Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Proiect de ordin privind modificarea unor acte normative. Sunt vizati contribuabilii mari si mijlocii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Irina Dumitrescu la 26 Nov. 2018
Tags: anaf, plati efectuate eronat, contribuabili mari si mijlocii

In data de 20 noiembrie 2018 Agentia Nationala de Administrare Fiscala a lansat in dezbatere publica un Proiect de ordin privind modificarea unor acte normative referitoare la administrarea si monitorizarea contribuabililor mari si mijlocii.

Proiectul de ordin propune introducerea unor masuri prin care transferul operatiunilor pentru platile efectuate eronat la vechile organe fiscale centrale sa se realizeze in mod automat, pe baza actualizarilor efectuate de catre Centrul National de Informatii Financiare in Registrul Contribuabililor. 
In ceea ce priveste schimbarea competentei de administrare a contribuabililor mijlocii incepand cu 01 noiembrie 2018 se propun masuri tranzitorii pentru platile efectuate eronat dupa aceasta data. 

Incepand cu 01 noiembrie 2018 contribuabilii mijlocii revin in administrarea organul fiscal de la nivel judetean sau al municipiului Bucuresti dupa ce, prin Legea nr. 30/2018 au fost completate dispozitiile art. 30 din Codul de procedura fiscala. Conform modificarilor aduse Codului de procedura fiscala prin Legea nr. 30/2018 si O.U.G. nr. 25/2018 incepand cu 01 noiembrie 2018 administrarea obligatiilor fiscale datorate de contribuabilii mijlocii, inclusiv de sediile secundare ale acestora se realizeaza de organul fiscal de la nivel judetean sau al municipiului Bucuresti, dupa caz. Proiectul de ordin propune ca, pentru contribuabilii mijlocii administrati la data intrarii in vigoare a ordinului de administratiile judetene ale finantelor publice, operatiunile de transfer pentru platile efectuate eronat de catre acestia dupa aceasta data sa se redirijeze automat, in baza informatiilor furnizate de Centrul National de Informatii Financiare ca urmare a actualizarii  datelor in Registrul contribuabililor cu privire la schimbarea competentei de administrare, pana la data de 31 decembrie 2018. Dupa aceasta data, eventualele plati efectuate eronat de catre contribuabili la unitatile Trezoreriei Statului la care au fost arondati anterior datei de 01 noiembrie se vor returna platitorilor.

Pentru platile efectuate eronat de acesti contribuabili dupa data de 01 noiembrie si pana la intrarea in vigoare a ordinului ce urmeaza a se publica, ori in situatia in care redirijarea automata a platilor nu poate fi efectuata, unitatile Trezoreriei Statului vor comunica organelor fiscale centrale in a caror administrare s-au aflat contribuabilii pana la data de 1 noiembrie 2018 informatiile cu privire la sumele virate eronat, iar acestea vor furniza unitatilor Trezoreriei Statului informatii cu privire la sumele care trebuie transferate la unitatea Trezoreriei Statului care deserveste in prezent respectivul contribuabil. 
Irina Dumitrescu de Irina Dumitrescu
Economist Experienta: - 7 ani de activitate in domeniul contabilitatii de gestiune si financiara in cadrul unei companii multinationale Expert contabil, CECCAR BUCURESTI

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Proiect de ordin privind modificarea unor acte normative. Sunt vizati contribuabilii mari si mijlocii":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016