Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Deficitul bugetar la 10 luni, triplu in 2018, fata de perioada similara a anului trecut

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 28 Nov. 2018
Tags: deficit bugetar, mfp, pib

Deficitul bugetar pe primele 10 luni din 2018 a ajuns la nivelul de 2,2% din PIB, ceea ce face ca Romania sa se incadreze la finele anului in tinta de 3% din PIB, a declarat, marti, ministrul Finantelor Publice, Eugen Teodorovici.

Potrivit ministrului, pentru primele 10 luni ale anului, Romania are un deficit bugetar de 2,22%. "La 10 luni de zile, 2,22%, cam 21 de miliarde ca suma, deci ne incadram pana final de an in 3%", a precizat ministrul Finantelor Publice.

Asadar, valoarea deficitului bugetar la finalul lunii octombrie 2018 este de 21 de miliarde de lei, in timp ce executia bugetului general consolidat pe primele zece luni din 2017 s-a incheiat cu un deficit de 6,6 miliarde lei, adica 0,79% din PIB. Ceea ce inseamna ca deficitul bugetar in primele 10 luni din 2018 a crescut de 2,8 ori ca pondere in PIB si de 3,2 ori ca valoare, comparativ cu perioada similara a anului trecut.

Totusi, desi rectificari bugetare si cheltuielile sporite sunt dovada clara a situatiei dificile in care se afla finantele Romaniei, potrivit economistilor, ministrul de Finante, Eugen Teodorovici, intareste inca o data promisiunea ca Romania nu va depasi nivelul de deficit asumat fata de Uniunea Europeana.

"Nu, nu. Vom inchide acest an sub 3 (la suta, n.r.) cum ne-am angajat. Oricum, la nivel  european sunt si vor fi astfel de masuri pentru ca ei au spus, cei de la Comisie, trebuie sa luati masuri care sa duca la scaderea acestui deficit. si, e posibil, procedural, sa se spuna: uitati, tarile sau tara x sau y sau impreuna, nu au luat astfel de masuri, trebuie sa ia astfel de masuri. Bun, o sa le vada in bugetul pe 2019", a declarat Teodorovici. 
 
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Deficitul bugetar la 10 luni, triplu in 2018, fata de perioada similara a anului trecut":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016