Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Regulament UE privind cooperarea administrativa si combaterea fraudei in domeniul TVA

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 13 Oct. 2010
Tags: ue, regulament, tva

In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 268/1 din 12 octombrie 2010, a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 904/2010 al Consiliului din 7 octombrie 2010 privind cooperarea administrativa si ...


In Jurnalul Oficial al Uniunii Europene L 268/1 din 12 octombrie 2010, a fost publicat Regulamentul (UE) nr. 904/2010 al Consiliului din 7 octombrie 2010 privind cooperarea administrativa si combaterea fraudei in domeniul taxei pe valoarea adaugata.

Actul normativ reformeaza vechiul Regulament (CE) nr. 1798/2003 al Consiliului din 7 octombrie 2003 privind cooperarea administrativa in domeniul taxei pe valoarea adaugata, avand in vedere modificarile substantiale intervenite in repetate randuri, precum si necesitatea  imbunatatirii si completarii acestuia.

Regulamentul stabileste conditiile in care autoritatile competente din statele membre responsabile pentru aplicarea legislatiei privind TVA trebuie sa coopereze intre ele si cu Comisia Europeana.

Astfel, sunt avute in vedere norme si proceduri care sa permita autoritatilor competente ale statelor membre sa coopereze si sa schimbe reciproc orice tip de informatii care ar putea ajuta la efectuarea unei determinari corecte a TVA, la controlul aplicarii corecte a TVA, mai ales in cazul tranzactiilor intracomunitare, si la combaterea fraudei in domeniul TVA.

Fiecare stat membru are obligatia de a desemna un singur birou central de legatura, caruia i se va delega principala responsabilitate pentru contactele cu celelalte state membre in domeniul cooperarii administrative.

Cererea de informatii si de anchete administrative priveste cerera unei autoritati solicitante catre autoritatea solicitata prin care i se solicita comunicarea de informatii, inclusiv cele cu privire la unul sau mai multe cazuri specifice.



Termenul in care autoritatea solicitata va furniza informatiile este cel mai scurt timp posibil si in termen de trei luni de la data primirii cererii. Cu toate acestea, in cazul in care autoritatea solicitata detine deja informatiile cerute, termenul se reduce la o perioada de maximum o luna.

>> Click aici pentru a descarca Regulamentul UE <<

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Regulament UE privind cooperarea administrativa si combaterea fraudei in domeniul TVA":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016