Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Activitati scutite de plata impozitul minim

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 10 Mar. 2010
Tags: impozit minim, impozit forfetar, codul fiscal

Sunt intr-o dilema totala , avand in vedere declaratia prim ministrului Boc, prin care anunta scoaterea pentru anumite activitatii a impozitului forfetar ( minim ) , ramanand doar pentru activitati ...

Sunt intr-o dilema totala , avand in vedere declaratia prim ministrului Boc, prin care anunta scoaterea pentru anumite activitatii a impozitului forfetar ( minim ) , ramanand doar pentru activitati ce ar putea genera evaziune fiscala: spalatorii auto , vulcanizari, baruri, turism , etc. Despre aceste discutii ce stiti ? Au vre-un temei legal ?

Solutie oferita de
Serviciul de Consultanta al Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili
Afla cum poti beneficia si tu de consultanta ... detalii aici!

Deocamdata, potrivit legislatiei fiscale in vigoare, orice societate comerciala din Romania este platitoate de impozit pe profit (art. 13 din Codul fiscal). Impozitul minim se plateşte in toate situatiile in care impozitul pe profit rezultat din calcul este mai mic decat suma impozitului minim pentru tranşa de venituri totale corespunzatoare (art. 18 alin. 2 din Codul fiscal).

 Grila de determinare a impozitului (art. 18 alin. 3 din Codul fiscal) nu a fost modificata, iar pana in prezent Ministerul Finantelor Publice nu a prezentat in concret cum va arata viitoare legislatie in privinta impozitului minim/forfetar.

Din declaratiile factorilor politici rezulta ca se intentioneaza renuntarea, cel putin partiala, la impozitul minim incepand cu semestrul al II-lea al anului 2010, care urmeaza sa fie pastrat sub forma unui impozit minim ori forfetar, pentru anumite categorii de activitati, mai expuse la fenomenul evaziune fiscala, printre care: restaurante, baruri, service-uri auto, eventual agentii de turism, mici unitati de cazare hoteliera.

În ceea ce priveşte temeiul legal al unor asemenea discutii, mentionam ca, potrivit art. 29 din Constitutia Romaniei, orice cetatean are dreptul la opinie şi poate discuta liber in legatura cu orice subiect. Cele declarate de prim-ministrul Boc nu au la baza o norma legala in vigoare, ci reprezinta idei pe care Guvernul intentioneaza sa le transpuna intr-un viitor act normativ de modificare a Codului fiscal.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Activitati scutite de plata impozitul minim":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016