Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Care este rostul unui animal viteaz sau De ce nu trece Romania de la lei la euro

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 27 Feb. 2009
Tags: lei, euro, impozite

Am un prieten care primeste salariul in lei, prieten care are credite exprimate in euro.Devalorizarea leului fata de euro l-a stresat. Mai precis, l-a stresat cu 20% din salariu, corespunzator ...

Am un prieten care primeste salariul in lei, prieten care are credite exprimate in euro.

Devalorizarea leului fata de euro l-a stresat. Mai precis, l-a stresat cu 20% din salariu, corespunzator modificarii cursului de schimb. Asa am inteles intr-un mod foarte direct felul in care diferenta de curs dintre leu si euro face posibil ca oamenii sa ramana cu tot mai putini bani in buzunar. In acest fel putem sa pierdem bani fara ca asta sa fie o consecinta a faptelor noastre.

Romania este o provincie a Europei, dar noi nu castigam inca in moneda europeana. Mentinerea in Romania a unei alte monede decat euro, in conditiile in care reglementarile europene produc efecte juridice directe asupra noastra, inseamna ca inca aici este dezordine.

Romania va trece la euro atunci cand si pe teritoriul stramosesc va fi ordine, ca si in restul Europei. Adica atunci cand colectarea impozitelor va fi mai buna, deci mai stricta. Pana atunci, mentinerea monedei nationale are semnificatia mentinerii unui instrument de colectare a banilor: in mod direct, direct din buzunarele romanilor, prin devalorizarea leului.

Pe site-ul Bancii Centrale Europene sta scris ca noile state vor adopta moneda euro numai in situatia in care vor indeplini anumite criterii economice, respectiv: (1) un grad semnificativ de stabilitate a preturilor, (2) o situatie fiscala solida, (3) cursuri de schimb stabile si (4) convergenta ratelor dobanzilor pe termen lung. Ceea ce si Romania va face... Imediat...

Moneda nationala este un animal viteaz, de care se pare ca ne vom bucura inca o vreme buna de-acum incolo...

Articol preluat din Newsletter-ul Taxe si Impozite Actual nr. 26/ ianuarie 2009.

Rezultat al muncii unor profesionisti in fiscalitate ce cunosc in esenta toate posibilitatile de optimizare si minimizare a taxelor si impozitelor, Taxe si Impozite Actual va ofera solutii perfect legale ce avantajeaza vizibil bugetul dvs. Descarcati gratuit numarul pe luna noiembrie si convingeti-va!

Drepturile de proprietate intelectuala asupra continutului acestui articol apartin Editurii Rentrop & Straton. Articolul poate fi preluat in limita a 500 de caractere, cu conditia sa fie insotit de textul: "Sursa: Portalul infotva.ro" si link catre www.infotva.ro . In caz contrar, vom actiona conform legilor privind protectia drepturilor de proprietate intelectuala.

Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Care este rostul unui animal viteaz sau De ce nu trece Romania de la lei la euro":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016