Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

DGRFP: Eliberarea de extrase de cont in format electronic de la Trezorerie, fara perceperea de comisioane

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 12 Oct. 2020
Tags: extras de cont, anaf, certificat digital

Directia Generala Regionala a Finantelor Publice (DGRFP) Craiova anunta ca operatorii economici si ceilalti contribuabili care au conturi deschise la unitatile trezoreriei statului pot cere eliberarea extraselor de cont in format electronic fara perceperea de comisioane.

“Pentru toate conturile de disponibil deschise pe numele operatorilor economici si altor entitati la unitatile trezoreriei statului se elibereaza extrase de cont in format electronic (fisier PDF cu XML atasat), semnate cu certificat digital emis de Ministerul Finantelor Publice, cu certificat digital calificat sau cu sigiliu electronic, titular Ministerul Finantelor Publice, dupa caz, fara perceperea de comisioane”, transmite DGRFP Craiova, intr-un comunicat remis presei.

Institutiile publice pot vizualiza si descarca extrasele de cont in format electronic ale tuturor conturilor deschise la unitatile trezoreriei statului (fisier PDF cu XML atasat), prin intermediul persoanelor inrolate in Sistemul national de raportare Forexebug.

In cazul operatorilor economici si a altor entitati, vizualizarea si descarcarea extraselor de cont in format electronic se va face prin intermediul persoanelor care sunt inregistrate pe baza certificatului digital calificat ca utilizatori ai serviciilor “Spatiul Privat Virtual” (SPV) si/sau «Depunere declaratii on-line» de pe site-ul MFP, portalul ANAF. 

Persoanele care detin certificat digital calificat pot obtine Cererea de inregistrare ca utilizatori ai serviciului SPV AICI >> 

Pentru vizualizarea si descarcarea extraselor de cont in format electronic, contribuabilii sunt indrumati sa acceseze cu tokenul de semnatura electronica conectat la calculator butonul „Autentificare certificat” situat pe pagina principala a ANAF (www.anaf.ro), in dreapta sus. 


ATENTIE!


In cazul in care nu doriti acces la vizualizarea si descarcarea extraselor de cont in format electronic, trebuie sa depuneti o notificare scrisa la unitatea trezoreriei statului la care aveti deschise conturile, cu privire la faptul ca nu optati pentru aceasta modalitate de primire a extraselor de cont. 

Din prima zi lucratoare de la depunerea notificarii, unitatile trezoreriei statului sisteaza punerea la dispozitie a extraselor de cont in format electronic, entitatile care opteaza astfel urmand sa primeasca extrasele pe suport hartie. 

In cazul NEDEPUNERII acestei notificari, se considera ca v-ati dat implicit acordul pentru vizualizarea si descarcarea extraselor de cont in format electronic

Daca ati ales sa primiti extrasele de cont in format electronic, dar aveti nevoie si de extrase de cont pe suport hartie, trebuie sa faceti o cerere scrisa catre unitatea trezoreriei statului, in care veti indica perioada si conturile pentru care solicitati extrasele respective. 
 

Pentru eliberarea extraselor pe suport hartie se percep comisioane!


Baza legala: O.M.F.P nr.2425 din 26 iunie /2019 pentru modificarea si completarea Normelor metodologice de aplicare a prevederilor
Ordonantei de urgenta a Guvernului nr.146/2002 privind formarea si utilizarea resurselor derulate prin trezoreria statului,aprobata cu modificari prin Legea nr.201/2003,aprobate prin Ordinului ministrului finantelor publice nr.1235/2003, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei nr.548 din 3 iulie 2019. 



Citeste si  Declaratia 150


Citeste si  Cotele TVA pentru 2020


Sursa: DGRFP Craiova
Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "DGRFP: Eliberarea de extrase de cont in format electronic de la Trezorerie, fara perceperea de comisioane":
Rating:

Nota: 4.11 din 5 din 18 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016