Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bucurestenii cu mai multe case ar putea plati, in 2011, impozite marite cu pana la 300 la suta iar pentru masinile puternice impozitul se va dubla - conform unui proiect de hotarare al Consiliului ...
Bucurestenii cu mai multe case ar putea plati, in 2011, impozite marite cu pana la 300 la suta iar pentru masinile puternice impozitul se va dubla - conform unui proiect de hotarare al Consiliului General.
Pentru bucurestenii care detin o singura locuinta si/ sau un autoturism de maxim 2000 cmc, taxele si impozitele raman aceleasi ca in 2010.
In cazul detinerii a mimim 4 case, impozitul creste cu 300 la suta.
Din 2011, bucurestenii care detin in proprietate doua case ar putea plati un impozit majorat cu 65% fata de cel datorat pentru o singura proprietate. In acest an, supraimpozitarea pentru cei care au in proprietate o a doua locuinta este de 15%. Pentru a treia proprietate, impozitul va creste cu 150% fata de cel platit pentru o singura proprietate, insemnand o majorare de 50% fata de cel platit in 2010. Bucurestenii cu patru sau mai multe locuinte vor plati un impozit majorat cu 300% fata de cel pentru o singura casa. In 2010, pentru aceasta categorie de proprietari, supraimpozitarea este cuprinsa intre 75 si 100%.
Pentru imobilele dobandite in urma succesiunilor nu se platesc impozite majorate.
Valoarea impozabila a cladirilor se ajusteaza cu coeficientul de corectie stabilit in functie de zona. Pentru zona A, acesta este de 2,6, pentru zona B de 2,5, pentru zona C de 2,4, iar pentru zona D de 2,3. Acesti coeficienti au ramas neschimbati.
Cladirile cu o vechime de peste 50 de ani beneficiaza de o reducere de 20%, iar cele cu vechimea intre 30 si 50 de ani de 10% reducere. Sunt scutite de la plata impozitului cladirile clasate ca monument istoric, de arhitectura, cele restituite in baza Legii 10 sau cladirile funerare din cimitire si crematorii.
Impozitele se dubleaza pentru masinile puternice
Examen Consultant Fiscal 2024
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile 2024
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Registrul de Evidenta Fiscala PFA
Impozitul la masini se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului. Pentru proprietarii de masini cu motoare puternice impozitul se va dubla in 2011. Acestia vor plati cate 72 de lei pentru fiecare 200 centimetri cubi la motoarele cu capacitate intre 2001 si 2600 centimetri cubi. In 2010, pentru aceeasi categorie de automobile se plateau cate 36 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Pentru masinile care au motoare cu capacitati de peste 3.001 centimetri cubi se va plati cate 290 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi ai motorului.
In prezent, pentru aceasta categorie de automobile se platesc cate 145 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Proprietarii de motociclete, scutere sau autoturisme cu capacitate cilindrica de pana la 1.600 centimetri cubi vor plati acelasi impozit ca in 2010 - cate 8 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi ai motorului.
Impozitul pe terenuri nu na fi majorat in 2011, nici taxele pe parcarile de resedinta. Proiectul hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind stabilirea nivelului taxelor si impozitelor locale in municipiul Bucuresti pentru 2011 se afla in dez-batere publica.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
OpenBudget arata ce taxe si impozite platesc salariatii si unde ajung BANIi publiciBugetul 2014: Raportorii explica disputele privind reducerile si facturile neplatiteStatul finanteaza firmele inchise in urma pandemiei. Sunt alocate 160 milioane de lei pentru plata chiriilorPlatile pentru Masura 2- Granturi pentru capital de lucru- isi reiau circuitul. Cum vor ajunge BANIi la beneficiariCe inregistrari contabile se fac la distribuirea dividendelor in naturaUltimele articole
Radiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Amnistie fiscala 2024. Finantele MODIFCA procedura de anulare a unor obligatii bugetarePrime acordate anagajatilor de Craciun. Sunt deductibile aceste cheltuieli?Acord de finantare pentru managementul dezastrelor naturale, semnat intre Finante si Banca MondialaArticole similare
Executia bugetului general consolidat in perioada 1.01 - 31.03.2016Documentar fiscal: Procedura de declarare a situatiei de criza financiaraServicii pentru beneficiar din stat tert. Ce tratament fiscal referitor la TVA se aplica?Noile contributii, IMPOZITE si deduceri valabile din 2018. Anuntul facut de GuvernCe crede Radu Merica despre birocratia si obiceiurile de afaceri din RomaniaUltimele articole
Venituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiBolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaRadiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasDeclaratia 100 in 2024: pentru ce se depune, termene, mod de completareCum trebuie declarat impozitul pe profit pentru trim. III 2024. Speta importantaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"