Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ministrul propus al Muncii: Este deficit ingrijorator la Pilonul I de pensii. Nu vor creste impozitele pe salarii

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 31 Oct. 2019
Tags: pilonul i pensii, ministrul muncii, impozitul pe salarii

Desi Pilonul I de pensii are deficit ingrijorator, ministrul propus al Muncii - Violeta Alexandru - promite ca nu vor fi majorate impozitele pe salarii si ca plata pensiilor nu va fi pusa in pericol.

Ministrul propus pentru Munca, Violeta Alexandru, a participat miercuri – 30 octombrie a.c. la audieri in cadrul comisiilor pentru Munca reunite ale Parlamentului. Aceasta a anuntat ca deficitul la Pilonul I de pensii este unul ingrijorator, dar ca nu se pune problema ca pensiile sa fie puse in pericol.
 
"La intrebarea daca sunt suficienti bani de pensii trebuie sa raspunda PSD, care are in acest moment un deficit la Pilonul I de pensii absolut ingrijorator. Sigur, nu ne punem problema ca nu vom avea pensii (…). Va asigur ca vom fi extraordinar de atenti si transparenti legat de fondurile care se trimit spre Pilonul I, astfel incat sa iesim din taramul speculatiilor si sa informam corect oamenii legat de ce se intampla in acest moment cu Pilonul I. La nivel de date primare, deficitul ne arata ca PSD a administrat prost acest pilon, ceea ce nu inseamna ca nu vom remedia lucrurile sau ca exista un pericol pentru pensionari", a comentat Violeta Alexandru.

Totusi, ministrul propus al Muncii a evitat sa raspunda la intrebarile privind sursele de finantare ale bugetului de pensii, dar a anuntat ca nu vor fi majorate impozitele pe salarii (din care se alimenteaza bugetul de pensii).
 
"Intentia noastra (a Guvernului Orban, n.r.) nu este sa reducem contributia la Pilonul I, dar, ca orice om serios, am nevoie sa fac niste calcule inainte de a lansa in spatiul public anumite intentii de reglementare, si cum spuneam, acest lucru trebuie facut de o maniera care sa nu genereze emotii in spatiul public. Sunt un om riguros, care lucreaza pe cifre, pe analize, la nivel de intentie v-am raspuns, dar urmeaza sa documentam pe masura ce avem acces la cifre (…) As vrea sa pun capat oricaror speculatii cu privire la faptul ca acest lucru ar impiedica cu ceva incasarea pensiilor de catre cetatenii romani. (…) Cu siguranta intentia noastra este ca, in paralel cu incurajarea muncii si in paralel cu incurajarea tuturor celor care sunt apti de munca sa intre in activitate pe baza unor contracte legale, tot la fel ne propunem sa incurajam populatia sa aiba economii, sa ia in considerare un mod activ depunerea de contributii inclusiv in Pilonul III de pensii, astfel incat sa beneficieze la sfarsitul unei activitati pe durata vietii de resursele necesare pentru o batranete linistita, in baza contributiilor juste pe care le-a achitat pe durata vietii active", a precizat ministrul propus al Muncii.
 
Ministrul propus de PNL pentru Munca a primit aviz negativ in urma audierilor comisiilor pentru Munca reunite ale Parlamentului. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Ministrul propus al Muncii: Este deficit ingrijorator la Pilonul I de pensii. Nu vor creste impozitele pe salarii":
Rating:

Nota: 2.75 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016