Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!

Comisia Europeana a aprobat o investitie de 57,1 milioane de euro in cadrul Fondului european de dezvoltare regionala (FEDR), dintr-o investitie totala de 69 milioane de euro, pentru dezvoltarea unei infrastructuri de banda larga de 3.265 km in asa-numitele "zone albe" ale Romaniei - zone in care nu exista retele de comunicatii electronice de acces sau de distributie. Proiectul RO-NET va acoperi 783 din cele 2268 de localitati identificate in Romania ca "zone albe" si va contribui la reducerea decalajului digital dintre zonele urbane si cele rurale prin oferirea accesului la internet in banda larga unui numar de aproximativ 130.000 de gospodarii cu 400.000 de locuitori, 8.500 de intreprinderi si 2.800 de institutii publice.
Comisarul european pentru politica regionala Johannes Hahn, care a semnat decizia, a declarat: "Proiectele de acest tip servesc la crearea unor conditii-cadru imbunatatite pentru mediul de afaceri si cetateni si permit regiunilor mai putin dezvoltate din Romania sa beneficieze de oportunitatile oferite de economia digitala. Acesta este un exemplu perfect privind modul in care politica de coeziune poate contribui, in mod direct, la atingerea obiectivelor definite in agenda UE pentru crestere economica, "Europa 2020", si la dezvoltarea economica a regiunilor."
Investitia are loc in cadrul programului "Cresterea competitivitatii economice", fiind finantata pe axa prioritara "TIC pentru sectoarele privat si public". Proiectul urmeaza a fi implementat pana la sfarsitul anului 2015.
Context:
Acesta este un "proiect major", investitia totala (inclusiv TVA) ridicandu-se la peste 50 milioane de euro. Proiectul face astfel obiectul unei decizii speciale a Comisiei Europene, in conditiile in care alte tipuri de proiecte sunt aprobate la nivel national sau regional.
Proiectul RO-NET va veni in completarea infrastructurii de telecomunicatii apartinand operatorilor existenti in regiunile respective si va conferi acces deschis si nediscriminatoriu la furnizorii de servicii pentru intreprinderi sau consumatori.

Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor

Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2025

Portal Institutii Publice - acces 12 luni consultanta in scris si telefonica 30 intrebari
Decizia de cofinantare a proiectului se incadreaza in perioada de programare 2007-2013. Romaniei i-au fost alocate fonduri in valoare de aproximativ 20 miliarde de euro in cadrul politicii de coeziune in perioada 2007-2013. Pentru perioada 2014-2020, Romaniei ii sunt alocate 22,9 miliarde de euro (la preturile actuale).
Sursa: Comisia Europeana

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Comunicat: MFE va finanta si proiectele POSCCE aflate pe lista de rezervaComisia Europeana transmite Romaniei doua noi avize motivateMFP prezinta noile fonduri de care putem beneficia in 2013Nou imprumut cu o valoare de 600 milioane de lei pentru plata beneficiarilor de FONDURI EUROPENESprijin de 10.000 euro si training pentru cei care doresc o afacereUltimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraArticole similare
Acces rapid la informatiile gratuite din registrele de insolventa din UEScutiri generale de la plata accizelor valabile in 2012TVA redus pentru serviciile localeInspectia Muncii a publicat calendarul actiunilor de control pentru anul 2022Cum a simplificat Comisia legislatia fiscalaUltimele articole
Achizitii intracomunitare peste plafonul de 10.000 euro. Unde se achita TVA-ul?Pensiile romanilor se majoreaza din 2025! Cu cat va creste Valoarea Punctului de ReferintaPragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Precizari ANAF referitoare la Registrul RO e-Factura optionalFinantele introduc obligatoriu, de la 1 ianuarie 2025, facturarea electronica pentru relatia B2CArticole similare
Reglementarile europene in domeniul telecomunicatiilor se schimba in favoarea clientilor incepand de miercuri, 25 maiANAF a inceput controalele la marii contribuabili pentru verificarea conectarii caselor de marcat electroniceConectarea caselor de marcat electronice la ANAF. Anumiti operatori economici au ca termen limita data de 30 iunie 2021HG privind plata online a impozitelor si taxelor a fost publicata in Monitorul OficialNoi documente necesare conectarii caselor de marcat la ANAF in cazul anumitor operatori economiciUltimele articole
Legea 128/2022: Utilitatile, taxele si impozitele vor putea fi platite cu cardul si ONLINE, nu doar in mod fizic, la casierieNerespectarea obligatiei de conectare a caselor de marcat electronice la ANAF se sanctioneaza cu pana la 10.000 leiAmenzi acordate firmelor mici si mijlocii care NU au conectat casele de marcat electronice la ANAFReminder ANAF! 30 noiembrie 2021 este termenul limita pentru conectarea caselor de marcat la ANAFTermenele pentru conectarea online a caselor de marcat (Informare ANAF)
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"