Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Concluzii dupa conferinta Calea Romaniei catre zona Euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Apr. 2015 Exclusiv
Tags: aderarea, zona euro, adoptarea monedei euro, mecanismul ratei de schimb

Calitatea aderarii Romaniei la zona Euro este mai importanta decat data aderarii: aceasta a fost principala concluzie a conferintei "Calea Romaniei catre zona Euro", organizata de Reprezentanta Comisiei Europene in Romania si Banca Nationala a Romaniei, in data de 20 aprilie 2015.


Aderarea Romaniei la zona Euro: ancora reformelor structurale in economie
    

''Intrebarea nu este <<daca>> Romania va adopta moneda Euro, ci <<cand>> si mai ales <<cum>>'', a declarat dna Angela Filote, sef al Reprezentantei Comisiei Europene in Romania. "Salutam obiectivul aderarii Romaniei la zona euro ca un pas firesc de consolidare a integrarii in  Uniunea Europeana. Acesta ar putea deveni viitorul proiect major de tara, si o ancora puternica a reformelor care sa conduca la apropierea nivelului de trai al romanilor de media europeana".
    
    

Din discutiile in plen a reiesit ca inainte de adoptarea monedei Euro, Romania trebuie sa fi intrat de cel putin doi ani in Mecanismul ratei de schimb (ERM II), care necesita legarea leului romanesc de moneda europeana, un proces supus si el unei serii de conditii.

Dezbaterile pe ateliere s-au concentrat pe necesitatea realizarii unei convergente reale a economiei romanesti la cea europeana, prin reforme structurale durabile. Sunt vizate domenii precum energie si infrastructura, piata muncii, sanatate, educatie, cercetare stiintifica si inovare si, nu in ultimul rand, administratie publica. Reformele in aceste domenii contribuie totodata si la indeplinirea obiectivelor din cadrul Strategiei Europa 2020 de guvernanta economica la nivelul Uniunii Europene.
    
    

Context:

Conferinta "Calea Romaniei catre zona Euro" face parte din seria de evenimente dedicate Semestrului european, organizate de Reprezentanta Comisiei Europene.

Sursa: Comisia Europeana

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Concluzii dupa conferinta Calea Romaniei catre zona Euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016