Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF: Proiect privind Decizia de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele afiliate

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 15 Dec. 2015 Exclusiv
Tags: decizia de ajustare, persoane afiliate, proiect anaf, estimarea venitului

Ca urmare a aprobarii si publicarii Legii nr.207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare si a Legii nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare (acte normative care intra in vigoare incepand cu data de 01.01.2016) este necesara elaborarea si actualizarea legislatiei secundare, data in aplicarea actelor normative anterior mentionate.

Astfel, avand in vedere prevederile art. 283 alin. (3) si ale art. 342 alin. (1) din Legea nr. 207/2015 privind Codul de procedura fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, respectiv prevederile art. 11 alin. (4) din Legea nr.227/2015 privind Codul fiscal, cu modificarile si completarile ulterioare, in aplicarea acestora, a fost elaborat Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind aprobarea modelului si continutului formularului Decizie de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele romane afiliate.

Astfel, procedura de eliminare a dublei impuneri pentru tranzactiile derulate intre persoanele afiliate romane, se desfasoara dupa cum urmeaza:

· decizia de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele afiliate se emite doar pentru cealalta persoana afiliata, fiind opozabila, prin exceptie, organului fiscal care are competenta pentru administrarea celeilalte persoane afiliate;

· decizia de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele afiliate se emite dupa expirarea termenului de contestare, in situatia in care contribuabilul verificat nu contesta decizia de impunere;

· decizia de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele afiliate se emite dupa emiterea deciziei de solutionare a contestatiei/deciziei instantei, dupa caz, in situatia in care contribuabilul verificat nu contesta/initiaza o procedura judiciara.

Avand in vedere ca pana la data prezentei nu a fost elaborat formularul Decizie de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele romane afiliate, respectiv instructiunile de utilizare ale acestuia se supune aprobarii Ordinul Presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala privind aprobarea modelului si continutului formularului Decizie de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele romane afiliate.

Sursa: ANAF
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF: Proiect privind Decizia de ajustare/estimare a venitului sau cheltuielii uneia dintre persoanele afiliate":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016