Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

ANAF a publicat un nou ordin privind timbrul de mediu

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 19 Iun. 2013 Exclusiv
Tags: taxe si impozite, timbrul de mediu, cod de procedura fiscala, dosarul fiscal

Va prezentam mai jos Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 622/2013 pentru modificarea OPANAF nr. 296/2013 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, publicat in Monitorul Oficial nr. 359 din 17 iunie 2013.



In baza prevederilor art.10 din Ordonanta de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, ale art.3 alin.(3) din Normele metodologice de aplicare a Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, aprobate prin Hotararea Guvernului nr. 88/2013 si ale art. 228 alin. (2) din Ordonanta Guvernului nr. 92/2003 privind Codul de procedura fiscala, republicata, cu modificarile si completarile ulterioare,

in temeiul prevederilor art. 12 alin. (3) din Hotararea Guvernului nr. 109/2009 privind organizarea si functionarea Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, cu modificarile si completarile ulterioare, presedintele Agentiei Nationale de Administrare Fiscala emite urmatorul:

ORDIN

Art. I - Ordinul presedintelui Agentiei Nationale de Administrare Fiscala nr. 296/2013 pentru aprobarea Procedurii privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule si pentru aprobarea modelului si continutului unor formulare, publicat in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I, nr. 142 din 18 martie 2013, se modifica dupa cum urmeaza:

1. La articolul 2, lit. e) se abroga.

2. La anexa nr. 1 "Procedura privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule", punctele 2.7, 2.8, 2.10 si 2.11 vor avea urmatorul cuprins:

"2.7. Pe baza referatului prevazut la pct.2.5, compartimentul de specialitate intocmeste proiectul "Deciziei privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehicule", potrivit modelului prevazut in anexa nr. 5 la ordin."

"2.8. Decizia prevazuta la pct.2.7 se intocmeste in doua exemplare, se verifica si se avizeaza de seful compartimentului de specialitate si se inainteaza impreuna cu documentatia si cu referatul, spre aprobare, conducatorului unitatii fiscale.
..........................................................................................................................................
2.10. Decizia prevazuta la pct.2.7 este decizie sub rezerva verificarii ulterioare, potrivit art. 90 din Codul de procedura fiscala.

2.11. Un exemplar al deciziei prevazuta la pct.2.7 se comunica contribuabilului, in conformitate cu prevederile art. 44 din Codul de procedura fiscala, iar al doilea exemplar se arhiveaza la dosarul fiscal al contribuabilului."

3. La anexa nr. 1, anexa se modifica si se inlocuieste cu anexa care face parte din prezentul ordin.

4. Anexa nr. 6 "Decizia privind stabilirea sumei reprezentand timbrul de mediu pentru autovehiculele care fac obiectul contractelor de leasing" se abroga.

5. La anexa nr. 8 "Caracteristici de tiparire modul de difuzare, utilizare si pastrare a formularelor de cereri si decizii", punctul 4 se abroga.

Art. II - Directia generala proceduri pentru administrarea veniturilor, Directia generala de  reglementare a colectarii creantelor bugetare, Directia generala de tehnologia informatiei, Directia generala de administrare a marilor contribuabili din cadrul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala si directiile generale ale finantelor publice judetene si a municipiului Bucuresti vor duce la indeplinire prevederile prezentului ordin.

Art. III - Prezentul ordin se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea I.

Emis la Bucuresti, la 31.05.2013

PRESEDINTE,
GELU STEFAN DIACONU


Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "ANAF a publicat un nou ordin privind timbrul de mediu":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016