Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Senatul a adoptat recent un proiect legislativ care reglementeaza o cota de TVA de 9% pentru anumite tipuri de servicii.
Proiectul de lege pentru completarea alin. (2) al art. 291 din Codul fiscal introducea in categoria prestarilor de servicii/livrarilor de bunuri asupra carora se aplica TVA de 9% urmatoarele categorii:• serviciile de canalizare;
• productia, transportul, distributia si furnizarea de energie termica in sistem centralizat;
• livrarea de electricitate;
• livrarea de gaze naturale;
• serviciul public de salubrizare a localitatilor.
Potrivit manager.ro, Comisia pentru buget-finante a Senatului a schimbat aceste prevederi prin amendamentele adoptate recent si a hotarat sa se aplice cota redusa de TVA si pentru:
• livrarea apei pentru irigatii in agricultura;

Ghidul practic al contabilitatii Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

PortalContabilitate ro - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
• serviciile de alimentare cu apa si de canalizare.
Camerei Deputatilor va da votul final pentru acest proiect legislativ. Daca va fi sustinut in aceasta camera, prevederile propunerii legislative ar intra in vigoare de la 1 ianuarie 2019, astfel ca nu ar mai exista implicatii asupra bugetului de stat pentru anul in curs.
In expunerea de motive a proiectului se precizeaza faptul ca aceasta initiativa legislativa are ca scop “corectarea situatiei anormale in cazul TVA datorat pentru colectarea apei menajere si, in plus, prevede extinderea masurii de reducere a cotei de TVA de la 19 la 9% la celelalte prestari/furnizari de utilitati publice (livrarea de electricitate si de gaze naturale, alimentarea cu energie termica in sistem centralizat, salubrizarea localitatilor)”.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Livrare bunuri. Care este tratamentul TVA?Ce se schimba privind TVA-ul in noul COD FISCAL 2016?Cartea verde a fiscalitatii 2016: Solutii practice pentru probleme fiscal-contabileAnularea inregistrarii in scopuri de TVA. Ce obligatii fiscale avem si cum raportam facturile?Industria lemnului solicita reducerea TVA la 20%, de la 1 iunie 2015Ultimele articole
Rentrop & Straton implineste 30 de ani! Consilier Taxe si Impozite implineste 30 de ani!Neclaritati ale contribuabililor privind sistemul e-TVA. Exemple utileE-Factura in 2025: Facturile de penalitati se transmit sau nu in sistemul E-FacturaTVA la incasare in 2025. Cum se face INTRAREA sau IESIREA din sistemDepasire plafon TVA de 300.000 lei. Cum se face inregistrarea in scopuri de TVAArticole similare
Solutii pierderi: Tratamentul contabil si fiscal al stocurilor degradateSenat: Reducerea TVA la alimente ramane valabilaImportul de bunuri.Cand se datoreaza TVA in Romania si cine are obligatia platiiCum tinem gestiunea: cantitativ sau global? En detail sau en gros? Tip magazin sau tip depozit?Elementele obligatorii care trebuie sa apara pe factura de avans, conform Codului fiscalUltimele articole
Prosumator. Obligatii fiscale si MONOGRAFIE contabila explicataSchimbari majore la TVA: noi cote, reguli si masuri tranzitoriiMajorare TVA din 2025: Cota unica ajunge la 21%, cea redusa la 11% si se aplica limitatE-TVA ANAF. MODEL de raspuns in cazul in care exista diferente de TVASAF-T: Firmele cu cod TVA intracomunitar depun D406?
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"