Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Infotva.ro
de Infotva.ro la 01 Mar. 2011Prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este reglementata posibilitatea administratiei fiscale de a realiza ...
Prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este reglementata posibilitatea administratiei fiscale de a realiza verificari ale modului in care persoanele fizice care nu sunt autorizate pentru desfasurarea unei activitati economice, declara si platesc impozitul asupra veniturilor realizate.
Astfel, organul fiscal stabileste baza impozabila prin compararea situatiei patrimoniale, inclusiv a fluxurilor de trezorerie, precum si a elementelor de nivel de trai ale persoanelor fizice supuse verificarii, cu veniturile declarate.
In situatia in care se constata diferente semnificative, organul fiscal stabileste baza impozabila prin utilizarea metodelor indirecte de reconstituire a veniturilor sau cheltuielilor.
Prin aceasta metoda s-a urmarit identificarea veniturilor nedeclarate, in scopul asigurarii principiului echitatii fiscale.
Schimbari preconizate
Prin acest act normativ se intentioneaza clarificarea procedurii de aplicare a metodelor indirecte pentru stabilirea bazei impozabile ajustate pentru impozitul pe venit.
Mai jos puteti citi proiectul de hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte
HOTARARE
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al prevederilor art.1091 alin.(7) si art.228 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. Unic. Se aproba Normele metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte , prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
PRIM MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemneaza:
Ministrul finantelor publice
Gheorghe Ialomitianu
Ministrul Justitiei
Catalin Marian Predoiu
Click aici pentru Normele metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte
Autor: Infotva.ro
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Votati articolul "MFP a anuntat normele pentru controalele fiscale indirecte":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
MFP modifica drastic CODUL DE PROCEDURA FISCALA. Noi reguli pentru inspectia fiscala!Retineti cele mai importante obligatii din CODUL DE PROCEDURA FISCALA!Termen de declarare si plata 25 maiImpozit pe dividende. Obligatii de plata si declaratii pentru nerezidentiCum facem ajustarea de TVA pentru societati in insolventa?Ultimele articole
Ministerul Finantelor mentine in continuare esalonarea simplificata pentru sume de peste 500 de lei, respectiv 5.000 de leiReminder ANAF! Tipuri de facilitati fiscale ce pot fi accesate pentru conformare la plata obligatiilor fiscaleRevenire la trimestru ca perioada fiscala de raportare TVA. Formulare necesare si termen limitaEste OFICIAL! A fost modificata procedura de aplicare a masurilor de restructurare a obligatiilor bugetare restante (Ordinul 2998/2020)ANAF modifica formularul 700! Efectuarea mentiunilor ulterioare inregistrarii fiscale se poate face prin mijloace electronice pentru toti contribuabilii
Mai multe articole despre codul de procedura fiscala
Articole similare
Deschidere procedura faliment debitor/aprobarea planului de reorganizare: Ajustare TVA. Modificari 2019Achizitie de marfuri de la un furnizor strain si livrare. Ce tratament fiscal aplicam?Ajustarea bazei de impozitare. TVA pentru livrare intracomunitara de bunuri. Cum declaram in D 390?Cota de impozitare si impozitul pe profit pentru microintreprinderi in 2013Cadouri in cadrul actiunilor de protocol. Care sunt prevederile actuale?Ultimele articole
Facilitati fiscale acordate pentru companii care activeaza in domeniul ITSistemul TVA la incasare, ajustarea negativa a bazei de impozitare. TVA neexigibilaCesiune de creante la o microintreprindere. Care sunt implicatiile fiscale?Determinarea impozitului pe veniturile microintreprinderilor. Elemente care se adauga la baza de calculTot ce trebuie sa stii despre BAZA IMPOZABILA a veniturilor unei microintreprinderi in 2020
Mai multe articole despre baza impozabila

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti.
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTva.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special
"MODIFICARI Majore privind TVA. 5 studii de caz + explicatii detaliate"