Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Ordonanta de urgenta nr. 209/2020 privind modificarea art. IV alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 180/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, precum si pentru stabilirea unor masuri cu privire la acordarea concediilor medicale si pentru reglementarea unor masuri in domeniul sanatatii cauzate de evolutia raspandirii infectiilor determinate de virusul SARS-CoV-2 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1185 din 07 decembrie 2020.
Art. I. -
La articolul IV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 180/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, precum si pentru stabilirea unor masuri cu privire la acordarea concediilor medicale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 982 din 23 octombrie 2020, alineatul (6) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Balanta de verificare de la A la Z Analize corelatii studii de caz
Cartea verde a Contabilitatii varianta online
Sporul prevazut la lit. A pct. 9 teza a II-a din anexa nr. 2 la Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare "Sanatate si asistenta sociala", aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 153/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, acordat pentru situatia de risc epidemiologic determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, se asigura prin transferuri din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de la titlul VI "Transferuri intre unitati ale administratiei publice", precum si din bugetul de stat pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din serviciile de ambulanta publice.
Cuantumul sporului prevazut la art. II se determina in conformitate cu prevederile art. 34 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, cu modificarile si completarile ulterioare, si nu se ia in calcul la determinarea limitei prevazute la art. 25 din Legea- cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
Persoanele asigurate pentru care directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti au instituit masura izolarii la domiciliu sau la o locatie declarata pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de prevederile art. 20 alin. (21) si (22) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. in aceste cazuri, certificatele de concediu medical se acorda de catre medicul de familie, pe baza documentelor eliberate de catre directiile de sanatate publica si pentru perioada inscrisa in acestea, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Documentele justificative rectificative pentru recuperarea sumelor aferente concediilor medicale trebuie depuse pana la 31 decembrie 2021350 de monografii contabile pentru orice fel de situatie!Ministrul Muncii, noi precizari despre situatia termenelor depasite in calcularea pensiilor si a cererilor de recalculareCodul fiscal se modifica! 8 schimbari importanteIncetare CIM perioada determinata. Plata indemnizatiei de maternitateUltimele articole
Monografie contabila concediile medicale 2024Concediu medical in 2024. Cum se calculeaza CASS conform OUG 34/2024?Modificari aduse Codului Fiscal de OUG 34/2024. Schimbarile sunt in vigoare din 12 martie 2024CONCEDII MEDICALE 2024. Ce cont se utilizeaza pentru plata impozitului de 10%Baza de calcul CONCEDII MEDICALE. Intra si valoarea tichetelor de masa pentru care se retine CASS din 2024?Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"