keyboard_double_arrow_right

Atentie, contabili!

Va oferim CADOU un Raport Special Gratuit
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"!

Adauga adresa de email si DESCARCA GRATUIT raportul realizat de specialisti

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal
keyboard_double_arrow_left

Ordonanta pentru eliminarea impozitului minim este neclara si are multe scapari

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 04 Oct. 2010
Tags: impozitul minim, firme, ordonanta

Impozitul minim a fost in sfarsit eliminat, insa consultantii fiscali sustin ca ordonanta nu e foarte clara si are multe scapari, urmand sa genereze batai de cap pentru contribuabili si contabili, ...


Impozitul minim a fost in sfarsit eliminat, insa consultantii fiscali sustin ca ordonanta nu e foarte clara si are multe scapari, urmand sa genereze batai de cap pentru contribuabili si contabili, informeaza Ziarul Financiar.

"Mesajul pozitiv este ca a fost eliminat impozitul minim. Insa legislatia nu este bine corelata, contine multe neclaritati si este greoaie. Va creea batai de cap pentru contabili. Exista doua perioade fiscale. Este interpretabil cum se calculeaza profitul impozabil pentru ultimul trimestru al anului. In plus, se elimina mecanismul de regularizare. Poti sa ai pierdere si sa nu poti sa regularizezi", a comentat Emilian Duca, partener al BDO Tax.

Guvernul a hotarat sa elimine impozitul minim de la 1 octombrie, urmand ca firmele sa plateasca impozit pe profit pentru ultimele trei luni ale anului.

Ultima data pentru plata impozitului minim va fi 25 octombrie, aferenta trimestrului trei.

Impozitul minim a fost aplicat incepand cu luna mai 2009, fiind calculat diferentiat, in functie de cifra de afaceri, intre un nivel minim anual de 500 de euro si o limita maxima de 10.000 de euro.

Masura fost contestata atat de firmele mari si micii intreprinzatori, cat si de analistii si consultantii fiscali, care sustineau ca nu ar fi oportuna introducerea impozitului minim, in conditiile in care multe companii au inregistrat pierderi din cauza crizei economice.
Din decembrie 2009 Guvernul a inceput sa vorbeasca despre "regandirea" acestui impozit si introducerea unui impozit forfetar axat pe anumite tipuri de activitati. La inceputul anului 2010, fostul ministru al finantelor Sebastian Vladescu preconiza intrarea in vigoare a "forfetarului" la 1 iulie, insa masura a fost amanata.

Sursa: Ziarul Financiar.ro
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Urmareste-ne pe Google News

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

[x]

Informatii vitale despre TVA: deducerea si rambursarea TVA, baza de impozitare, scutiri si operatiuni scutite de TVA.

Atentie contabili!

PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal Modificari importante privind planul de conturi!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016