Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva
la 01 Mar. 2011
Prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este reglementata posibilitatea administratiei fiscale de a realiza ...
Prin Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, este reglementata posibilitatea administratiei fiscale de a realiza verificari ale modului in care persoanele fizice care nu sunt autorizate pentru desfasurarea unei activitati economice, declara si platesc impozitul asupra veniturilor realizate.
Astfel, organul fiscal stabileste baza impozabila prin compararea situatiei patrimoniale, inclusiv a fluxurilor de trezorerie, precum si a elementelor de nivel de trai ale persoanelor fizice supuse verificarii, cu veniturile declarate.
In situatia in care se constata diferente semnificative, organul fiscal stabileste baza impozabila prin utilizarea metodelor indirecte de reconstituire a veniturilor sau cheltuielilor.
Prin aceasta metoda s-a urmarit identificarea veniturilor nedeclarate, in scopul asigurarii principiului echitatii fiscale.
Schimbari preconizate
Prin acest act normativ se intentioneaza clarificarea procedurii de aplicare a metodelor indirecte pentru stabilirea bazei impozabile ajustate pentru impozitul pe venit.
Mai jos puteti citi proiectul de hotarare pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte

Operare SAGA Exemple practice si recomandari

Manual de politici contabile - Stick USB

Agenda Fiscala a Contabilului 2023
HOTARARE
pentru aprobarea Normelor metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte
In temeiul art. 108 din Constitutia Romaniei, republicata, si al prevederilor art.1091 alin.(7) si art.228 alin.(1) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003, privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare, Guvernul Romaniei adopta prezenta hotarare.
Art. Unic. Se aproba Normele metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte , prevazute in anexa care face parte integranta din prezenta hotarare.
PRIM MINISTRU
EMIL BOC
Contrasemneaza:
Ministrul finantelor publice
Gheorghe Ialomitianu
Ministrul Justitiei
Catalin Marian Predoiu
Click aici pentru Normele metodologice de aplicare a procedurii de utilizare a metodelor indirecte

Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Ti-a placut acest articol?
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Da Like, Printeaza sau trimite prin WhatsApp si Email!
Urmareste-ne pe Google News
Votati articolul "MFP a anuntat normele pentru controalele fiscale indirecte":
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Cine scapa de dobanzi si penalitati de intarziere?Suspendarea inspectiei fiscale TVA pentru neconcordante in VIESRadierea societatii: ce implicatii fiscale exista si cum tratam raportarile financiare?2012 incepe cu un nou Cod fiscalANAF: Proiect nou de ordin pentru modificarea OpANAF 2.211/2013Ultimele articole
Contribuabilii au la dispozitie 15 zile pentru a depune Notificarea privind intentia de mediere in cazul executarii siliteDeclaratia 205: Cum a fost modificat formularul prin Ordinul 18/2023Reminder ANAF! 31 ianuarie 2023 este termenul limita pentru depunerea formularului 395Declaratia 112 in 2023: Noul model de formular va contine si modificarile privind acordarea sumei de 200 lei neimpozabili la salariiFormularul 168 se depune la fisc pana pe 31 martie 2023 pentru contractele de locatiune incheiate din 1 ianuarie
Mai multe articole despre codul de procedura fiscala
Articole similare
Cheltuiei protocol. Conditii deducere TVACesiune avans leasing: Obligatia ajustarii negative a sumei TVA dedusePlata unui avans catre prestator non-UE | Exigibilitatea si cuprinderea in decontul de TVAAchizitie intracomunitara de bunuri facturata cu TVA. Cum procedam la facturare?Reinregistrarea in scopuri de TVA. Obligatii fiscale TVAUltimele articole
Impozitul pe veniturile microintreprinderilor a devenit optional din 1 ianuarie 2023Cheltuieli transport la si de la locul de munca pentru salariati. Regim fiscalImpozit micro vs. impozit pe profit. Ce este mai bine sa alegeti din 2023 pentru firme?Indemnizatie de deplasare in tara: Care sunt conditiile de acordare a diurnei si implicatiile fiscale?Firme platitoare de impozit micro care depasesc plafonul de 1 milion euro. De cand se poate face trecerea la impozit pe profit?
Mai multe articole despre baza impozabila

Atentie contabili!
Modificari importante privind TVA in 2023!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Noutati TVA în 2023. Top 7 Studii de caz de actualitate"