Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bucurestenii cu mai multe case ar putea plati, in 2011, impozite marite cu pana la 300 la suta iar pentru masinile puternice impozitul se va dubla - conform unui proiect de hotarare al Consiliului ...
Bucurestenii cu mai multe case ar putea plati, in 2011, impozite marite cu pana la 300 la suta iar pentru masinile puternice impozitul se va dubla - conform unui proiect de hotarare al Consiliului General.
Pentru bucurestenii care detin o singura locuinta si/ sau un autoturism de maxim 2000 cmc, taxele si impozitele raman aceleasi ca in 2010.
In cazul detinerii a mimim 4 case, impozitul creste cu 300 la suta.
Din 2011, bucurestenii care detin in proprietate doua case ar putea plati un impozit majorat cu 65% fata de cel datorat pentru o singura proprietate. In acest an, supraimpozitarea pentru cei care au in proprietate o a doua locuinta este de 15%. Pentru a treia proprietate, impozitul va creste cu 150% fata de cel platit pentru o singura proprietate, insemnand o majorare de 50% fata de cel platit in 2010. Bucurestenii cu patru sau mai multe locuinte vor plati un impozit majorat cu 300% fata de cel pentru o singura casa. In 2010, pentru aceasta categorie de proprietari, supraimpozitarea este cuprinsa intre 75 si 100%.
Pentru imobilele dobandite in urma succesiunilor nu se platesc impozite majorate.
Valoarea impozabila a cladirilor se ajusteaza cu coeficientul de corectie stabilit in functie de zona. Pentru zona A, acesta este de 2,6, pentru zona B de 2,5, pentru zona C de 2,4, iar pentru zona D de 2,3. Acesti coeficienti au ramas neschimbati.
Cladirile cu o vechime de peste 50 de ani beneficiaza de o reducere de 20%, iar cele cu vechimea intre 30 si 50 de ani de 10% reducere. Sunt scutite de la plata impozitului cladirile clasate ca monument istoric, de arhitectura, cele restituite in baza Legii 10 sau cladirile funerare din cimitire si crematorii.
Impozitele se dubleaza pentru masinile puternice
Planul de conturi general Functiunea si corespondenta conturilor
Achizitii de servicii din afara Romaniei Regim fiscal-contabil
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Impozitul la masini se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului. Pentru proprietarii de masini cu motoare puternice impozitul se va dubla in 2011. Acestia vor plati cate 72 de lei pentru fiecare 200 centimetri cubi la motoarele cu capacitate intre 2001 si 2600 centimetri cubi. In 2010, pentru aceeasi categorie de automobile se plateau cate 36 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Pentru masinile care au motoare cu capacitati de peste 3.001 centimetri cubi se va plati cate 290 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi ai motorului.
In prezent, pentru aceasta categorie de automobile se platesc cate 145 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Proprietarii de motociclete, scutere sau autoturisme cu capacitate cilindrica de pana la 1.600 centimetri cubi vor plati acelasi impozit ca in 2010 - cate 8 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi ai motorului.
Impozitul pe terenuri nu na fi majorat in 2011, nici taxele pe parcarile de resedinta. Proiectul hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind stabilirea nivelului taxelor si impozitelor locale in municipiul Bucuresti pentru 2011 se afla in dez-batere publica.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Cel mai sigur instrument de lucru pentru expertii TVA: Revista Romana de TVA!Finantarea pentru IMM-uri se modifica. Afla noutatile!OMFP 2800/2017: Anularea penalitatilor de intarziere in cazul celor care opteaza pentru plata defalcata TVACe declaratii a facut Ponta cu privire la legea amnistiei fiscaleEste OFICIAL: ANAF a finalizat softul pentru popririUltimele articole
Facilitatile fiscale pentru constructii, eliminate in 2025TVA locuinte 2025: Studii de caz utileTVA la incasare in 2025. Cum se face INTRAREA sau IESIREA din sistemNoutati privind salariile si beneficiile extrasalariale in 2025Cheltuieli cu masa calda pentru salariati. Aceste cheltuieli sunt deductibile?Articole similare
Procedura scoaterii din evidenta a creantelor neincasateCorectare erori. Cum facem rectificarea declaratiilor depuse?Magie si alba-neagraCheltuieli rezultate din valorificarea titlurilor de participare. Impozit pe profitAchizitie de bunuri si de servicii din afara Comunitatii. Cum procedam in ce priveste TVA-ul?Ultimele articole
Distribuire dividende. Pot fi distribuite neuniform dividendele?Formularele de inregistrare fiscala vor fi MODIFICATE, in conditiile aparitiei a doua IMPOZITE noiControale ANAF: 1,96 milioane lei sume stabilite suplimentar in luna decembrie 2024Dividende distribuite in 2024, dar platite in 2025. Ce cota de impozitare se aplicaCum a fost modificat Codul Fiscal prin OUG 138/2024. Schimbarile se aplica din 1 ianuarie 2025Atentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"