Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

Obligatii restante la fondul pentru mediu. Facilitati OG 6/2019

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Redactia Infotva la 16 Oct. 2019 Exclusiv
Tags: og 6/2019, fond de mediu, anulare dobanzi

In materialul propus astazi vom vorbi despre situatia unei SRL care inregistreaza obligatii restante la FONDUL DE MEDIU la data de 31.12.2018. In acest caz, intra sub incidenta ordonantei 6/2019 privind instituirea unor facilitate fiscale, anularea dobanzilor si penalitatilor aferente obligatiilor principale datorate FONDULUI DE MEDIU?

Specialistul nostru, Irina Dumitrescu arata ca, potrivit art. 12 din OUG 196/2005 privind Fondul pentru mediu contributiile, taxele, penalitatile si alte sume ce constituie venit la bugetul Fondului pentru mediu se gestioneaza de Administratia Fondului si urmeaza regimul juridic al impozitelor, taxelor, contributiilor si al altor sume datorate bugetului general consolidat, reglementat de Legea nr. 207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare. Administrarea contributiilor, taxelor, penalitatilor si a altor sume ce constituie venituri ale Fondului pentru mediu, inclusiv declararea, stabilirea, controlul, colectarea, solutionarea contestatiilor, precum si indeplinirea masurilor asiguratorii si procedura de executare silita se realizeaza de Administratia Fondului in conformitate cu dispozitiile Legii nr. 207/2015, cu modificarile si completarile ulterioare, care se aplica in mod corespunzator. 
 
Astfel cum prevede art. 23 din OG 6/2019 Capitolul II - Anularea unor obligatii accesorii din aceasta ordonanta se aplica pentru debitorii - persoane juridice, persoane fizice sau entitati fara personalitate juridica - care la data de 31 decembrie 2018 inclusiv au obligatii bugetare principale restante administrate de organul fiscal central sub un milion lei. Pot beneficia de prevederile acestui capitol si debitorii - persoane fizice sau entitati fara personalitate juridica, unitati administrativ-teritoriale sau subdiviziunile administrativ-teritoriale ale municipiului Bucuresti ori institutiile publice - care au obligatii bugetare principale restante la data de 31 decembrie 2018 de un milion lei sau mai mari. 

In sensul Capitolului II din ordonanta, prin obligatii bugetare principale restante la 31 decembrie 2018 inclusiv se intelege: 
a) obligatii bugetare pentru care s-a implinit scadenta sau termenul de plata pana la 31 decembrie 2018 inclusiv; 
b) diferentele de obligatii bugetare principale stabilite prin decizie de impunere comunicate pana la data de 31 decembrie 2018 inclusiv, chiar daca pentru acestea nu s-a implinit termenul de plata prevazut la art. 156 alin. (1) din Codul de procedura fiscala; 
c) alte obligatii de plata individualizate in titluri executorii emise potrivit legii si existente in evidenta organului fiscal in vederea recuperarii la data de 31 decembrie 2018 inclusiv. 
 
Astfel, contributiile, taxele, penalitatile si alte sume ce constituie venit la bugetul Fondului pentru mediu constituie obligatii bugetare ce intra sub incidenta prevederilor Capitolului II din OG 6/2019.
 
Raspuns oferit de specialistii Portal Codul Fiscal, un proiect de consultanta specializata marca Rentrop&Straton.
 
Redactia Infotva de Redactia Infotva
Redactia InfoTVA are un colectiv de 3 autori specializati din domeniul fiscal. Zilnic aducem in atentia dvs. tot ce este nou legat de aplicarea regimului TVA, intocmirea corecta a facturilor, depunerea declaratiilor si obligatiile fiscale care le revin angajatorilor. Explicam in mod detaliat modificarile aparute si oferim solutii practice pentru orice dilema generata de noutatile cotidiene!

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "Obligatii restante la fondul pentru mediu. Facilitati OG 6/2019":
Rating:

Nota: 5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016