Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Cum arata, in rezumat, modificarile pentru Declaratia 088?

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Ioana Andreea Pavel la 27 Iun. 2016 Exclusiv
Tags: formularul 088, declaratia 088, anaf, modificari declaratia 088, simplificarea formularului

Mai multe modificari au fost anuntate in ultimele trei luni pentru Formularul 088. Declaratia a suferit deja unele modificari la cererea mediului de afaceri, insa autoritatile au anuntat recent noi simplificari.


Comisia de taiat hartii a reprezentat unul dintre principalele instrumente care au sprijinit mediul de afaceri sa transmita concretizat modificarile pe care si le doresc cel mai mult pentru simplificarea birocratiei, iar o reducere a numarului de criterii si cerinte din Declaratia 088 s-a numarat printre subiectele cele mai frecvente.

Prin urmare, Agentia Nationala de Administrare Fiscala a anuntat ca va continua simplificarea Declaratiei 088 prin diminuarea numarului de intrebari si eliminarea obligatiei de a anexa sapte tipuri de documente: act privind sediul social, act privind sediul secundar, act privind domiciliul fiscal, contract de munca, adeverinta de venit, extras de cont si diploma de studii, se arata intr-un comunicat transmis de institutie.

„incadrarea veniturilor administratorilor in categorii generice fara precizarea sumelor si facilitarea declararii situatiilor de insolventa accentueaza caracterul simplificat al noii Declaratii 088. Astfel, daca in prezent formularul contine 20 intrebari si este necesara anexarea a 11 tipuri de documente in total, incepând cu 1 iulie 2016 Declaratia 088 va avea 13 intrebari, fiind necesara anexarea a doar patru tipuri de documente in total”, se arata in comunicatul citat de Money.ro.
 

De asemenea, se precizeaza ca informatiile rezultate din Declaratia 088 sunt analizate doar agregat, in ansamblul lor, "printr-un algoritm informatic automatizat, iar evaluarea izolata a unui singur criteriu, precum nivelul studiilor, este irelevanta pentru atribuirea codului de TVA".

Sursa de mai sus reaminteste ca la 11 mai a fost publicat de catre ANAF proiectul initial al Declaratiei 088 si ca  ANAF a intensificat procesul de solutionare a problemelor tehnice care reprezentau obstacole in calea unui schimb eficient de informatii intre institutii.

La acest moment se efectueaza o procedura care sa permita reducerea numarului de formulare preluarea informatiilor din D088 si in alte declaratii si formulare obligatorii.
Ioana Andreea Pavel de Ioana Andreea Pavel
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Cum arata, in rezumat, modificarile pentru Declaratia 088?":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016