Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

OUG 209/2020. Noi masuri privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 09 Dec. 2020 Exclusiv
Tags: oug 209/2020, concedii medicale, indemnizatii de asigurari sociale

Ordonanta de urgenta nr. 209/2020 privind modificarea art. IV alin. (6) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 180/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, precum si pentru stabilirea unor masuri cu privire la acordarea concediilor medicale si pentru reglementarea unor masuri in domeniul sanatatii cauzate de evolutia raspandirii infectiilor determinate de virusul SARS-CoV-2 a fost publicata in Monitorul Oficial, Partea I nr. 1185 din 07 decembrie 2020.

Redam mai jos textul actului normativ:
 
Extras din OUG 209/2020:
 
Guvernul Romaniei adopta prezenta ordonanta de urgenta.

Art. I. -

La articolul IV din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 180/2020 pentru modificarea si completarea Legii nr. 136/2020 privind instituirea unor masuri in domeniul sanatatii publice in situatii de risc epidemiologic si biologic, a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, precum si pentru stabilirea unor masuri cu privire la acordarea concediilor medicale, publicata in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 982 din 23 octombrie 2020, alineatul (6) se modifica si va avea urmatorul cuprins:
 
"
(6) in cazul neindeplinirii culpabile de catre medicul de familie a oricareia dintre obligatiile cuprinse in contractul prevazut la alin. (2), casele de asigurari de sanatate cu care se afla in relatie contractuala aplica urmatoarele sanctiuni:
 
a) la prima constatare, avertisment scris;
 
b) la a doua constatare se diminueaza cu 5% venitul lunar cuvenit potrivit contractului pentru medicii la care se constata aceste situatii;
 
c) la a treia constatare si urmatoarele se diminueaza cu 10% venitul lunar cuvenit potrivit contractului pentru medicii la care se constata aceste situatii."
 
Art. II. -

Sporul prevazut la lit. A pct. 9 teza a II-a din anexa nr. 2 la Regulamentul-cadru privind stabilirea locurilor de munca, a categoriilor de personal, a marimii concrete a sporului pentru conditii de munca prevazut in anexa nr. II la Legea-cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, precum si a conditiilor de acordare a acestuia, pentru familia ocupationala de functii bugetare "Sanatate si asistenta sociala", aprobat prin Hotararea Guvernului nr. 153/2018, cu modificarile si completarile ulterioare, acordat pentru situatia de risc epidemiologic determinata de raspandirea coronavirusului SARS-CoV-2, se asigura prin transferuri din bugetul Fondului national unic de asigurari sociale de sanatate de la titlul VI "Transferuri intre unitati ale administratiei publice", precum si din bugetul de stat pentru personalul de specialitate medico-sanitar si auxiliar sanitar din serviciile de ambulanta publice.
 
Art. III.-

Cuantumul sporului prevazut la art. II se determina in conformitate cu prevederile art. 34 alin. (2) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 114/2018 privind instituirea unor masuri in domeniul investitiilor publice si a unor masuri fiscal-bugetare, modificarea si completarea unor acte normative si prorogarea unor termene, cu modificarile si completarile ulterioare, si nu se ia in calcul la determinarea limitei prevazute la art. 25 din Legea- cadru nr. 153/2017 privind salarizarea personalului platit din fonduri publice, cu modificarile si completarile ulterioare.
 
Art. IV. -

Persoanele asigurate pentru care directiile de sanatate publica judetene sau a municipiului Bucuresti au instituit masura izolarii la domiciliu sau la o locatie declarata pana la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta beneficiaza de prevederile art. 20 alin. (21) si (22) din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 158/2005 privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate, aprobata cu modificari si completari prin Legea nr. 399/2006, cu modificarile si completarile ulterioare. in aceste cazuri, certificatele de concediu medical se acorda de catre medicul de familie, pe baza documentelor eliberate de catre directiile de sanatate publica si pentru perioada inscrisa in acestea, in termen de 30 de zile de la data intrarii in vigoare a prezentei ordonante de urgenta.
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "OUG 209/2020. Noi masuri privind concediile si indemnizatiile de asigurari sociale de sanatate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016