Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Modificare ASF. Nu se mai face transferul proprietatii de la stat la privat decat prin piata de capital

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Miruna Petrache la 11 Mar. 2016 Exclusiv
Tags: transfer proprietate, restante, piata de capital, contra-parte

Potrivit unor declaratii oficiale, transferul proprietatii de la stat la privat, in Romania, nu se mai poate face decat prin piata de capital, a atras atentia. Declaratiile au fost facute recent de vicepresedintele Autoritatii de Supraveghere Financiara (ASF), Mircea Ursache, intr-o conferinta de specialitate.

"Astazi, in Romania, transferul proprietatii de la stat la privat este evident pentru toata lumea ca nu se mai poate face decat prin piata de capital. in domeniul reglementarii avem multe plusuri si vreo 3-4 restante mari. Plusurile sunt ca, astazi, mai avem doar doua legi mari pe care le trecem prin Parlament. Exista, in momentul de fata, un curs favorabil pentru care legislatia pietei de capital sa mearga cu usurinta in dezbaterea parlamentara.


Ma refer aici la Legea emitentilor, precum si Legea fondurilor de investitii alternative. Practic, la finalizarea acestora, Legea veche - 207 - moare. Cred ca suntem aliniati, astazi, din punct de vedere al legislatiei, cu statele care sunt in domeniul pietei de capital emergente, nu de frontiera ca pana acum", a declarat Ursache, citat de Agerpres.

Conform aceleiasi surse, acesta are in vedere constituirea unei contra-parti centrale doar cu entitatile din piata:

"Imi doresc ca, pana la sfarsitul acestui an, sa lamurim problema contra-partii centrale. Am incercat mai multe variante, initial cu participatia statului, a Ministerului de Finante si a Bancii Nationale, dar n-am reusit sa trecem de acest prag. Mergem acum pe varianta de a crea o contra-parte centrala numai cu entitatile din piata.

In cazul in care nu vom reusi, analizam posibilitatea, impreuna cu Bursa, a atasarii la o contra-parte regionala. Vreau, in acelasi timp, sa vedem daca negocierile intre cei doi operatori de piata (BVB si Sibex Sibiu - n. r.) se finalizeaza cu o fuziune. Din punctul nostru de vedere, e o asteptare, insa nu putem, in niciun caz, sa intervenim asupra deciziilor celor doua Adunari Generale de la Sibex si de la BVB".
Miruna Petrache de Miruna Petrache
Redactor Contabilul.ro, InfoTva si Fiscalitatea.

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Modificare ASF. Nu se mai face transferul proprietatii de la stat la privat decat prin piata de capital":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016