Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Planul de actiuni pentru 2017 privind reducerea sarcinilor administrative impuse mediului de afaceri, document subscris obiectivelor de debirocratizare, a fost aprobat in data de 30 martie de Guvern, printr-un Memorandum, la propunerea Secretariatului General al Guvernului si al Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
Planul de actiuni cuprinde sase etape, cu urmatoarele termene de realizare:
Nominalizarea si actualizarea echipelor la nivel tehnic si de coordonatori, responsabile cu realizarea si/sau comunicarea actiunilor de simplificare realizate de ministere. Astfel, fiecare minister isi va constitui o echipa multidisciplinara, formata din experti la nivel tehnic si juridic, responsabila cu monitorizarea simplificarilor administrative. Termenul pentru realizarea acestei actiuni este 7 aprilie.
Convocarea, la sediul Guvernului, a noilor echipe de coordonatori ai procesului de simplificare (la nivel de secretar de stat/secretar general in ministere). Termenul pentru realizarea acestei actiuni este 11 aprilie.
Centralizarea raportarilor cu privire la simplificarea sarcinilor administrative realizate de catre ministere. Termen de realizare trimestrial.
Coordonarea, impreuna cu Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat a implementarii masurilor propuse de mediul de afaceri. Vor fi organizate intalniri cu reprezentantii forurilor de consultare pentru colectarea si analiza recomandarilor si propunerilor mediului de afaceri si vor fi armonizate propunerile de simplificare transmise de ministere. Termen de realizare permanent, cu intalniri lunare cu reprezentantii Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comert si Antreprenoriat.
Derularea proiectelor finantate din fonduri europene (Axa I a POCA, precum si prin POC si POAT). Definitivarea ideilor de proiecte si a documentatiilor proiectelor care vizeaza debirocratizarea si e-guvernarea si implementarea lor. Activitate continua.
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Ghidul Practic al Monografiilor Contabile 2024
Ghidul practic al contabilitatii in 2024 Legislatie explicata - Exemple detaliate - Monografii contabile complete
Actualizarea initiativelor de simplificare si a bazei comune de date rezultate in urma implementarii proiectelor de masurare a costurilor administrative. Activitate continua.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Rating:
Nota: 5 din 5 din 1 voturi
Articole similare
Cum arata noua Procedura de atestare si certificare a intreprinderilor sociale si a celor de insertie?Comunicat MFP privind rectificarea bugetara. Concluzii privind reducerea CASAbonamente medicale. Competenta organelor fiscaleBeneficiarii primei sesiuni a Masurii 1 trebuie sa returneze grantul pentru a solicita din nou finantareaDecontare de pana la 41,5% din partea statului la revenirea din somaj tehnic. Exceptii si conditii (OUG 92/2020)Ultimele articole
Guvernul a aprobat rectificarea bugetului de stat pe 2024. Care sunt cei 4 piloni principaliCombaterea contrabandei si fraudei la granita continua. Doua noi scanere au fost puse in functiune la Albita Certificatul Constatator: ce Este si cum Se Obtine [Model]Ministrul Muncii a anuntat MAJORAREA salariului minim de la 1 iulie 2024!Controale mai aprige in vama din 2024! Birourile vor fi dotate cu 26 noi sisteme de scanare, pentru monitorizarea marfurilor care intra in taraArticole similare
Ministrul pentru MEDIUL DE AFACERI: Lista cu beneficiarii programului Start-Up Nation ar putea fi gata pana la finalul lunii maiStolojan: TVA-ul defalcat este o complicatie inutila pentru economia romaneascaMinisterul pentru MEDIUL DE AFACERI a lansat platforma Business RomaniaNoile proiecte ANAF si relatia cu MEDIUL DE AFACERI. Interviu cu seful ANAFPremierul vrea o noua tinta pentru reducerea TVAUltimele articole
Masuri de sprijin pentru populatie si pentru MEDIUL DE AFACERI, adoptate de GuvernE-Transport: Netransmiterea coordonatelor GPS in sistem va fi AMENDATA din 1 ianuarie 2025Proiect: Finantele introduc numarul de identificare digitala, alternativ CNP-ului clasicSprijin financiar pentru firme, de pana la 450 milioane de euro. Pana cand se depun cererileFinantele propun cresterea subventiei la acciza pentru combustibil de la 13 la 20 de baniAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"