Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!


O societate romaneasca colaboreaza cu o societate din Austria, in sistem lohn.
Daca materialul, sarma din cupru, care se aduce din Austria, cantareste 10 kg si valoreaza sub 10.000 lei, atunci firma romaneasca are obligatia declararii in sistemul RO E-TRANSPORT?
Categorii de vehicule fac obiectul monitorizarii prin E-Transport – raspunsul specialistului:
Potrivit prevederilor de la art. 1(4) din OpANAF 1337/2024, categoriile de vehicule rutiere care fac obiectul monitorizarii in Sistemul RO e-Transport sunt cele care au o masa maxima tehnic admisibila de minimum 2,5 tone, incarcate cu bunuri cu o masa bruta totala mai mare de 500 kg, sau o valoare totala mai mare de 10.000 de lei, aferente cel putin unei partide de bunuri care face obiectul transportului.
Prin urmare, nu aveti obligatia declararii transportului, avand in vedere ca nu este indeplinita niciuna din conditiile referitoare la partida de bunuri.
Raspunsul la intrebare il regasiti si intr-o precizare ANAF care poate fi consultata la:
https://static.anaf.ro/static/3/Anaf/20240521120359_precizari21mai.pdf
Nu se declara in Sistemul RO e-Transport bunurile care sunt transportate cu vehicule cu masa tehnica autorizata sub 2.5 tone sau a caror masa este sub 500 kg sau au o valoare sub 10.000 lei (fara TVA).

Cartea verde a Contabilitatii varianta online

Registrul de Evidenta Fiscala PFA

Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Raspuns oferit in luna august 2024 de catre specialistii site-ului PortalCodulFiscal.ro. Dati click AICI pentru a vedea toate noutatile din Codul Fiscal consultanta si raspunsuri detaliate de la experti.

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Firme care incaseaza online. Cum se declara veniturile in E-TVA3 masuri fiscale importante, in vigoare de la 1 iulie 2024Cum vor fi modificate incepand cu anul 2025 sistemele E-Factura, E-TVA, E-TRANSPORTE-Factura in 2024. Prevederi privind voucherele de vacantaModificari aduse Sistemului national RO E-TRANSPORT de OUG 132/2022. Tabel comparativ ANAFUltimele articole
Cod UIT ANAF: 3 lucruri esentiale de stiut la achizitii de bunuriE-TRANSPORT vs E-TVA: Cum gestionam neconcordanteleE-TRANSPORT. Bunurile primite prin curier trebuie declarate in E-TRANSPORT?E-TRANSPORT: 3 conditii ca sa modifici datele legalAchizitie intracomunitara. Tratament fiscal TVA pentru livrarile care NU se fac la data din facturaArticole similare
Achizitie auto UE si limitare TVA. Cum stabilim regimul TVA si care sunt inregistrarile?Avansuri la contractele de leasing. Tratament contabil si fiscalAcciza pentru transporturile comerciale. Sa se seturneze dupa modelul TVA!Norme actuale: Noul tratament al TVA pentru achizitia si leasingul de autoturismeFirma platitoare de impozit pe veniturile microintreprinderii: Achizitie autoturisme. TVA deductibila si amortizare fiscalaUltimele articole
TVA deductibil. Cum se deduc bonurile fiscale de combustibilCheltuieli transport la si de la locul de munca pentru salariati. Regim fiscalAchizitie autoturism prin credit. Se poate deduce TVA-ul?Tarifele RCA se plafoneaza pe o perioada de 6 luni, la un nivel stabilit de Autoritatea de Supraveghere FinanciaraRegimul deducerilor in noul Cod fiscal, valabil din 2016
Atentie, contabili!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"TVA exigibil si neexigibil. Corelatii intre decontul de TVA si balanta. Cum procedam"