Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Declaratia depusa initial se poate rectifica prin depunerea din proprie initiativa a unei noi declaratii, pe acelasi format, dar prin bifarea casutei rectificative.Rectificarea se face pentru ...
Declaratia depusa initial se poate rectifica prin depunerea din proprie initiativa a unei noi declaratii, pe acelasi format, dar prin bifarea casutei „ rectificative“.
Rectificarea se face pentru fiecare perioada de raportare, prin completarea tuturor datelor corecte la momentul completarii declaratiei rectificative, chiar daca acestea au mai fost declarate.
Prin declaratia rectificativa se evidentiaza si reducerea bazei de impozitare aferenta achizitiilor intracomunitare prin acordarea de catre furnizor a reducerilor de pret in cadrul aceleiasi perioade de raportare (trimestrul).
Daca s-au efectuat reduceri de pret in alt trimestru decat cel in care au fost efectuate livrari de bunuri, reducerile se raporteaza prin declaratiile recapitulative intocmite pentru trimestrul in care au fost acordate reducerile de pret.
Este permisa situatia in care intr-un trimestru reducerile comerciale aferente achizitiilor efectuate anterior pot sa fie mult mai mari decat achizitiile efectuate pe trimestrul in curs, caz in care rezulta o suma globala negativa a achizitiilor.
Declaratia rectificativa se completeaza pentru fiecare perioada de raportare pentru care exista rectificari.
Prin declaratia recapitulativa rectificativa se corecteaza si informatiile din declaratia recapitulativa aferenta ultimei perioade de raportare, care nu au fost corectate pana la data de 25 a lunii urmatoare datei de raportare, in urma notificarilor transmise de catre organul fiscal competent.
In declaratia recapitulativa rectificativa se preiau urmatoarele randuri de regularizari din Decontul de TVA si se completeaza pentru perioada la care se refera:
– randul 2 denumit „Regularizari livrari intracomunitare scutite conform art. 143 alin. (2) lit. a) si d) din Codul fiscal;
– randul 5 denumit „Regularizari privind achizitiile intracomunitare“
– randul 16 denumit „Regularizari privind achizitiile intracomunitare“.

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Autoturisme pe firma Regim fiscal-contabil
Articol preluat din Actualizare Consilier TVA nr. 20, august 2009
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infoTVA.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.
Articol adaugat in 21 august 2009

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Atentie! Decontul special de TVA se depune luni!Buget 2012: Ialomiteanu a declarat ca RECTIFICAREa pe 2011 nu va fi negativaPresedintele ANAF: Pana in martie, am putea implementa un nou sistem de rambursare a TVAPrim-ministrul Orban: MFP finalizeaza luni proiectul privind RECTIFICAREa bugetaraMinisterul Sanatatii aproba tarifele care stabilesc bugetul pentru serviciile de ambulanta cu casele de asigurari de sanatateUltimele articole
Declaratia D100. Aveti la dispozitie 2 variante pentru corectarea IMCACodul CAEN. Corectarea codului CAEN in declaratiile fiscaleErori la inregistrarea facturilor. RECTIFICARE D390 si D300PFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?Articole similare
Documentar fiscal: Plata TVA la bugetModificare capital social neefectuata in contabilitate. Ce sanctiuni se aplica in acest caz?Firme inregistrate in scopuri de TVA dupa depasirea plafonului. Cum poate fi anulat codul special de TVANormele metodologice de aplicare a Programului IMM Factor, in dezbatere publica. Conditii de acordare a garantiilor de statNoile informatii de pe factura dupa schimbarea DECLARATIEi 394Ultimele articole
Depunere declaratii. Luni, 30 iunie 2025, termen limita pentru D394D390 si serviciile intracomunitare. Formularul se depune lunar sau trimestrial?Declaratia 390. Cum sa declari in D390 achizitiile de servicii scutite de TVA din UED700 in 2025. Completare D700 pentru reinregistrare in scopuri de TVAD. Unica si plata CASS. Cum gestionezi contributia in 2025 daca esti PFA
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"