Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Salariul minim ar putea fi majorat la 2.284 lei (propunerea BNS)

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 04 Dec. 2019
Tags: majorare salariu minim, bns, guvern

Blocul National Sindical (BNS) a transmis Guvernului formula de calcul pentru salariul minim, care ar duce la o valoare de 2.284 de lei dupa majorare, a anuntat, marti, presedintele organizatiei sindicale, Dumitru Costin.

Astfel, valoarea finala a majorarii slariului minim brut ar fi 54 de lei mai mare decat una din variantele propuse de Guvern, a anuntat presedintele BNS la finalul discutiilor avute cu reprezentantii Guvernului in cadrul Consiliului National Tripartit 
 
"Blocul National Sindical a venit cu o analiza si cu o propunere noua de formula de calcul a salariului minim, care e apropiata oarecum de varianta numarul 1 cu care Guvernul a venit saptamana trecuta. In varianta 1 a Guvernului, valoarea salariului minim se baza pe corectarea actualului salariu minim cu rata inflatiei in octombrie 2019 raportat la 2018 si la cresterea reala a productivitatii pe persoana ocupata in 2018 raportata la 2017 si ducea la valoarea de 2.230 de lei. Propunerea noastra presupune corectarea salariului minim brut actual cu rata inflatiei medie anuala, nivel estimat pe 2020, cu cresterea reala a productivitatii pe persoana ocupata nivel estimat 2020 raportat la 2019 si corectat cu jumatate din rata de crestere a salariului real 2020 pe 2019, care duce la o alta valoare, de 2.284 lei, deci e o diferenta in brut de aproape 54 de lei. Urmeaza ca in cursul anului viitor, o data cu alte masuri pe care le-am propus astazi Guvernului, in momentul in care vom discuta despre salariul minim din 2021, sa vedem in ce masura prognozele pe care ne-am asumat acest salariu minim au fost realizate, iar in situatia in care prognozele nu au fost atinse vom face in primul rand o corectie pentru ceea ce nu am atins ca obiective anul acesta prin estimarea noastra, plus corectiile care se impun pentru anul care urmeaza, pe baza prognozelor pentru anul 2021", a afirmat Dumitru Costin.

Guvernul nu a respins aceasta varianta, potrivit informatiilor oferite de sursa citata: “Saptamana trecuta ne-au pus la dispozitie trei variante de lucru in viziunea lor, astazi au asteptat de la partenerii sociali viziunea acestora, iar noi am transmis propunerea BNS”.

Executivul este in aceste zile in consultari cu sindicatele si cu patronatele, urmand ca in urmatoarele saptamani sa stabileasca formula de baza pentru calcularea majorarii salariului minim pe economie.
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Salariul minim ar putea fi majorat la 2.284 lei (propunerea BNS)":
Rating:

Nota: 4.83 din 5 din 3 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016