Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Concediu medical in perioada starii de urgenta

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 30 Mar. 2020 Exclusiv
Tags: somaj tehnic, stare de urgenta, concediu medical

In studiul de caz propus astazi, specialistul nostru ne va arata ce se intampla cu plata indemnizatiilor medicale, in cazul in care o societate are angajati in concediu medical - in perioada in care are suspendata activitatea - urmare a starii de urgenta in contextul pandemiei.

Concret, vom lua exemplul unei societati care are 75% din salariati in somaj tehnic. O salariata care este in concediu medical in perioada 15.03.2020-10.04.2020 si nu este trecuta pe lista salariatilor pentru care s-a solicitat indemnizatia pentru somaj tehnic. Cum va fi platita salariata in perioadele 01.03.2020-14.03.2020, 15.03.2020-10.04.2020 precum si dupa ce se termina CM, adica in perioada 11.04.2020-30.04.2020, in conditiile in care societatea are activitatea suspendata si nu are incasari, respectiv lichiditati pentru plata salarilor?
 
Consilierul nostru juridic, Rodica Mantescu, arata ca legislatia privind starea de urgenta in contextul pandemiei nu cuprinde reglementari pentru perioada cuprinsa intre 01.03.2020-14.03.2020, perioada in care nu era instituita stare de urgenta. Prin urmare, angajatorul ramane obligat la plata salariului corespunzator acestei perioade. 
 
In ceea ce priveste perioada in care salariata beneficiaza de concediu medical mentionam ca printre masurile de protectie sociala instituite in perioada starii de urgenta nu se regaseste si o masura prin care angajatorul sa fie exonerat de la plata indemnizatiilor medicale. Aceste indemnizatii vor fi recuperate din FNUASS, partea care se suporta din acest fond. 
 
In situatia in care, societatea se afla in stare de insolventa, aceasta poate solicita judecatorului sindic intrarea in insolventa imediat ce activitatea instantelor de judecata va fi reluata. 
 
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Concediu medical in perioada starii de urgenta":
Rating:

Nota: 4.8 din 5 din 5 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016