Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Impozitul minim a fost in sfarsit eliminat, insa consultantii fiscali sustin ca ordonanta nu e foarte clara si are multe scapari, urmand sa genereze batai de cap pentru contribuabili si contabili, ...
Impozitul minim a fost in sfarsit eliminat, insa consultantii fiscali sustin ca ordonanta nu e foarte clara si are multe scapari, urmand sa genereze batai de cap pentru contribuabili si contabili, informeaza Ziarul Financiar.
"Mesajul pozitiv este ca a fost eliminat impozitul minim. Insa legislatia nu este bine corelata, contine multe neclaritati si este greoaie. Va creea batai de cap pentru contabili. Exista doua perioade fiscale. Este interpretabil cum se calculeaza profitul impozabil pentru ultimul trimestru al anului. In plus, se elimina mecanismul de regularizare. Poti sa ai pierdere si sa nu poti sa regularizezi", a comentat Emilian Duca, partener al BDO Tax.
Guvernul a hotarat sa elimine impozitul minim de la 1 octombrie, urmand ca firmele sa plateasca impozit pe profit pentru ultimele trei luni ale anului.
Ultima data pentru plata impozitului minim va fi 25 octombrie, aferenta trimestrului trei.
Impozitul minim a fost aplicat incepand cu luna mai 2009, fiind calculat diferentiat, in functie de cifra de afaceri, intre un nivel minim anual de 500 de euro si o limita maxima de 10.000 de euro.
Masura fost contestata atat de firmele mari si micii intreprinzatori, cat si de analistii si consultantii fiscali, care sustineau ca nu ar fi oportuna introducerea impozitului minim, in conditiile in care multe companii au inregistrat pierderi din cauza crizei economice.
Din decembrie 2009 Guvernul a inceput sa vorbeasca despre "regandirea" acestui impozit si introducerea unui impozit forfetar axat pe anumite tipuri de activitati. La inceputul anului 2010, fostul ministru al finantelor Sebastian Vladescu preconiza intrarea in vigoare a "forfetarului" la 1 iulie, insa masura a fost amanata.
Contractul de mandat Optimizare fiscala Avantaje si dezavantaje
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Ce NU vrea ANAF sa stii Piruete LEGALE in aspecte fiscale
Sursa: Ziarul Financiar.ro
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Completarea Declaratiei D101Documentar fiscal: Formular 710 Declaratie rectificativaCodul Fiscal 2010 TITLUL II - Capitolul V - Plata impozitului si depunerea declaratiilor fiscaleReguli de determinare a impozitului pe profit minimCertificatul fiscal si obligatia achitarii impozitelor inainte de emitereUltimele articole
Cum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaImpozit minim pe cifra de afaceri. Calcul util privind noul impozit minimMasuri de sprijin pentru populatie si pentru mediul de afaceri, adoptate de GuvernRegulile de completare a D101 privind impozitul pe profit, modificate! Care sunt noutatile din 2024Cum a fost modificat impozitul pe profit prin Legea 296/2023Articole similare
Esalonare la plata obligatii fiscale. Cum pot FIRMEle sa beneficieze si de amnistia fiscala (OUG 107/2024)In atentia FIRMElor: Salariul de baza minim in anul 2015Consiliul Investitorilor Straini crede ca statul va lua inapoi in 2015 ce da acumAjustarea de TVA a stocurilor ca urmare a inregistrarii in evidenta platitorilor de TVAOperatiuni de inchiriere scutite de TVA si neinregistrarea in scopuri de taxa. Cum tratam TVA-ul la emiterea facturii?Ultimele articole
Controale ANPC in perioada 9-13 septembrie 2024. Cine a fost vizatImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?Pragul de impozitare micro ar putea scadea gradual la 88.500 mii euro pana in 2027Tichete de masa salariati cu CIM partial. Beneficiaza de aceleasi drepturi ca cei cu CIM normal?Doua situatii in care se poate modifica perioada fiscala pentru TVA de la trimestru la lunaArticole similare
Debitorii care inregistreaza RESTANTE pot depune notificarea pentru restructurarea obligatiilor fiscale pana pe 31 decembrie 2022Tratamentul fiscal al ajustarii TVA in 25 de studii de caz explicate in detaliu!Sinteza: Noutati din domeniul TVA: plata defalcata, intrebari si raspunsuriActivitatile exceptate de la utilizarea casei de marcat electronice fiscaleDin 1 ianuarie 2023 se aplica modificarile privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilorUltimele articole
Grup fiscal. Cine are obligatia de a raspunde la Notificarea de conformare e-TVAAmnistie fiscala 2024. Finantele MODIFCA procedura de anulare a unor obligatii bugetareImplementare sistem E-Sigiliu. Este deja in vigoare din ianuarie 2024?E-Trasport: Ce amenzi ar putea fi SUSPENDATE pana la 31 decembrie 2024Proiect OUG. 5 modificari aduse de Finante titlului VIII Accize si alte taxe specialeAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"