Atentie contabili!

Modificari importante privind TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 

Ordonanta nr. 13 din 2012 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2012

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X

de InfoTva.ro

de InfoTva.ro la 03 Sep. 2012 Exclusiv
Tags: legea nr500/2002, sume defalcate, tva, og nr13/2012

Va prezentam mai jos masurile privind defalcarea din TVA care intra in vigoare odata cu Ordonanta nr. 13 din 2012.

In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al art. 1 pct. I.1 din Legea nr. 127/2012 privind abilitarea Guvernului de a emite ordonante, Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta.

"Articolul 1

Bugetul de stat pe anul 2012, aprobat prin Legea bugetului de stat pe anul 2012 nr. 293/2011, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 914 si 914 bis din 22 decembrie 2011, se modifica si se completeaza potrivit prevederilor prezentei ordonante."Articolul 6

(1) Sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul judetelor se majoreaza cu suma de 1.768 mii lei si se aloca bugetului judetului Iasi pentru finantarea cheltuielilor cu invatamantul special si centrele judetene de resurse si asistenta educationala.
Contabilitatea HORECA. Monografii contabile si cazuri practice
Contabilitatea HORECA. Monografii contabile si cazuri practice

Vezi detalii

Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica
Contabilitatea operatiunilor de transport si logistica

Vezi detalii

Marea carte verde a monografiilor contabile
Marea carte verde a monografiilor contabile

Vezi detalii(2) Sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor descentralizate la nivelul comunelor, oraselor, municipiilor, sectoarelor si municipiului Bucuresti, pe anul 2012, se majoreaza cu suma de 98.232 mii lei astfel: se majoreaza sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata pentru finantarea cheltuielilor cu drepturile asistentilor personali ai persoanelor cu handicap grav sau indemnizatiile lunare cu suma de 100.000 mii lei si se diminueaza sumele prevazute la pozitia 43 "Sume rezervate" pentru finantarea de baza a unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din anexa nr. 5 la Legea nr. 293/2011 cu suma de 1.768 mii lei, iar sumele pentru finantarea cheltuielilor prevazute la art. 104 alin. (2) lit. b)-e) din Legea educatiei nationale nr. 1/2011, cu modificarile si completarile ulterioare, precum si cele pentru hotarari judecatoresti pentru plata salariilor in unitatile de invatamant preuniversitar de stat se redistribuie intre judete si municipiul Bucuresti, potrivit anexei nr. 41).

(3) Se diminueaza cu suma de 150.000 mii lei sumele defalcate din taxa pe valoarea adaugata
pentru finantarea Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural, aprobat potrivit prevederilor Ordonantei Guvernului nr. 7/2006 privind instituirea Programului de dezvoltare a infrastructurii si a unor baze sportive din spatiul rural, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 71/2007, cu modificarile ulterioare."


"Articolul 13

Incepand cu data intrarii in vigoare a prevederilor prezentei ordonante nu se mai retin sumele in proportie de 10% conform art. 21 alin. (4) din Legea nr. 500/2002 privind finantele publice, cu modificarile si completarile ulterioare. Articolul 14Cheltuielile bugetului general consolidat si cheltuielile de personal ale bugetului general consolidat pe anul 2012 se majoreaza potrivit prevederilor prezentei ordonante prin derogare de la prevederile art. 9, 16 si 56 din Legea responsabilitatii fiscal-bugetare nr. 69/2010."
Autor: InfoTva.ro

Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!

Votati articolul "Ordonanta nr. 13 din 2012 privind rectificarea bugetului de stat pe anul 2012":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi

MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate
Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]
Atentie contabili!
MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate Modificari importante privind TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!

"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016