Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

In forul de dezbatere al Senatului a fost inscrisa propunerea legislativa pentru modificarea si completarea Legii nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu termen de consultare pana la data de 22 ianuarie 2012.
Forma in care se doreste adoptarea acestor modificari este cea de mai jos, cu posibilitatea de consultare a documentului integral:
Parlamentul Romaniei adopta prezenta lege :
Art. I. - Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza dupa cum urmeaza:
Art. 1. din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 1 Medierea reprezinta o modalitate de solutionare a conflictelor pe cale amiabila, cu ajutorul unei terte persoane specializate in calitate de mediator, in conditii de neutralitate, impartialitate si confidentialitate."
2. Art. 2 alin (1) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Portal Persoane Fizice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
"Art. 2 alin (1) Daca legea nu prevede altfel, partile, persoane fizice sau persoane juridice, vor recurge la mediere, inclusiv dupa declansarea unui proces in fata instantelor competente, in vederea solutionarii pe aceasta cale a conflictelor in materie civila, comerciala, de familie, in materie penala, precum si in alte materii, in conditiile prevazute de prezenta lege."
3. Art. 7 preambul din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 7 preambul: Poate deveni mediator persoana care indeplineste cumulativ urmatoarele conditii."
4. Art. 7 lit. c) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 7 lit. c) are o vechime in munca sau experienta profesionala de cel putin 3 ani sau a absolvit un program postuniversitar de nivel master in domeniu, acreditat conform legii si avizat de Consiliul de mediere;"
5. Art. 17 alin (3) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 17 alin (3) Consiliul de mediere este format din 9 membri titulari si 3 membri supleanti alesi prin vot direct si secret de mediatorii activi, in conditiile prevazute in Regulamentul de Organizare si Functionare a Consiliului de mediere."
6. Art. 17 alin. 4 din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 17 alin (4) Mandatul membrilor Consiliului de mediere este de 2 ani, acestia avand dreptul la maximum 2 mandate."
7. Art. 18 alin (1) din Legea nr. 192/2006 privind medierea si organizarea profesiei de mediator, cu modificarile si completarile ulterioare, se modifica si se completeaza, avand urmatorul continut:
"Art. 18 alin (1) Presedintele si vicepresedintele vor fi alesi pe functii de catre mediatorii activi odata cu alegerea membrilor Consiliului de mediere".
Propunerea legislativa in forma care se doreste a fi adoptata poate fi consultata in intregime aici.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Tiltul IVServicii pentru client din Italia. Locul prestariiUE mareste eforturile contra unor afaceri din domeniul comertului cu bauturi alcooliceDin 2023 impozitul micro nu va mai fi obligatoriu, ci OPTIONAL (Proiect de OUG)Microintreprindere neinregistrata in scop de TVA. Cum procedam privind facturarea si ce alte obligatii apar?Ultimele articole
Legea prevenirii 270/2017: Afla cand NU se aplica amenziControale ITM la transportatori in luna noiembrie 2024. Ce sanctiuni au fost aplicateHG 1393/2024. 4 modificari importante aduse impozitului MICROMaterial ANAF: Locul taxarii cu TVA in cazul prestarilor de serviciiFirme care lucreaza cu zilieri. Deficiente constatate de inspectori in urma controalelorArticole similare
Infiintarea Bancilor Nationale de Dezvoltare din Romania, adoptata de SenatANULAREA contributiilor recalculate de ANAF, pentru aproape 5 milioane de romani! (PROPUNERE LEGISLATIVA)Comunicat MFP: Noi companii si dezvoltarea antreprenoriatului in RomaniaPROPUNERE LEGISLATIVA: CAS-ul scade cu 5 la sutaTransferul activitatilor de inmatriculare auto ar putea trece in competenta RAR, incepand cu data de 1 ianuarie 2022Ultimele articole
Contribuabililor NU li se va mai cere dosarul cu sina. Autoritatile vor pune la dispozitia cetatenilor modelele formularelor de care au nevoiePropunere: Prin platforma ghiseul.ro vor putea fi platite Rovinieta si taxa de podO noua categorie de angajati ar putea iesi mai devreme la pensie (Proiect de lege)Guvernul Orban respinge proiectul privind reducerea TVA la 16%. Iata forma adoptata de Senat!Parintii care au copiii in clasele primare ar putea beneficia de vouchere pentru programele afterschool (PROPUNERE LEGISLATIVA)
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"