Prin utilizarea siteului sunteti de acord, in mod implicit cu Termenii si conditiile! Orice abatere de la acestea constituie incalcarea dreptului nostru de autor si va angajeaza raspunderea!
Presedintele Camerei de Comert si Industrie a Romaniei, Mihai Daraban, arata, intr-o pozitie oficiala, trimisa miercuri, ca noile masuri de supraimpozitare anuntate de Guvernul Romaniei reprezinta o lovitura grava la adresa stabilitatii economice a Romaniei. Acestea vor avea efecte negative puternice asupra companiilor, nu doar a celor de stat, ci si a celor private, mai arata acesta.
Acesta acuza Guvernul Romaniei ca impune masuri de supraimpozitare, in loc sa sprijine comunitatea de afaceri din Romania prin incurajarea dezvoltarii companiilor si crearea de locuri de munca.
“Masurile de supraimpozitare intra in contradictie flagranta cu angajamente asumate de insusi prim ministrul Guvernului Romaniei, dna. Viorica Dancila, care declara, pe 29 ianuarie 2018, in Parlament, la votul de investire: «Cat timp voi fi prim-ministru nu voi introduce nicio taxa noua in Romania. Scopul meu este de a usura si de a simplifica viata economica, nu de a o complica»”, mai arata presedintele CCIR, in comunicatul remis miercuri.
Mihai Daraban atrage atentia asupra faptului ca lipsa predictibilitatii economice – ca rezultat al masurilor de supraimpozitare – va afecta negativ dezvoltarea companiilor si planurile de investitii. Aceste efecte negative se vor rasfrange, automat, si asupra mediului de lucru, fiind afectate crearea de noi locuri de munca in Romania.
“Solicitam Guvernului Romaniei sa renunte de indata la masurile de supraimpozitare si sa nu mute factura guvernarii asupra companiilor inregistrate in Romania si asupra angajatilor lor”, conchide presedintele CCIR.
Reamintim faptul ca, marti, 18 decembrie 2018, ministrul de Finante anunta ca Guvernul are pregatita o OUG privind mai multe taxe, intre care si “taxa pe lacomie” - care ar urma sa se aplice de la 1 ianuarie 2019 institutiilor financiar-bancare, daca ratele ROBOR la 3 si la 6 luni depasesc o anumita valoare.
Manualul Contabilului Incepator - stick USB
Consilier Taxe si Impozite pentru Contabili 12 actualizari
Operare SAGA Exemple practice si recomandari
Abonament PortalContabilitate ro - abonament 12 luni
Citeste mai multe despre "TAXA PE LACOMIE" AICI!
Eugen Teodorovici anunta ca impactul estimat este de 3 miliarde de lei.
Alte masuri ale aceleiasi OUG prevad:
- plafonarea pretului la gazele naturale din productia interna la 68 lei/Mwh - pana in februarie 2022,
- scaderea comisionului de administrare pentru Pilonul II de pensii, de la 2,5% la 1%, precum si conditia ca o persoana sa se poata retrage de la un fond de pensii, dupa minimum cinci ani de participare,
- in domeniul energiei electrice si termice, contributia baneasca perceputa de la operatori economici va fi de 3% din cifra de afaceri realizata de acestia.
Sfaturi de la Experti - Intrebari si Raspunsuri
Articole similare
Ministrul Finantelor: OUG 114 va fi modificat pana la finalul lunii martieMinistrul Finantelor, despre modificarea OUG 114/2018: Eliminarea taxei pe lacomie nu afecteaza bugetulMinistrul Finantelor: OUG 114 a primit aviz de la BNR. Banca Centrala Europeana ar fi spus ca avizeaza OrdonantaSurpriza din partea MFP: TAXA PE LACOMIE nu se elimina… doar se transforma. Taxa se aplica diferentiatMinistrul Finantelor anunta ca taxa pe activele bancilor va fi modificataUltimele articole
Efectele OUG privind masurile fiscal-bugetare: Pilonul II de pensii pierde 300 de milioane de euro!Articole similare
Trei proiecte prin care puteti accesa fonduri europeneCCIR: Opinii privind propunerile pentru stimularea mediului de afaceriCe recomandari face CNIPMMR pentru dezvoltarea IMM-urilorCamera de Comert si Industrie a ramas fara presedinte. De ce a fost demis Mihail Vlasov?Articole similare
Finantele permanentizeaza procedura de rambursare TVA cu control ulteriorSustinerea entitatilor non profit, a unitatilor de cult si acordarea de burse private de catre persoanele fizice care realizeaza venituri impozabile (informare ANAF)Se aduc completari OUG 102 din 2013 privind impozitul pe profit. Ce s-a modificat?Modificare privind societatile comerciale. Proiect nou aprobat de SenatObligatii si documente necesare privind delegarea in strainatate a angajatilorUltimele articole
OUG 128/2024: Anumite persoane fizice NU vor mai plati CASS din 1 ianuarie 2025OUG 41/2022 privind E-Transport, modificat prin OUG 129/2024. Tabel comparativ cu schimbarileBolos: Bonificatia de 3% acordata celor bun-platnici ar putea fi permanentaE-Transport 2024: Guvernul a aprobat modificarea OUG 41/2022 privind sanctiunile aplicate in sistemNoi masuri fiscale, adoptate de Guvern! D212 inteligenta, norme impozit micro si pe profit, sprijinirea IMM-urilorAtentie contabili!
Modificari importante privind cotele de TVA!Descarcati GRATUIT Raportul Special realizat de specialisti!
Abonati-va la Newsletter-ul InfoTVA.ro si descarcati GRATUIT Raportul Special!
"PLANUL DE CONTURI- modificari aduse de Noul Cod Fiscal"