Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Bucurestenii cu mai multe case ar putea plati, in 2011, impozite marite cu pana la 300 la suta iar pentru masinile puternice impozitul se va dubla - conform unui proiect de hotarare al Consiliului ...
Bucurestenii cu mai multe case ar putea plati, in 2011, impozite marite cu pana la 300 la suta iar pentru masinile puternice impozitul se va dubla - conform unui proiect de hotarare al Consiliului General.
Pentru bucurestenii care detin o singura locuinta si/ sau un autoturism de maxim 2000 cmc, taxele si impozitele raman aceleasi ca in 2010.
In cazul detinerii a mimim 4 case, impozitul creste cu 300 la suta.
Din 2011, bucurestenii care detin in proprietate doua case ar putea plati un impozit majorat cu 65% fata de cel datorat pentru o singura proprietate. In acest an, supraimpozitarea pentru cei care au in proprietate o a doua locuinta este de 15%. Pentru a treia proprietate, impozitul va creste cu 150% fata de cel platit pentru o singura proprietate, insemnand o majorare de 50% fata de cel platit in 2010. Bucurestenii cu patru sau mai multe locuinte vor plati un impozit majorat cu 300% fata de cel pentru o singura casa. In 2010, pentru aceasta categorie de proprietari, supraimpozitarea este cuprinsa intre 75 si 100%.
Pentru imobilele dobandite in urma succesiunilor nu se platesc impozite majorate.
Valoarea impozabila a cladirilor se ajusteaza cu coeficientul de corectie stabilit in functie de zona. Pentru zona A, acesta este de 2,6, pentru zona B de 2,5, pentru zona C de 2,4, iar pentru zona D de 2,3. Acesti coeficienti au ramas neschimbati.
Cladirile cu o vechime de peste 50 de ani beneficiaza de o reducere de 20%, iar cele cu vechimea intre 30 si 50 de ani de 10% reducere. Sunt scutite de la plata impozitului cladirile clasate ca monument istoric, de arhitectura, cele restituite in baza Legii 10 sau cladirile funerare din cimitire si crematorii.
Impozitele se dubleaza pentru masinile puternice
Marea Carte Verde a Monografiilor Contabile
Totul despre documentele de contabilitate primara Solutii de organizare a gestiunilor
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Impozitul la masini se calculeaza in functie de capacitatea cilindrica a motorului. Pentru proprietarii de masini cu motoare puternice impozitul se va dubla in 2011. Acestia vor plati cate 72 de lei pentru fiecare 200 centimetri cubi la motoarele cu capacitate intre 2001 si 2600 centimetri cubi. In 2010, pentru aceeasi categorie de automobile se plateau cate 36 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Pentru masinile care au motoare cu capacitati de peste 3.001 centimetri cubi se va plati cate 290 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi ai motorului.
In prezent, pentru aceasta categorie de automobile se platesc cate 145 de lei pentru fiecare 200 de centimetri cubi. Proprietarii de motociclete, scutere sau autoturisme cu capacitate cilindrica de pana la 1.600 centimetri cubi vor plati acelasi impozit ca in 2010 - cate 8 lei pentru fiecare 200 centimetri cubi ai motorului.
Impozitul pe terenuri nu na fi majorat in 2011, nici taxele pe parcarile de resedinta. Proiectul hotararii Consiliului General al Municipiului Bucuresti privind stabilirea nivelului taxelor si impozitelor locale in municipiul Bucuresti pentru 2011 se afla in dez-batere publica.
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Tichete CADOU neacordate conform contractului de munca. ConsecinteMinistrul Finantelor: Masinile confiscate in vami vor fi vandute prin licitatie online, indiferent de pret(P) 100% performanta cu 0% efort investitAngajatorii vor retine contributiile pentru drepturile de autor si le vor vira la bugetANAF ne trimite prin posta detalii despre stergerea penalitatilorUltimele articole
Amnistie fiscala 2024: Cererile pot fi depuse pana pe 19 decembrie 2024Termenul pentru aplicarea facilitatilor stabilite prin OUG 107/2024, PRELUNGIT de Min. FinantelorRadiere SRL, PFA, II, IF. Procedura complexa, explicata pas cu pasATENTIE maxima la controalele fiscale pe TVA: tu stii care sunt ultimele reglementari legislative?Amnistie fiscala 2024. Finantele MODIFCA procedura de anulare a unor obligatii bugetareArticole similare
Depasire plafon micorintreprindere in trimestrul II 2019Finantarea intreprinderilor mici. Care sunt planurile MFP?MFP: Concluzii dupa reuniunea Consiliului ECOFIN de la BruxellesAgenda Fiscala 2014. Cel mai bun asistent personal!Noua forma a Codului insolventei a ajuns inapoi in ParlamentUltimele articole
Modificari IMPORTANTE aduse impozitului pe profit, suplimentar si pe veniturile microANAF: 2,74 milioane lei sume stabilite suplimentar, in urma inspectiilor din luna octombrie 2024Bunuri cu risc fiscal ridicat, confiscate de DGAF. Actiunile de control continua si in perioada urmatoareVenituri din alte surse. Ce obligatii declarative si de plata avetiBolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Decontul precompletat de TVA. Noutati 2025 + studii de caz"