Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de InfoTva.ro
de InfoTva.ro la 10 Apr. 2012La o Intreprindere Individuala (cod caen 0111) s-a solicitat rambursare de TVA in suma de 15.000 lei. In urma controlului s-a respins de la rambursare suma de 5.000 lei si s-au stabilit majorari de intarziere si dobanzi in suma de 102 lei.
Mentionez ca perioada verificata a fost 01.01.2011-31.12.2011. As vrea sa-mi spuneti ce anume trebuie sa cuprind in decontul pe luna februarie, avand in vedere ca Raportul de inspectie fiscale l-am primit in 29.02.2012.
Stiu ca trebuie sa se plateasca majorarile si dobanzile pana in 20.03.2012 dar ce se intampla cu suma de 5.000 lei respinsa la rambursare? Trebuie sa trec aceasta suma undeva in decont pe luna februarie? Influenteaza aceasta suma calculul impozitului pe venit pe anul 2011 sau 2012?
Pentru mai multe detalii va invitam sa urmariti filmarea.
Consultanta personalizata din domeniul fiscal contabil gasiti aici www.portalcontabilitate.ro
Suma de 5.000 lei respinsa la rambursare nu trebuie inscrisa/ mentionata in decontul urmator deoarece este aferenta unei perioade deja verificata pentru care s-a emis o decizie privind modificarea bazei de impunere. Acest lucru rezulta din instructiunile de completare a decontului de TVA, iar ultimele sunt adoptate prin OMFP 3665/2011, publicat in Monitorul oficial nr. 01/2012.
Practic, pentru dvs, din punctul de vedere al TVA, se va incepe completarea decontului incepand cu datele aferente lunii urmatoare decontului in care s-a solicitat rambursarea TVA.
Suma nerestituita nu se va inregistra in Registrul de incasari si plati, si nu poate fi considerata cheltuiala, deoarece exista 2 prevederi normative (OMFP 1040/2004 privind contabilitatea in partida simpla si art. 48 alin. (4) din Codul fiscal ) ce stabilesc ca pentru persoanele fizice ce desfasoara activitati independente, aceste cheltuieli trebuie sa fie efectiv platite, ori in cazul de fata persoana nu plateste nimic si nu incaseaza de la stat.
Autor: InfoTva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "Inregistrare TVA respinsa la rambursare. VIDEO":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Antrepozitul de TVACand depun persoanele inregistrare in scopuri de TVA declaratia recapitulativa?Inregistrare factura leasing fara intocmirea foilor de parcursFirma nou infiintata. TVACum stabilim dreptul de deducere dupa inregistrarea in scopuri de TVA?Ultimele articole
Cod de TVA utilizat pentru facturare in Declaratia 390. Prestari intracomunitare de servicii. Studiu de cazAchizitii materiale/servicii cu bonuri fiscale care nu contin codul de inregistrare in scop de TVA. Studiu de cazHG. 340/2020: Criterii pentru evaluarea riscului fiscal in cazul solicitarii sau anularii inregistrarii in scopuri TVALucrari bunuri imobile in strainatate. Regim fiscal TVAActivitate economica persoana fizica. Obligatia inregistrarii in scopuri de TVA
Mai multe articole despre inregistrare tva
Articole similare
RAMBURSAREa TVA intr-un cont bancar din alt stat membruNoul Cod fiscal in 2014: Ce modificari au intrat in vigoare de la 1 ianuarie?ANAF: RAMBURSARE TVA octombrie si deconturile care au facut exceptieAtentie la prima declaratie din decembrie: Termenul-limita e pe 6 decembrie!Prevederi grupul fiscal unic. Implementare, proceduri, normeUltimele articole
Modificare norme OUG 37/2020. Noi prevederi pentru anumite categorii de debitori care solicita suspendarea platii ratelor( Proiect de Hotarare MFP)Nou! In anul 2021 nu se datoreaza impozit specific pentru o perioada de 90 de zile, calculate incepand cu data de 1 ianuarie (OUG 226/2020)Este OFICIAL! Procedura de acordare a esalonarii la plata de catre organul fiscal central a fost publicata in Monitor (OPANAF 3896/2020)IMM Leasing de echipamente si utilaje. TOT ce trebuie sa stii despre acest programMEEMA propune noi masuri bugetare pentru sprijinirea IMM-urilor (Proiect de OUG )
Mai multe articole despre rambursare
Articole similare
OPANAF nr. 207: Proceduri privind supravegherea fiscala a produselor accizabileTratament contabil pentru achizitii de la contribuabili inactiviModificari in trei domenii ar putea duce la economii majore. Recomandari Consiliul ConcurenteiAjustarea TVA la scoaterea din functiune a activelor cu termen lung de utilizareNoile reguli de la 1 mai 2016 pentru Romania dupa aderarea la Codul Vamal UnionalUltimele articole
Obligatie de raportare conform DAC 6 pentru operatiuni in cadrul grupului si plata unor venituri din comisionANAF propune un nou model de formular pentru Fisa capacitatii de cazare (Proiect de Ordin)Studiu de caz: Corectarea facturilor dupa inspectia fiscalaModificari importante in completarea declaratiei statistice Intrastat incepand cu luna de referinta ianuarie 2021Obligatiile unei societati nou infiintate fata de ONPCSB
Mai multe articole despre control

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"