Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Impozitul pe gospodarie va crea o problema sociala

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 23 Mai. 2017 Exclusiv
Tags: impozitul pe gospodarie, angela rosca, sistem progresiv, impozitare

In cadrul unei conferinte de presa care a avut loc recent, Angela Rosca, membru in Consiliul director al Romanian Business Leaders (RBL) si managing partner TaxHouse, a explicat de ce populatia nu va merge la consultantii fiscali ca la medicul de familie pentru a da banii pe care ii datoreaza sub forma de impozit catre statul roman, in primul rand pentru ca cel mai probabil acesti bani vor fi cheltuiti pana la termenul de plata stabilit prin lege.

"Ne preocupa ce se va intampla cu intreaga populatie care va primi acesti bani (salariile n.r.) de la noi, angajatori, luna de luna, si ii vor cheltui. In mai - septembrie 2019 cand vor trebui sa dea bani se vor duce la acesti perceptori, pentru ca e mult spus consultanti fiscali, de bunavoie ca la medicul de familie sa le dea acesti bani. Noi nu credem in aceasta ipoteza. Nu se vor duce ca la medicul de familie. Acesti consultanti fiscali nu vor fi ca medicii de familie. La medicul de familie ma duc pentru ca eu chiar sunt bolnav si am nevoie ba de medicamente, ba de adeverinta. Perceptorul o sa alerge el dupa mine sa ii dau banii aceia pe care eventual nu o sa-i mai am. Chestia asta va crea o intreaga problema sociala. Noi va trebui sa ii educam pe acesti angajati. Noi va trebui poate sa le punem banii deoparte sa fim siguri ca la sfarsitul anului 2018 mai au bani ca sa dea dupa ce se depune declaratia din mai", a declarat Rosca, conform Agerpres.

Totodata,  Angela Rosca a explicat ca sustine actualul sistem de impozitare (cota unica) si ca prin proiectul propus de Finante privind impozitul pe gospodarie se vor aplica patru cote de impozitare. De asemenea, a subliniat faptul ca propunerea acestui sistem inseamna "o trecere netransparenta la un sistem progresiv de impozitare":

"RBL sustine cota unica. Spunem ca sustinem un sistem care si-a dovedit eficienta, ca a contribuit la cresterea economica, a scos din economia gri si neagra venituri. Nu sustinem acest impozit pe venit al gospodariilor publicat recent in spatiul public. Presupune o modificare a intregii paradigme fiscale. Acest sistem propus face o trecere netransparenta la un sistem progresiv de impozitare. Este ceea ce ne preocupa de fapt cel mai tare. Daca cineva ar fi propus in campania electorala un sistem progresiv de impozitare foarte transparent lucrurile ar fi stat, poate, altfel. Propunandu-se un sistem de doua cote 0% si 10%, dar in realitate pe baza proiectului sunt 4 cote, vorbim de 0%, 3%, 10% si 16%. Avem 4 cote pe diverse tipuri de venituri in proiectul de modificare a Codului fiscal", a declarat reprezentantul TaxHouse, citat de aceeasi sursa.

Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Impozitul pe gospodarie va crea o problema sociala":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016