Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In Monitorul Oficial nr. 863 din 27 noiembrie 2014 au fost publicate Ordinul Agentiei Nationale de Administrare fiscala nr. 3564 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.582/2013 privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii si Ordinul Agentiei Nationale de Administrare fiscala nr. 3565/2014 pentru modificarea Ordinului presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 3.581/2013 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili. Aceste modificari vor intra in vigoare incepand cu data de 1 ianuarie 2015.
Conform modificarilor aduse, contribuabilii mijlocii care nu mai indeplinesc criteriile de selectie a contribuabililor mijlocii prevazute la art. 1 din OPANAF 3582/2013 vor fi scosi din administrarea administratiilor judetene ale finantelor publice sau a Administratiei fiscale pentru contribuabilii mijlocii din cadrul Directiei generale regionale a finantelor publice Bucuresti, dupa caz, incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2015 pentru selectia contribuabililor mijlocii administrati de catre administratiile judetene ale finantelor publice si Directia generala regionala a finantelor publice Bucuresti, dupa caz, prin Administratia fiscala pentru contribuabilii mijlocii, se suspenda aplicarea criteriului de selectie prevazut la art. 1 alin. (4) lit. A din OPANAF nr. 3.582/2013 privind organizarea activitatii de administrare a contribuabililor mijlocii, cu modificarile ulterioare, in ceea ce priveste volumul obligatiilor fiscale datorate, declarate de catre contribuabili si cifra de afaceri raportata in situatiile financiare incheiate la data de 31 decembrie a anului anterior celui in care se efectueaza actualizarea, precum si aplicarea criteriului de selectie prevazut la lit. B.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2015, au calitatea de mari contribuabili persoanele juridice romane, inclusiv entitatile rezultate in urma fuziunii cu alti contribuabili si sucursalele contribuabililor persoane juridice straine care isi desfasoara activitatea pe teritoriul Romaniei, care au calitatea de mari contribuabili la data de 31 decembrie 2014.
Vor fi scosi din administrarea Directiei generale de administrare a marilor contribuabili urmatorii contribuabili:
a) contribuabilii mari care nu mai indeplinesc criteriile de selectie incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator;
b) contribuabilii nou-infiintati care nu realizeaza investitii la nivelul prevazut in criteriile de selectie vor fi scosi din administrarea Directiei generale de administrare a marilor contribuabili dupa 2 ani consecutivi in care nu indeplinesc aceste criterii de selectie incepand cu data de 1 ianuarie a anului urmator.
Incepand cu data de 1 ianuarie 2015 pentru selectia contribuabililor mari administrati de Directia generala de administrare a marilor contribuabili se suspenda aplicarea criteriului de selectie prevazut in anexa nr. 1 lit. A din OPANAF nr. 3.581/2013 privind organizarea activitatii de administrare a marilor contribuabili, in ceea ce priveste volumul obligatiilor fiscale datorate, declarate de catre contribuabili si cifra de afaceri raportata in situatiile financiare incheiate la data de 31 decembrie a anului anterior celui in care se efectueaza actualizarea.

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Contribuabilii care, incepand cu data de 1 ianuarie 2015, nu mai au calitatea de mari contribuabili aflati sub incidenta prevederilor legale privind insolventa, care au creante fiscale totale, respectiv creante fiscale inscrise la masa credala, cat si acumulate ulterior deschiderii procedurii insolventei, mai mari de 3 milioane de lei, vor fi preluati spre administrare, incepand cu aceeasi data, de catre administratiile judetene ale finantelor publice si Directia generala regionala a finantelor publice Bucuresti, prin Administratia fiscala pentru contribuabilii mijlocii, dupa caz.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Retea securizata de comunicatii pentru Loteria Romana, asigurata de STSANAF lanseaza sistemul de inregistrare in schema speciala Mini One Stop Shop - M1SSImpozite si taxe locale pentru anul fiscal 2016. Dispozitii tranzitoriiCartea Verde a Contabilitatii 2015 - explicatii, interpretari, solutiiFiscalitate: un studiu confirma pierderi de miliarde de euro din cauza deficitului de incasare a TVA-uluiUltimele articole
Cum au fost modificate situatiile financiare anuale prin Ordinul 4291/2022. Tabel comparativ ANAFTermenul de ajustare TVA aferent unei creante eliminate din planul de reorganizare. Sfatul specialistuluiCNIPMMR nu sustine masura platii defalcate a TVAPozitia CNIPMMR privind realizarea analizei la risc la securitate fizica. Ce companii au aceasta obligatie?Organizare contabilitate pentru o intreprindere individuala. Cum procedam si cum putem opta pentru contabilitate in partida dubla?Articole similare
Ordinul 2202/2015 include Procedura de anulare a obligatiilor fiscale prevazute de Legea 209/2015SAF-T: De cand depun D406 firmele incadrate in categoria contribuabililor mijlocii din 1 ianuarie 2023?SAF-T in 2023. Firmele care au ramas si in acest an CONTRIBUABILI MIJLOCII pot beneficia de perioada de gratie?Modificari privind administrarea grupului fiscal unic. Analiza zilei cu Irina DumitrescuNoutati legislatie Fiscala 8-12 septembrie 2008 - Monitorul OficialUltimele articole
ANAF a publicat lista contribuabililor bun-platnici pentru trim. IV 2024SAF-T in 2025. Cine trebuie sa depuna D406 pana pe 31 ianuarie 2025De la 1 ianuarie 2025 declaratia D406 devine obligatorie si pentru firmele miciANAF a publicat lista contribuabililor cu obligatii fiscale RESTANTE la 30 septembrie 2024Sistemul RO e-TVA: Noul regim al amenzilor in sistemul E-TVAArticole similare
Noi masuri impotriva fraudelor: Comisia propune instituirea Parchetului EuropeanProiect: Anumite firme care platesc impozit pe profit vor avea reguli speciale de impozitareInregistrarea contractelor de inchiriere la ANAF. Obligatii si termene limitaANAF anunta penalizari pentru neplata la termen, nedeclararea sau declararea incorecta a obligatiilor fiscale. Descarca brosura!Activitatea de inspectie fiscala a vizat deconturile ilegale de TVAUltimele articole
Majorare TVA din 2025: Cota unica ajunge la 21%, cea redusa la 11% si se aplica limitatDepunere declaratii. Luni, 30 iunie 2025, termen limita pentru D394Termen limita e-Factura: Cum sa eviti amenzile de pana la 10.000 leiGhid ANAF pentru veniturile din arenda. Ce trebuie sa stii in 2025Microintreprindere. Cand trece la impozit pe profit daca NU a depus bilantul la timp in 2025
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"