Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Ordin: Se vor taia bilete la intrarea in cazinou

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 18 Ian. 2011
Tags: cazinouri, imprimeria nationala, bilete

Ministrul finantelor publice a emis Ordinul privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc. Astfel, Cazinourile trebuie sa permita accesul clientilor pe baza de bilete de intrate tiparite la ...

Ministrul finantelor publice a emis Ordinul privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc.

Astfel, Cazinourile trebuie sa permita accesul clientilor pe baza de bilete de intrate tiparite la Imprimeria Nationala. Organizatorii de jocuri de noroc sunt obligati sa faca dovada ca detin licenta de organizare a jocurilor de noroc si autorizatie de exploatare pentru jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor sau pentru jocuri de noroc tip slot-machine.

Puteti citi, integral, Ordinul mai jos.


Ordinul 52 din 10 ianuarie 2011 (Ordinul 52/2011)

pentru aprobarea conditiilor de emitere a biletelor de intrare la jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si la jocurile de noroc tip slot-machine


In temeiul prevederilor art. 13 alin. (7) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, si ale art. 10 alin. (4) din Hotararea Guvernului nr. 34/2009 privind organizarea si functionarea Ministerului Finantelor Publice, cu modificarile si completarile ulterioare,

ministrul finantelor publice emite urmatorul ordin:

Art. 1. -
(1) Biletele de intrare necesare pentru incasarea taxei de acces prevazute de art. 13 alin. (4) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 77/2009 privind organizarea si exploatarea jocurilor de noroc, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 246/2010, cu modificarile si completarile ulterioare, sunt formulare cu regim special de tiparire, inseriere si numerotare, fiind produse cu elemente de securizare impotriva falsificarii si contrafacerii.
(2) Producerea acestor bilete de intrare se realizeaza de catre Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A.
(3) Organizatorii de jocuri de noroc sunt obligati sa faca dovada ca detin licenta de organizare a jocurilor de noroc si autorizatie de exploatare pentru jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor sau pentru jocuri de noroc tip slot-machine, odata cu solicitarea privind tiparirea biletelor de intrare.
(4) In situatia in care unui organizator de jocuri de noroc i-a fost revocata licenta de organizare a jocurilor de noroc, acesta nu poate solicita tiparirea de bilete de intrare si nu i se vor tipari astfel de bilete, iar in cazul in care unui organizator de jocuri de noroc i-a fost suspendata licenta de organizare a jocurilor de noroc sau autorizatia de exploatare a jocurilor de noroc, acesta poate comanda si i se pot tipari bilete de intrare, pe care insa le poate ridica de la Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A. cu 3 zile inainte de expirarea perioadei de suspendare.
(5) In situatia in care organizatorul de jocuri de noroc a obtinut in instanta de judecata suspendarea revocarii licentei de organizare sau a suspendarii licentei de organizare a jocurilor de noroc ori a autorizatiei de exploatare a jocurilor de noroc, acesta poate comanda si i se pot tipari bilete de intrare.
(6) Tiparirea biletelor de intrare se face in urma unei comenzi scrise a organizatorului de jocuri de noroc catre Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A.
(7) Ridicarea biletelor de intrare se face de catre persoane delegate ale organizatorilor de jocuri de noroc, imputernicite in acest sens prin delegatie scrisa.
(8) Formularele de comanda mentionate la alin. (6) si delegatiile mentionate la alin. (7) sunt documente-tip produse de Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A. cu elemente de securizare impotriva falsificarii si contrafacerii.
(9) Contravaloarea biletelor de intrare, a formularelor de comanda si a delegatiilor va fi achitata de organizatorii de jocuri de noroc in avans catre Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A.
(10) Termenul de livrare a documentelor mentionate la alin. (6) si (8) este de maximum 10 zile lucratoare de la data efectuarii platii.

Art. 2. -
(1) Biletele de intrare pentru jocurile de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si pentru jocurile de noroc tip slot-machine vor avea doua parti, si anume: marca de control si biletul de intrare propriu-zis.
(2) Atat pentru marca de control, cat si pentru biletul de intrare propriu-zis vor fi tiparite urmatoarele elemente:
   a) denumirea organizatorului de jocuri de noroc;
   b) codul de inregistrare fiscala;
   c) numarul licentei de exploatare a jocurilor de noroc;
   d) tariful biletului.
(3) Pe fiecare parte a biletului se va imprima denumirea corespunzatoare: "Marca de control" si, respectiv, "Bilet de intrare".
(4) Partea denumita "Bilet de intrare" va purta mentiunea "Biletul se pastreaza pentru control."

Art. 3. -
(1) Pentru accesul la jocurile de noroc tip slot-machine organizate in cadrul locatiilor pentru jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor, organizatorii incaseaza taxa de acces in cazinou, eliberand in acest sens clientilor bilete de intrare in cazinou.
(2) Organizatorii de jocuri de noroc caracteristice activitatii cazinourilor si de jocuri de noroc tip slot-machine au obligatia sa inscrie cu datiera data si ora emiterii biletului catre client, atat pe marca de control, cat si pe biletul de intrare.
(3) Biletele de intrare care nu contin toate elementele si informatiile cerute conform prezentului ordin nu sunt valabile.
(4) Biletele de intrare sunt finisate in carnete de cate 100 de bucati si se inseriaza si numeroteaza in mod unic, consecutiv, cu o combinatie alfanumerica (cifre si caractere literale) unica pentru fiecare organizator si bilet in parte. Biletele vor avea si un cod de bare care va contine un algoritm unic de control.
(5) Organizatorii de jocuri de noroc sunt obligati sa pastreze in arhiva toate marcile de control de la biletele de intrare vandute, pe o perioada de 5 ani, acestea constituind documente justificative.
(6) Gestionarea biletelor de intrare se face in conformitate cu prevederile legale privind formularele cu regim special.

Art. 4. -
(1) Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A. va transmite raportari lunare privind biletele produse si valorificate catre Ministerul Finantelor Publice si Agentia Nationala de Administrare Fiscala.
(2) Compania Nationala "Imprimeria Nationala" - S.A. va asigura un sistem de verificare on-line a biletelor produse si valorificate de catre organele abilitate de control, pe pagina proprie de web.

Art. 5. - Prezentul ordin intra in vigoare la data publicarii in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Ministrul finantelor publice,
Gheorghe Ialomitianu

   Bucuresti, 10 ianuarie 2011.
   Nr. 52.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Votati articolul "Ordin: Se vor taia bilete la intrarea in cazinou":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Plafoane TVA valabile 2024. Noile limite + Studii de caz"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016