Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
![](https://infotva.manager.ro/images/ICON_WhatsApp-01.png)
In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 37/17.01.2012, a fost publicat Ordinul ministrului Finantelor Publice nr. 24/2012 pentru aprobarea Normelor metodologice privind intocmirea si depunerea situatiilor financiare ale institutiilor publice la 31 decembrie 2011.
Situatiile financiare anuale se compun din: bilant, contul de rezultat patrimonial, situatia fluxurilor de trezorerie, situatia modificarilor in structura activelor nete/capitalurilor proprii, conturile de executie bugetara si anexe la situatiile financiare care include politici contabile si note explicative.
Situatiile financiare anuale se semneaza de conducatorul institutiei publice si de conducatorul compartimentului financiar-contabil sau de alta persoana imputernicita sa indeplineasca aceasta functie.
Situatiile financiare anuale vor fi insotite de o declaratie scrisa a persoanelor mentionate mai sus, prin care isi asuma raspunderea pentru intocmirea acestora si confirma ca:
- politicile contabile utilizate la intocmirea situatiilor financiare anuale sunt in conformitate cu reglementarile contabile aplicabile;
- situatiile financiare anuale ofera o imagine fidela a pozitiei financiare, a performantei financiare si a celorlalte informatii referitoare la activitatea desfasurata;
- persoana juridica isi desfasoara activitatea in conditii de continuitate.
![Operare SAGA Exemple practice si recomandari](https://www.rs.ro/dbimg/product/2841-operare-saga-ex.png)
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
![Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile](https://www.rs.ro/dbimg/product/2851-marea-carte-ver.jpg)
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
![Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor](https://www.rs.ro/dbimg/product/2785-planul-de-contu.png)
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Reprezentantii desemnati ai autoritatilor publice, ai ministerelor si ai celorlalte organe ale administratiei publice centrale si institutiilor publice autonome au obligatia sa se prezinte la Directia Generala a Tehnologiei Informatiei din cadrul Ministerului Finantelor Publice pentru a primi gratuit, pe suport magnetic, programul informatic de centralizare a situatiilor financiare pentru institutii publice, in vederea depunerii situatiilor financiare centralizate la Ministerul Finantelor Publice si pe suport magnetic.
Ordonatorii principali de credite ai bugetelor locale sunt obligati sa depuna situatiile financiare la Directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti.
Important! Nu se admite depunerea situatiilor financiare la 31 decembrie 2011 fara prezentarea acestora si pe suport magnetic.
Termenul de prezentare a situatiilor financiare anuale la Ministerul Finantelor Publice este de 50 de zile de la incheierea exercitiului financiar.
![Redactia Infotva](https://infotva.manager.ro/images/autori//redactia-infotvaautor_avatar.png)
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Norma ASF nr. 12/2015 privind capitalul social al administratorului de fonduri de pensii facultativePret de inregistrare bunuri iesite din gestiune. Se poate renunta la coeficientul de repartizare a diferentelor de pret?Cum repartizam ca dividende sumele reprezentand reducerea impozitului pe profit?Ce trebuie sa stii despre OMFP 1802/2014!Manual de POLITICI CONTABILE pentru Institutiile Publice 2014Ultimele articole
Bilant interimar sem. III 2024. Se poate intocmi bilant interimar in luna decembrie?Manualul de POLITICI CONTABILE. De ce este important si cand poate fi modificatModele de POLITICI CONTABILE. Elimina riscul erorilor fiscal-contabileImobilizarile corporale. Ce documente se utilizeaza pentru evidenta lorCum se calculeaza valoarea despagubirii in cazul bunurilor deteriorate in timpul transportului. Monografie contabilaArticole similare
Obligatii fiscale aferente inchiderii exercitiului privind TVASituatii financiare 31 decembrie 2011: exercitiul financiar coincide cu anul calendaristicSistemul de raportare contabila la 30 iunie 2019. Analiza zilei cu Irina DumitrescuIntocmire bilant de lichidareANAF: Actualizarea platilor anticipate in contul impozitului pe profit - Indicele preturilor de consum utilizat in 2020Ultimele articole
Legi contabilitate. Principalele modificari aduse Legii contabilitatii 82/1991 prin OUG 138/2024Situatii financiare anuale. De cand exista obligatia de a fi depuse EXCLUSIV electronicNOUTATE! Balanta de verificare trebuie intocmita lunar, conform OUG 138/2024Bilantul primei sesiuni de inscriere a proiectelor de investitii cu impact major in economieCare este structura raportarilor contabile la 30 iunie 2024![Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz](https://media.rs.ro/filemanager/Decontul_precompletat_de_TVA.png)
Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"