Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
ANAF a publicat, pe site-ul oficial, intrebarile si raspunsurile privind Modalitatea de completare si depunere a Declaratiei unice de catre persoanele fizice care realizeaza venituri din cedarea folosintei bunurilor din cadrul sesiunii de asistenta si indrumare online din 21.04.2021.
Intrebari:
Raspuns
In situatia dumneavoastra nu aveti obligatia completarii datelor in cap. I. Veti completa doar datele din cap II in mod corespunzator.
2. Un PFA obtine venituri din inchirierea unui spatiu. Intrebarea este : Unde se inregistreaza aceste venituri in declaratia unica? La venituri din activitati independente sau la venituri din cedarea folosintei bunurilor?
Raspuns
Ghidul practic al contabilului din domeniul constructiilor
Agenda Fiscala a Contabilului 2025
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Veniturile din cedarea folosintei bunurilor sunt veniturile, in bani si/sau in natura, provenind din cedarea folosintei bunurilor mobile si imobile, obtinute de catre proprietar, uzufructuar sau alt detinator legal, altele decat veniturile din activitati independente.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Declaratia unica se completeaza si se depune pana la data de 25 mai 2022. Precizari ANAFDeclaratia Unica: Cum se completeaza formularul in cazul CAS si CASS estimate si realizate peste plafonPFA: Completarea Registrului de Evidenta Fiscala. Informatii actualizate in 2020Precizari privind DEPUNEREA DECLARATIEI UNICEPFA 2020: Taxe, impozite, deduceri. Ce trebuie sa faci pentru a castiga mai multUltimele articole
Cum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Ce modificari au fost aduse contributiilor sociale obligatorii prin OUG 128/2024OUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025Impozitarea veniturilor din strainatate: Ce trebuie sa stii si cum te poate ajuta un avocat fiscalCe se intampla daca este depasit plafonul TVA de 300.000 lei o singura dataArticole similare
Raspunsuri OFICIALE de la ANAF cu privire la completarea si depunerea Declaratiei Unice 2020RO e-Factura: 25 de INTREBARI SI RASPUNSURI ANAF cu privire la utilizarea sistemului, necesare contribuabililorArticole similare
Detalii suplimentare privind exceptarea de la plata CASS pentru veniturile din inchiriereVeniturile din cedarea folosintei bunurilor. Cum gestionam plata contributiilor?Impozitare VENITURI DIN CEDAREA FOLOSINTEI BUNURILOR. Cum procedam pentru cetatenii straini?Declaratia Unica in 2023 si instructiunile de completare aferente noului formular pus in dezbatere publica de ANAFDeclararea veniturilor obtinute in anul 2007 de persoane fizice se face prin formulare primite prin postaUltimele articole
Procedura de inregistrare a contractelor de inchiriere va fi modificata incepand cu 2025Veniturile obtinute din CHIRII sunt venituri impozabile. Ce obligatii fiscale au persoanele fiziceProiect OUG: Va fi introdusa Declaratia Unica precompletata de ANAF. Cine primeste formularulTaxe PFA 2024: Ghid Complet | Impozite, Contributii si Optimizare FiscalaImpozitarea veniturilor din cedarea folosintei bunurilor, incepand cu 1 ianuarie 2024Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"