Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

M.Of. 855 a publicat ordinul privind reducerea penalitatilor pentru persoane fizice

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 07 Dec. 2011 Exclusiv
Tags: anulare penalitati intarziere, facilitati fiscale, reducere penalitati, obligatii plata

In Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 855/05.12.2011 a fost publicat Ordinul presedintelui Casei Nationale de Pensii Publice nr. 1.252/24.11.2011 privind aplicarea prevederilor art. XI din Ordonanta Guvernului nr. 30/2011 pentru modificarea si completarea Legii nr. 571/2003 privind Codul Fiscal, precum si pentru reglementarea unor masuri financiar-fiscale.


Actul normativ acorda facilitati si pentru obligatiile de plata reprezentand contributii de asigurari sociale de stat datorate bugetului asigurarilor sociale de stat de catre persoanele fizice, altele decat cele pentru care colectarea veniturilor se face de catre Agentia Nationala de Administrare Fiscala (ANAF).

Persoanele fizice care au incheiate contracte de asigurare cu Casele Judetene de Pensii, Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti beneficiaza de anularea sau reducerea penalitatilor si majorarilor de intarziere pentru obligatiile de plata reprezentand contributii de asigurari sociale.

Pentru obligatiile de plata accesorii aferente obligatiilor de plata principale restante la 31 august 2011 se acorda urmatoarele facilitati:

- anularea penalitatilor de intarziere, precum si anularea unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii de plata principale, daca obligatiile de plata principale si dobanzile aferente acestora, sunt stinse prin plata pana la 31 decembrie 2011.

- reducerea cu 50% a penalitatilor de intarziere, precum si reducerea cu 50% a unei cote de 50% din majorarile de intarziere aferente acestor obligatii de plata principale, daca obligatiile principale si dobanzile aferente acestora, sunt stinse prin plata pana la 30 iunie 2012.

Prin obligatii de plata principale restante la 31 august 2011 se intelege contributiile de asigurari sociale datorate pana la 1 august 2011 si neachitate pana la 25 august 2011.

Prin dobanzi aferente obligatiilor principale se intelege si cota de 50% din majorarile de intarziere reprezentand componenta de dobanda a acestora.

Majorarile de intarziere pentru care se acorda facilitatile sunt cele datorate pentru perioada 1 ianuarie 2006 - 30 iunie 2010.

Procedura privind aplicarea facilitatilor este prevazuta in acest act normativ, iar contribuabilii interesati trebuie sa se adreseze caselor judetene de pensii respectiv la Casa de Pensii a Municipiului Bucuresti.

Aceste facilitati nu se acorda pentru obligatiile de plata stinse prin poprire sau prin sume incasate din valorificarea bunurilor sechestrate.

De asemenea, prin ordin au fost aprobate si formularele: "Decizie de anulare a penalitatilor de intarziere" si "Decizie de reducere a penalitatilor de intarziere", emise de organele competente date in aplicarea procedurii privind aplicarea facilitatilor mentionate mai sus.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "M.Of. 855 a publicat ordinul privind reducerea penalitatilor pentru persoane fizice ":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016