Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


Angajtii cu copii de pana la 11 ani pot cere firmelor sa lucreze de acasa 4 zile pe luna, conform unei noi reglementari.
In situatia in care tipul activitatii desfasurate le permite asta, salariatii parinti care au copii cu varsta de pana la 11 ani pot cere sa lucreze de acasa patru zile pe luna, reaminteste Inspectoratul Teritorial de Munca Salaj, printr-un comunicat de presa recent.
Astfel, salariatii care au in intretinere copii in varsta de pana la 11 ani pot beneficia, la cerere, de patru zile pe luna in care sa munceasca de la domiciliu sau sa presteze telemunca, cu exceptia situatiilor in care felul sau natura muncii nu permite acest lucru, potrivit Legii nr.241/2023 care modifica Codul muncii.
” La cerere, salariatii care au in intretinere copii in varsta de pana la 11 ani beneficiaza de 4 zile pe luna de munca la domiciliu sau in regim de telemunca, in conditiile
In cazul in care ambii parinti sunt salariati, cererea pentru munca de acasa trebuie insotita de o declaratie pe propria raspundere a celuilalt parinte, din care sa rezulte ca acesta nu a cerut, pentru aceeasi perioada, sa lucreze de la distanta.
Prin derogare de la prevederile legale din domeniul telemuncii, pentru a putea lucra de acasa, parintii copiilor mici trebuie sa se asigure ca au toate mijloacele necesare pentru desfasurarea activitatii si indeplinirea atributiilor trecute in fisa postului.
Acordarea beneficiului celor patru zile pe luna pentru salariatii parinti presupune, in cazul contractelor in derulare, incheierea unui act aditional la contractul individual de munca in care sa fie inscrise elementele specifice prevazute de Legea nr.81/2018 in cazul telemuncii, respectiv de Legea nr.53/2003 Codul muncii in cazul muncii la domiciliu.

Manualul Contabilului Incepator - stick USB

Examen Consultant Fiscal 2025

Examenul de ACCES la STAGIUL CECCAR 2025
Sursa: ITM

Ion Mihai este profesionist in domeniul fiscal. Si-a inceput activitatea in presa in anul 2010 si a acoperit de-a lungul anilor subiecte precum contabilitate, legislatia muncii si sport. In prezent, scrie despre tot ceea ce inseamna pregatirea si depunerea declaratiilor fiscale, obligatiile fiscale care le revin angajatorilor si salariatilor, plata impozitelor si alte noutati legislative.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ministrul Muncii: Parintii ar putea primi zile libere platite de angajatori cand se inchid scolile!Revenirea la birou, din telemunca, presupune modificarea CIM. Ce se intampla daca angajatul refuza semnarea actului aditional?Munca la domiciliu VS. Telemunca. Asemanari si diferenteControale ITM. Inspectorii verifica MUNCA DE ACASA si decalarea programului de lucruSolutii pentru problemele fiscale generate de schimbarile legislative in vigoare de la 1 ianuarieUltimele articole
CRACIUN FERICIT si un an nou mai bun!Articole similare
Din 1 ianuarie 2024 NU se mai acorda scutiri de impozit pentru banii de TELEMUNCASalariati cu mai multe CIM. 4 aspecte importanteAcordare abonamente sportive prin Legea 34/2023. Cum vor fi decontate de firme?Plan national de relansare economica. Guvernul sprijina firmele prin acordare de granturi si instrumente de asigurare a lichiditatiiLegea 283/2022: 6 modificari importante aduse Codului MunciiUltimele articole
TOT ce trebuie sa stii despre delegare: ce este, pentru cat timp poate fi dispusa si cand inceteazaBeneficii neimpozabile. Care este cota maxima pentru deducerea cadourilor din fondul de salarii al angajatilor?Modificari fiscale 2023: Firmele vor plati CASS de 10% pentru tichetele de masa acordate salariatilorFirme care acorda tichete de vacanta. Aceste sume intra in plafonul de 33% pentru beneficii extrasalariale?Suma de 400 lei acordata angajatilor aflati in TELEMUNCA intra in plafonul de 33% pentru venituri neimpozabile?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"