Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Va prezentam mai jos procedura necesara pentru restituirea sumelor reprezentand diferentele de timbru rezultate in urma contestarii acestuia.
Astfel, contribuabilul poate solicita restituirea diferentei de timbru fata de cel platit in cazul contestarii timbrului platit, in baza reglementarilor art. 9 din Hotararea Guvernului nr. 88/2013 si a prevederilor Ordinului ministrului Finantelor Publice nr. 407/2013, in cazul contestarii timbrului platit, contribuabilul poate solicita restituirea diferentei de timbru fata de cel platit.
Pentru restituirea sumelor reprezentand diferenta de timbru, contribuabilul va depune in original si copie la organul fiscal competent in administrarea acestuia urmatoarele documente:
- cerere de restituire, model tip aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 88/2013;
- dovada platii timbrului: chitanta fiscala/ordinul de plata si extrasul de cont, dupa caz;
- documentul eliberat de Regia Autonoma "Registrul Auto Roman" privind rezultatul expertizei tehnice sau documentul eliberat de Corpul Expertilor Tehnici privind rezultatul evaluarii individuale a autovehiculului.
Documentele in original se restituie contribuabililor ulterior verificarii conformitatii si inscrierii pe copiile care raman la organul fiscal a vizei "conform cu originalul".
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2024
Manual de politici contabile - Stick USB
Prin organ fiscal competent din subordinea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, se intelege:
- in cazul persoanelor juridice, al persoanelor fizice care desfasoara activitati economice in mod independent sau exercita profesii libere - unitatea fiscala teritoriala la care persoana este inregistrata ca platitor de impozite si taxe;
- in cazul persoanelor fizice - unitatea fiscala in a carei raza teritoriala isi are domiciliul persoana fizica.
Restituirea sumelor se face potrivit prevederilor art. 117 alin. (6) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de Procedura Fiscala, republicata cu modificarile si completarile ulterioare, in maxim 45 de zile de la depunerea documentatiei complete numai dupa efectuarea compensarii cu eventuale obligatii fiscale restante.
Dupa depunerea documentatiei, contribuabilii care solicita restituirea in numerar, vor primi de la organul fiscal competent "instiintarea de restituire a unor sume reprezentand diferente de sume platite/valoarea reziduala a timbrului, precum si a sumelor stabilite de instantele de judecata prin hotarari definitive si irevocabile", prevazuta in Anexa nr. 2 din Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 407/2013, urmand a se prezenta la Trezoreria de domiciliu la data la care sunt programati pentru ridicarea sumelor cuvenite.
Sursa: DGFP Valcea
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum recuperam sumele platite in urma hotararilor judecatoresti? Documente obligatoriiEmiterea ulterioara a facturii, in baza bonului fiscal. Situatii de care firmele se pot lovi in aplicarea legiiArticole similare
Buletin informativ: Noutati legislative din perioada 8 - 14 mai 2015Studiu de caz: Recuperare taxa de prima inmatriculareNoutati legislatie fiscala 15-19 iunie - Monitorul OficialContribuabilii trebuie sa depuna 3 documente pentru a recupera de la ANAF sumele platite fara a fi datorateNou: ANAF propune adaptarea formularelor in domeniul colectarii creantelor fiscaleUltimele articole
Cum a fost modificat Ordinul 3044/2024 pentru aprobarea Procedurii de restituire a TVAProiect MFP: Procedura de restituire a TVA aferente achizitiilor de bunuri sau servicii efectuate de entitatile nonprofitOrdinul 906/2023. Procedura privind anularea anumitor obligatii fiscale rezultate din reincadrarea tichetelor cadouA fost publicat modelul de cerere necesar persoanelor care vor sa recupereze taxa speciala pentru autoturisme si autovehiculeProcedura de restituire a impozitului pe dividende rezultat din regularizarea anuala (Ordinul 765/2022)Articole similare
Cum recuperam sumele platite in urma hotararilor judecatoresti? Documente obligatoriiAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"