Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
O societate comerciala detine o baza sportiva pentru care realizeaza cheltuieli de intretinere si functionare. Aceste cheltuieli sunt inregistrate in cheltuieli sociale si se incadreaza in limita de deductibilitate prevazuta la art. 25 alin. (3) din Codul fiscal.
Raspunsul specialistului
Accesul intr-o baza sportiva (sali de sport, terenuri) nu este prevazut ca neimpozabil din punct de vedere al impozitului pe venit sau al contributiilor, deci va fi considerat, in opinia mea, avantaj in natura. Nu este necesara mentionarea la cheltuieli sociale, deoarece sumele reprezentand avantaje in natura sunt deductibile integral, fiind cheltuieli cu salariile, impozitate pe statul de salarii.
Evaluarea utilizarii in scop personal a bunurilor din patrimoniul afacerii se efectueaza conform pct. 12 alin. (5) si (6) din Normele metodologice de aplicare a Codului fiscal.
Din punct de vedere al TVA, potrivit art. 297 alin. (4) din Codul fiscal, orice persoana impozabila are dreptul sa deduca taxa aferenta achizitiilor, daca acestea sunt destinate utilizarii in folosul urmatoarelor operatiuni:
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
SAF-T Ghid de raportare corecta
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cum se aplica din 2016 impozitul pe cladirile nerezidentiale?Articole similare
Tragedie fiscala in Romania – Partea a II-a: Limitari speciale privind TVACheltuieli deductibile atribuibile autoturismelor utilizate de personalul cu functii de conducere si de administrareRegimul TVA aplicat alocarii de costuri intre sediul fix si societateLimitarea dreptului de deducere - documentar fiscalANAF precizeaza deductibilitatea limitata a TVA la achizitia unor vehiculeUltimele articole
Fosti membri CNAS si cunoscuta firma din IT, HP Romania, sub acuzatii emise de DNADeducere TVA, achizitie auto: prevederile legiiExceptii de la deductibilitatea TVA pentru achizitia de vehicule rutiere motorizateCheltuieli cu combustibilul. DeductibilitateAutoturism de serviciu. Deducere TVAArticole similare
DEDUCERE TVA. 3 studii de caz de care au nevoie contribuabiliiCod TVA anulat din oficiu, DEDUCERE TVA dupa reinregistrareFirma nou infiintata. DEDUCERE TVAAjustare pozitiva a dreptului de DEDUCERE TVA (analiza)DEDUCERE TVA in baza facturii emise de furnizor in urma inspectiei fiscaleUltimele articole
E-Factura in 2024. Mai poate fi dedus TVA-ul din facturile primite in sistem clasic?Cum se poate efectua deducerea TVA-ului de pe bonurile fiscaleDreptul de deducere a TVA incepand din 2024Pro rata. Ce inseamna, formula de calcul si cazuri practiceDEDUCERE TVA: cine beneficiaza de dreptul de deducereAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"