Atentie contabili!


Modificari importante privind cotele de TVA!
Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
 
 
 
 

REMINDER! Astazi este ultima zi in care contribuabilii mai pot beneficia de anumite facilitati fiscale

Copierea de continut din prezentul site este supusa regulilor precizate in Termeni si conditii! Click aici.
Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
X
de Alina Georgiana Costache la 16 Dec. 2019
Tags: facilitati fiscale, og 6/2019, cerere de anulare, obligatii de plata accesorii

Astazi, 16 decembrie 2019, este ultima zi in care contribuabilii care inregistreaza obligatii bugetare restante la data de 31.12.2018, mai pot beneficia, in conditiile reglementate de Ordonanta de Guvern nr. 6/2019, de o serie de facilitati fiscale.

Una dintre facilitati este anularea obligatiilor bugetare accesorii, reglementata de Cap. II din actul O.G. nr. 6/2019. Totusi, reamintim ca, pentru accesarea acestei facilitati fiscale, contribuabilii trebuie sa achite pana la data de 16.12.2019, inclusiv, obligatiile bugetare principale cu scadente pana la 31.12.2018, precum si obligatiile bugetare principale si accesorii cu termene de plata intre 01.01.2019 si 16.12.2019.

AICI gasiti CEREREA de anulare a obligatiilor de plata accesorii >>

“In acest sens, este obligatoriu sa fie depusa o cerere de anulare a obligatiilor de plata accesorii la organele fiscale competente, pana la data de 16.12.2019, inclusiv. Cererile pot fi depuse si prin intermediul serviciului ”Spatiul privat virtual”, fara a fi necesara deplasarea contribuabililor la sediile ANAF”, anunta Agentia Nationala de Administrare Fiscala.

Potrivit datelor puse la dispozitie de ANAF, pana la data de 12.12.2019, au depus notificari/cereri de anulare a obligatiilor accesorii un numar de 55.376 contribuabili, care inregistreaza obligatii bugetare restante in valoare de 1,72 miliarde lei.

In cazul in care toate sumele care decurg din cererile de anulare depuse vor fi achitate pana la data de 16.12.2019, inclusiv, contribuabilii vor beneficia de anularea obligatiilor bugetare accesorii in cuantum de 820 milioane lei.

ANAF anunta ca, in situatia in care contribuabilii nu indeplinesc conditiile legale pentru a beneficia de facilitati fiscale, se vor relua imediat masurile de executare silita corespunzatoare.

Alina Georgiana Costache de Alina Georgiana Costache
Redactor Fiscalitatea.ro si InfoTVA.manager.ro

Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri




Votati articolul "REMINDER! Astazi este ultima zi in care contribuabilii mai pot beneficia de anumite facilitati fiscale":
Rating:

Nota: 4.5 din 5 din 2 voturi
Urmareste-ne pe Google News

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA

Atentie contabili!

Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!

Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA" 
Rentrop ∧ Straton
Club Contabilitate

VIDEO

[x]

Atentie contabili!

Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA Modificari importante privind cotele de TVA!

Descarca GRATUIT Raportul Special!

"Cote de TVA aplicabile de la 1 ianuarie 2024. Noutati fiscale si Scutiri de TVA"
Da, vreau informatii despre produsele Rentrop&Straton. Sunt de acord ca datele personale sa fie prelucrate conform Regulamentului UE 679/2016