Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Rectificarea declaratiei depuse anterior

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 21 Aug. 2009
Tags: rectificare, declaratie

Declaratia depusa initial se poate rectifica prin depunerea din proprie initiativa a unei noi declaratii, pe acelasi format, dar prin bifarea casutei rectificative.Rectificarea se face pentru ...

Declaratia depusa initial se poate rectifica prin depunerea din proprie initiativa a unei noi declaratii, pe acelasi format, dar prin bifarea casutei „ rectificative“.

Rectificarea se face pentru fiecare perioada de raportare, prin completarea tuturor datelor corecte la momentul completarii declaratiei  rectificative, chiar daca acestea au mai fost declarate.

Prin declaratia rectificativa se evidentiaza si reducerea bazei de impozitare aferenta achizitiilor intracomunitare prin acordarea de catre furnizor a reducerilor de pret in cadrul aceleiasi perioade de raportare (trimestrul).

Daca s-au efectuat reduceri de pret in alt trimestru decat cel in care au fost efectuate livrari de bunuri, reducerile se raporteaza prin declaratiile recapitulative intocmite pentru trimestrul in care au fost acordate reducerile de pret.

Este permisa situatia in care intr-un trimestru reducerile comerciale aferente achizitiilor efectuate anterior pot sa fie mult mai mari decat achizitiile efectuate pe trimestrul in curs, caz in care rezulta o suma globala negativa a achizitiilor.

Declaratia rectificativa se completeaza pentru fiecare perioada de raportare pentru care exista rectificari.

Prin declaratia recapitulativa rectificativa se corecteaza si informatiile din declaratia recapitulativa aferenta ultimei perioade de raportare, care nu au fost corectate pana la data de 25 a lunii urmatoare datei de raportare, in urma notificarilor transmise de catre organul fiscal competent.

In declaratia recapitulativa rectificativa se preiau urmatoarele randuri de regularizari din Decontul de TVA si se completeaza pentru perioada la care se refera:

– randul 2 denumit „Regularizari livrari intracomunitare scutite conform art. 143 alin. (2) lit. a) si d) din Codul fiscal;
– randul 5 denumit „Regularizari privind achizitiile intracomunitare“
– randul 16 denumit „Regularizari privind achizitiile intracomunitare“.

Articol preluat din Actualizare Consilier TVA nr. 20, august 2009

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infoTVA.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Articol adaugat in 21 august 2009

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Rectificarea declaratiei depuse anterior":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016