterea datelor catre Sistemul informatic national de supraveghere si monitorizare al ANAF fie daca aparatele sunt neutilizate sa depuna formularul F4109 pentru a nu risca eventualele sanctiuni.


Sursa: ANAF
Stancu Alina de Stancu Alina
Alina Stancu scrie pentru InfoTVA.ro de la inceputul anului 2018 si are experienta in domeniul fiscal de peste 10 ani! In prezent, scrie pentru dumneavoastra despre tot ceea ce inseamna monografii contabile, aplicarea corecta a TVA, declaratii fiscale si va tine la curent cu ultimele noutati legislative.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Contribuabilii care au case de marcat neutilizate sunt obligati sa transmita catre fisc formularul F4109":
Rating:

Nota: 4.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016