keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
keyboard_double_arrow_left

Obligatii fiscale declarate prin Declaratia Unica in cazul persoanelor care au obtinut indemnizatii pe perioada starii de urgenta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Mai. 2020 Exclusiv
Tags: declaratia unica, indemnizatii, stare de urgenta

Agentia Nationala de Administrare Fiscala prin Directia Generala Regionala a Finantelor Publice Galati si Administratia Judeteana a Finantelor Publice Vrancea au informat recent, printr-un comunicat de presa, ca persoanele care au obtinut indemnizatii pe perioada starii de urgenta vor declara obligatiile fiscale prin Declaratia Unica.

Mai mult decat atat, institutiile au prezentat modul in care se va face calculul obligatiilor fiscale in cazul indemnizatiilor acordate pe perioada starii de urgenta. 

Calculul obligator fiscale, in cazul indemnizatiei lunare acordata profesionistilor potrivit OUG 30/2020 (cu exceptia celei de care beneficiaza persoanele care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005), avocatilor si persoanelor care obtin venituri din drepturi de autor se efectueaza de catre persoanele fizice beneficiare prin aplicarea cotelor de impozit (10%), contributiei de asigurari sociale (CAS25%) si contributiei de asigurari sociale de sanatate (CASS -10%), asupra indemnizatiei brute incasate de la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene.

Pentru calculul impozitului pe venit se aplica regulile prevazute la art. 78 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, adica prevederile referitoare la stabilirea impozitului pentru veniturile din salarii obtinute din afara functiei de baza.

Atentie! Obligatiile fiscale mentionate se declara prin Declaratia unica privind impozitul pe venit si contributiile sociale datorate de persoanele fizice si se platesc de catre persoanele fizice beneficiare pana la data de 15 martie 2021.

In cazul indemnizatiei de care beneficiaza persoanele care au incheiate conventii individuale de munca in baza Legii nr. 1/2005, precum si al celei acordata sportivilor, calculul, retinerea si plata impozitului pe venit (10%), a contributiei de asigurari sociale (25%) si a contributiei de asigurari sociale de sanatate(10%) se realizeaza de catre cooperatia cu care persoanele au incheiate conventii individuale, respectiv de structura sportiva, in calitate de platitori, din indemnizatia bruta incasata de la agentiile pentru plati si inspectie sociala judetene.

Pentru calculul impozitului pe venit se aplica regulile prevazute la art. 78 alin. (2) lit. b) din Codul fiscal, adica prevederile referitoare la stabilirea impozitului pentru veniturile din salarii obtinute din afara functiei de baza.

Obligatiile fiscale se declara de catre platitorii veniturilor prin D112, pana pe 25 a lunii urmatoare celei in care se incaseaza de la Agentia judeteana pentru plati si inspectie sociala.


Baza legala: OUG 53/2020 privind modificarea si completarea unor acte normative privind masuri de protectie sociala determinate de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2 publicata in Monitorul Oficial 325/21.04.20202
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz" 
[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie, contabili
Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz
Modificari importante privind TVA!
Descarca GRATUIT
Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform cu Regulamentului UE 679/2016