Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Rentrop & Straton va invita sa urmariti o serie de video-uri online online cu privire la Aplicarea corecta a noii legislatii fiscale, prezentate de oameni specialisti precum Gabriel Jinga sau Gabriel Gheorghe.
Pentru a participa la un seminar specializat din domeniile: fiscalitate, contabilitate, legislatia muncii sau salarizare, accesati https://www.seminare.ro/ .
Din 2018, drepturile de autor sunt o categorie separata, nu mai sunt in zona de activitati independente. Motivele nu sunt foarte clare, dar unul dintre efecte poate fi chiar pozitiv, dat fiind ca acum contribuabilul nu-si mai pune problema de independenta, de analiza a activitatii, din moment ce este sfera este scoasa in afara zonei de activitati independente. Deci aceasta categorie va fi tratata ca una care face activitati de productie, sau vanzare de actiuni, sau orice alta astfel de activitate.
La contributii apare acea prevedere cu dedicatie pentru contribuabilii din zona de drepturi de autor, fiind singura situatie in care platitorul de venit poate sa aiba, in anumite situatii, sarcina retinerii si declararii contributiilor. Este vorba de faptul ca cei care obtin venituri de peste 12 salarii minime de la un singur platitor (poate sa obtina drepturi de autor de la mai multi platitori, dar de la unul sa incaseze acest plafon de minimum 12 salarii minime), caz in care il poate delega pe el sa faca retinerea pentru plata contributiilor.
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Cartea verde a contabilitatii
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Proceduri obligatorii pentru implementarea Standardelor de Control Intern Managerial
Mai multe informatii despre acest subiect veti afla urmarind clipul VIDEO de mai jos.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
De astazi, 500.000 de romani platiti pe DREPTURI DE AUTOR risca amenzi de pana la 5.000 de lei din cauza birocratieiGuvernul a decis: se majoreaza plafonul pana la 65.000 euro. PFA si microintreprinderile, scutite de inregistrarea TVAGhiduri practice pentru PFABotis: Modificarile la OUG 58/2010 au fost discutate informal, Guvernul nu a luat o decizieDeclaratii de venit. Cine, cum, unde si cand?Ultimele articole
Regim fiscal TVA pentru venituri din DREPTURI DE AUTORGhidul Monografiilor Contabile: monografiile care pun cel mai des probleme in practica in acest anPFA in 2023: Se va plati CAS la nivelul a 12 salarii minime pe economie?Proiect: PFA-urile cu venituri din activitati independente si din DREPTURI DE AUTOR vor plati mai multi bani la contributiile sociale din 2023Sprijinul financiar pentru reducerea timpului de lucru va fi prelungit pana la 31 decembrie 2022. Ce conditii trebuie sa indeplineasca firmeleArticole similare
Agentiile de turism beneficiaza de un regim special al TVACompletarea D101. La ce rand se trec cheltuielile considerate nedeductibile?TVA - Locul prestarii de serviciiIMPOZITul pe dividende din 2016ANAF a stabilit termenul pentru declaratia 600Ultimele articole
Calendar ANAF: Declaratii fiscale scadente in 25 noiembrie 2024Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse IMPOZITului MICROBolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaCheltuieli cu ocazia petrecerilor de Craciun pentru angajati. Cum sunt considerate dpdv fiscalAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"