Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Un proiect HG ar putea modifica functionarea ANAF. Vezi schimbarile preconizate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Mar. 2012 Exclusiv
Tags: proiect hg, functionare anaf, inspectia fiscala, frauda fiscala

Guvernul Romaniei a emis un proiect de Hotarare de Guvern pentru modificarea si completarea HG nr.109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala. Redam mai jos continutul proiectului pentru modificarea si completarea Hotararii Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala.



Art. I. - Hotararea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei Partea I, nr. 126 din 2 martie 2009, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
1. La articolul 4, alineatul (1), litera h) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"h) apararea intereselor fiscale ale Uniunii Europene."
2. La articolul 4, alineatul (2), punctul 38 se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"38. exercita inspectia fiscala in vederea identificarii si combaterii fraudei fiscale la toate categoriile de contribuabili, indiferent de marimea si forma de organizare;"
3. La articolul 4, alineatul (2), dupa punctul 38 se introduce un nou punct, punctul 381 care va avea urmatorul cuprins:

"381. aplica prevederile legale in vigoare in domeniul verificarii situatiei fiscale personale a contribuabililor persoane fizice cu privire la impozitul pe venit;"

4. La articolul 5, alineatul (1), litera a) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"a) sa exercite nemijlocit si neingradit inspectia fiscala si controlul operativ si inopinat, conform dispozitiilor legale in vigoare;"

5. La articolul 6, alineatul (3) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(3) Numarul maxim de posturi pentru aparatul propriu al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti este de 24.803, inclusiv presedintele, vicepresedintii si posturile aferente cabinetelor demnitarilor."

6. La articolul 18, alineatul (2) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

"(2) Personalul din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, care are calitatea de personal contractual, beneficiaza de toate drepturile si are obligatiile prevazute in Legea nr. 53/2003 - Codul muncii, republicata ."

7. Anexele nr. 1 si 2 se modifica si se inlocuiesc cu anexele nr.1 si 2, care fac parte integranta din prezenta hotarare.

8. La anexa nr. 3 nota de subsol (**) se modifica si va avea urmatorul cuprins:

" **) Cele 30 de autoturisme sunt destinate pentru activitatea Corpului de control, Directiei generale de coordonare a inspectiei fiscale, Directiei generale verificari fiscale si Directiei generale de administrare a marilor contribuabili - activitatea de inspectie fiscala si vor fi conduse de inspectorii nominalizati prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala."

Art. II. - Incadrarea in numarul maxim de posturi si in structura organizatorica se aproba prin ordin al presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu respectarea termenelor si a procedurilor prevazute de lege.



Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Un proiect HG ar putea modifica functionarea ANAF. Vezi schimbarile preconizate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Articole similare

Nou! Vezi ce proiect modifica structura MFP si ANAF
Mai multe articole despre functionare ANAF
Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016