Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Regasiti mai jos Norma nr. 25/2014 pentru modificarea Normelor privind principiile de organizare a unui sistem de control intern si management al riscurilor, precum si organizarea si desfasurarea activitatii de audit intern la asiguratori/reasiguratori.
Potrivit deliberarilor Consiliului Autoritatii de Supraveghere Financiara din data de 21 octombrie 2014,
in temeiul prevederilor art. 1 alin. (2), art. 2 alin. (1) lit. b), art. 3 alin. (1) lit. b), precum si ale art. 6 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 93/2012 privind infiintarea, organizarea si functionarea Autoritatii de Supraveghere Financiara, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 113/2013, cu modificarile si completarile ulterioare,
Autoritatea de Supraveghere Financiara emite urmatoarea norma:
Art. I. - Normele privind principiile de organizare a unui sistem de control intern si management al riscurilor, precum si organizarea si desfasurarea activitatii de audit intern la asiguratori/reasiguratori, aprobate prin Ordinul presedintelui Comisiei de Supraveghere a Asigurarilor nr. 18/2009, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 621 din 16 septembrie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica dupa cum urmeaza:
1. La articolul 54, alineatul (1) va avea urmatorul cuprins:
" Art. 54. - (1) Asiguratorii/Reasiguratorii nu pot externaliza fara notificarea prealabila a Autoritatii de Supraveghere Financiara urmatoarele activitati: activitatea de investitii, in ceea ce priveste plasarea si gestionarea activelor admise sa acopere rezervele tehnice brute, administrarea bazelor de date si a sistemelor informatice, administrarea portofoliului de asigurari, generare de rapoarte sau date statistice privind informatiile electronice asociate contractelor de asigurare, activitatea de constatare si lichidare a daunelor."
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
SAF-T Ghid de raportare corecta
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
2. La articolul 55, litera d) se abroga.
Art. II. - Prezenta norma se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, si intra in vigoare la data de 1 ianuarie 2015.
Presedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara,
Misu Negritoiu
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Verificarile fiscale din 2015 au avut startul inca de acum doi aniActiunile de control ale ANAF, in aprilie 2024, au diminuat pierderea fiscala cu 430 milioane lei ANAF: Romania, membru al Consiliului Executiv al Organizatiei Intra-Europene a Administratiilor FiscaleSunteti la curent cu prevederile referitoare la leasing? Ce conditii trebuie sa respectam?Cum ar putea fi cresterea anuala a PIB-ului sustinuta de sectorul digitalUltimele articole
5 trucuri pentru a prezenta cu succes un raport financiarImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Proiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeImpozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimAcord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca MondialaArticole similare
Reminder ANAF! 9 declaratii fiscale importante au ca termen limita de depunere data de 26 iunie 2023Scandal neasteptat in cazul unei institutii majore. Reactia presedinteluiCotizatii si taxe in 2014 pentru auditorii financiari. Care sunt noile prevederi?Acordare diurna din 1 ianuarie 2023. Sumele intra in plafonul de 33% pentru venituri neimpozabile?Prevederile noului Cod fiscal 2016 pentru cei care obtin venituri din activitati independenteUltimele articole
Din 2025 se aplica o noua procedura pentru modificarea din oficiu a vectorului fiscal, cu privire la TVAAmenzile ajung pana la 100.000 lei pentru nerespectarea unor dispozitii introduse prin OUG 125/2024Masuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernBuletin ANAF. 5 noutati fiscale publicate in Monitor in luna mai 2024Buletin informativ ANAF. 5 noutati fiscale publicate in Monitor intre 13-17 mai 2025Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"