Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Declaratia depusa initial se poate rectifica prin depunerea din proprie initiativa a unei noi declaratii, pe acelasi format, dar prin bifarea casutei rectificative.Rectificarea se face pentru ...
Declaratia depusa initial se poate rectifica prin depunerea din proprie initiativa a unei noi declaratii, pe acelasi format, dar prin bifarea casutei „ rectificative“.
Rectificarea se face pentru fiecare perioada de raportare, prin completarea tuturor datelor corecte la momentul completarii declaratiei rectificative, chiar daca acestea au mai fost declarate.
Prin declaratia rectificativa se evidentiaza si reducerea bazei de impozitare aferenta achizitiilor intracomunitare prin acordarea de catre furnizor a reducerilor de pret in cadrul aceleiasi perioade de raportare (trimestrul).
Daca s-au efectuat reduceri de pret in alt trimestru decat cel in care au fost efectuate livrari de bunuri, reducerile se raporteaza prin declaratiile recapitulative intocmite pentru trimestrul in care au fost acordate reducerile de pret.
Este permisa situatia in care intr-un trimestru reducerile comerciale aferente achizitiilor efectuate anterior pot sa fie mult mai mari decat achizitiile efectuate pe trimestrul in curs, caz in care rezulta o suma globala negativa a achizitiilor.
Declaratia rectificativa se completeaza pentru fiecare perioada de raportare pentru care exista rectificari.
Prin declaratia recapitulativa rectificativa se corecteaza si informatiile din declaratia recapitulativa aferenta ultimei perioade de raportare, care nu au fost corectate pana la data de 25 a lunii urmatoare datei de raportare, in urma notificarilor transmise de catre organul fiscal competent.
In declaratia recapitulativa rectificativa se preiau urmatoarele randuri de regularizari din Decontul de TVA si se completeaza pentru perioada la care se refera:
– randul 2 denumit „Regularizari livrari intracomunitare scutite conform art. 143 alin. (2) lit. a) si d) din Codul fiscal;
– randul 5 denumit „Regularizari privind achizitiile intracomunitare“
– randul 16 denumit „Regularizari privind achizitiile intracomunitare“.

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

PFA II IF Taxe Impozite Deduceri Contributii 2025
Articol preluat din Actualizare Consilier TVA nr. 20, august 2009
Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infoTVA.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.
Articol adaugat in 21 august 2009

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Prim-ministrul Orban: MFP finalizeaza luni proiectul privind RECTIFICAREa bugetaraStart programul Rabla: 30.000 de noi prime de casareCodul fiscal 2011 - Titlul IXCat ne poate costa o declaratie informativa pentru operatiuni intracomunitare?Guvernul a crescut estimarea de cheltuieli primare in 2010 si prognozeaza venituri mai miciUltimele articole
Codul CAEN. Corectarea codului CAEN in declaratiile fiscaleErori la inregistrarea facturilor. RECTIFICARE D390 si D300PFA care a estimat alte venituri pentru 2024. In ce conditii se depune Declaratia Unica rectificativaSituatii financiare interimare. In cazul unor erori pot fi rectificate?D100 in 2024, depusa eronat pentru o alta luna. Cum se pot rectifica dateleArticole similare
Ordin ANAF privind Declaratia 394, publicat in Monitorul OficialReminder ANAF! 10 martie - termenul limita pentru depunerea mai multor Declaratii fiscaleCine scapa de grija raportarilor contabile pentru primul semestru al anuluiNou! Procedura pentru a beneficia de facilitatile fiscale si pentru anularea obligatiilor de plata accesoriiNoi informatii solicitate prin formularele de inregistrare fiscala. Explicatii specialistUltimele articole
Platitor de TVA. Termen limita pentru Declaratia privind schimbarea perioadei fiscale in MAI 2025Contractul de inchiriere. 5 intrebari si raspunsuri utile persoanelor fizicePlatitor de TVA. Cum poate iesi de la TVA prin optiuneSponsorizare ONG. 3 studii de caz utile contribuabililorAnularea din oficiu a codului de TVA. Obligatii fiscale TVA pentru firme
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"