Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Acciza pentru transporturile comerciale. Sa se seturneze dupa modelul TVA!

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 28 Mar. 2014 Exclusiv
Tags: accize, mfp, transportatori, tva, carburanti, acciza pentru transporturile comerciale

Potrivit propunerii facute saptamana aceasta de Federatia Operatorilor Romani de Transport (FORT) sistemul de returnare a unui procent din acciza pentru carburanti in cazul transportatorilor romani ar trebui sa se faca intr-un mod simplu, urmarind modelul taxei pe valoare adaugata (TVA).


Un comunicat emis de FORT si citat de Agerpres anunta ca "in ceea ce priveste facturile pentru alimentarea cu carburanti, precum si bonurile fiscale, acciza trebuie sa fie evidentiata separat avand si o coloana aferenta procentului ce urmeaza a fi recuperat. Prin aceasta metoda, atat statul cat si transportatorii pot avea o evidenta clara a sumelor ce fac obiectul returnarii".

Astfel, procentul pe care FORT il va sustine este corespondent procentelor utilizate in alte tari ale Uniunii Europene. Agerpres precizeaza ca un exemplu in acest sens il reprezinta procentul utilizat in Italia si anume 210 euro raportat unei cantitati de 1.000 de litri de carburant.

"inca din 2010, Federatia Operatorilor Romani de Transport a solicitat introducerea sistemului de returnare a unui procent din acciza pentru transporturile comerciale dupa modelul practicat cu succes in multe tari europene. Prin acest sistem, este descurajata utilizarea carburantilor de provenienta indoielnica, asigurandu-se concurenta loiala in piata de transport, iar veniturile la bugetul de stat cresc", adauga reprezentantii transportatorilor, citati de Agepres.

Saptamana aceasta, intr-o conferinta pe tema impactului fiscalitatii asupra mediului de afaceri, un oficial MFP a mentionat ca "s-a gasit o varianta pentru a nu se afecta competitivitatea sectorului de transporturi din Romania, aplicandu-se o prevedere care exista in directiva europeana privind accizele, ca anumitor categorii de vehicule sa si se poata acorda o cota redusa de accize".
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Acciza pentru transporturile comerciale. Sa se seturneze dupa modelul TVA!":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016